Proffee: Πλεονεκτήματα και κίνδυνοι

Proffee: Πλεονεκτήματα και κίνδυνοι

Proffee: Τι πρέπει να προσέχετε κατά την κατανάλωση πρωτεϊνούχου καφέ

 

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα εύκολη παρασκευή που ουσιαστικά δεν είναι παρά ένας συνδυασμός πρωτεΐνης με τον καφέ της επιλογής σας. Η νέα αυτή τάση ονομάζεται Proffee και έχει γίνει ανάρπαστη ιδιαίτερα για όσους λατρεύουν τη fitness ζωή και τη γυμναστική και θέλουν να συνδυάσουν την αύξηση της πρόσληψης πρωτεϊνών χωρίς να σταματήσουν την κατανάλωση καφέ.

 

Πώς φτιάχνεται λοιπόν ο Proffee;

 

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι απλώς να φτιάξετε ένα φλιτζάνι καφέ της αρεσκείας σας (από latte ή espresso ή ακόμη και φίλτρου) και να του προσθέσετε το ρόφημα πρωτεΐνης που έχετε επιλέξει. Τα ανακινείτε σε ένα shaker, εάν θέλετε προσθέτετε πάγο και το ρόφημα είναι έτοιμο.

 

Tips

*Υπολογίστε για κάθε φλιτζάνι περίπου δύο κουταλιές της σκόνης (ροφήματος) πρωτεΐνης

*Αποφύγετε την προσθήκη ζάχαρης

*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανέλα ή σαντιγί για επιπλέον γεύση

 

 

Πλεονεκτήματα

 

  • Βελτιωμένη ενέργεια, εστίαση και απόδοση.
  • Έξτρα πρωτεΐνη.
  • Ευκολότερη απώλεια βάρους.

 

Θέλει προσοχή

 

Η επιστημονική κοινότητα εγείρει ερωτήματα σχετικά με το πόσο καλό κάνει τελικά ένας τέτοιος καφές στην υγεία μας. Προειδοποιούν ότι η υπερβολική κατανάλωσή του μπορεί να έχει αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Όπως αναφέρουν, η πλειονότητα των ανθρώπων καταναλώνει ήδη επαρκείς ποσότητες πρωτεΐνης στο πλαίσιο της διατροφής τους. Ένα άτομο ηλικίας 50 ετών για παράδειγμα ,που ζυγίζει 65 κιλά και δεν ασκείται, θα πρέπει να καταναλώνει περίπου 53 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα, σύμφωνα με το Harvard Health Publishing, ποσότητα που καταναλώνει στην καθημερινή του ζωή, έτσι κι αλλιώς.

 

Επιπλέον, η πλειονότητα των πρωτεϊνικών σκονών, τονίζουν οι ειδικοί, είναι γεμάτη με πρόσθετα σάκχαρα, οπότε αν αποφασίσετε να προσθέσετε πρωτεΐνη στον καφέ, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η πρωτεΐνη που χρησιμοποιείτε δεν περιέχει ζάχαρη. Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί πως μερικές σκόνες πρωτεΐνης μπορεί να περιέχουν έως και 23 γραμμάρια πρόσθετης ζάχαρης ανά κουταλιά. Οι ειδικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι μακροπρόθεσμα, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα σνακ με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, που περιέχει φυτικές ίνες και πρωτεΐνες παρά την προσθήκη μιας κουταλιάς πρωτεΐνης στον καφές σας.