Σκόνη espresso για πάσης φύσεως συνταγές

Σκόνη espresso για πάσης φύσεως συνταγές

“Παίζει” τόσο με τις γλυκές παρασκευές, όσο και με τις αλμυρές αφού θα την βρούμε σε πολλά mix μπαχαρικών ειδικά για κρέας στη σχάρα, δίνοντας την ένταση του καφέ στο έπακρο.

 

Τι είναι στην πραγματικότητα η σκόνη espresso και τι μπορείτε να κάνετε αν η συνταγή το απαιτεί, αλλά δεν το έχετε στο ντουλάπι σας; Στην ουσία είναι ένας πολύ έντονος σκούρος και συμπυκνωμένος στιγμιαίος καφές που αποτελείται από κρυστάλλους, οι οποίοι διαλύονται γρήγορα και εύκολα στο υγρό στοιχείο. Χρησιμοποιείται κυρίως στη ζαχαροπλαστική για τις αρωματικές της ιδιότητες, για παράδειγμα, σε κέικ και άλλα σε άλλα γλυκά εδέσματα. Διαφέρει από τον γνωστό μας στιγμιαίο καφέ, καθώς είναι πολύ πιο συμπυκνωμένη και σε καμία περίπτωση δεν είναι ιδανική για να φτιάξουμε έναν latte ή capuccino.

 

Πώς χρησιμοποιείται η Espresso Powder;

 

Η σκόνη espresso έχει καλύτερη και πιο dark (πικρή) γεύση συγκριτικά με οποιονδήποτε άλλον στιγμιαίο καφέ. Μόνο ένα κουταλάκι του γλυκού θα δώσει μια πιο πλούσια γεύση στις συνταγές σας που περιέχουν σοκολάτα – κάνει πολύ καλό συνδυασμό. Οι παρασκευές σας δεν θα μυρίζουν καφέ οπωσδήποτε, ωστόσο αυτή η προσθήκη θα βελτιώσει τη γεύση τους. Σημειώστε ότι αν ξεπεράσετε την ποσότητα του ενός κουταλιού, αρχίζει να αναδεικνύει τη γεύση του καφέ στο έδεσμα, πράγμα που ίσως να θέλετε να αποφύγετε.

 

Ένα καλό υποκατάστατο

 

Τι μπορείτε να κάνετε όμως αν δεν διαθέτετε Espresso Powder και δεν έχετε χρόνο να μεταβείτε στο κατάλληλο κατάστημα για να την αγοράσετε; Είναι απολύτως αποδεκτό να χρησιμοποιείτε αντ’ αυτής, στιγμιαίο καφέ. Χρησιμοποιήστε περίπου 50% περισσότερο από την ποσότητα σκόνης εσπρέσο που απαιτείται στη συνταγή, και παράλληλα δοκιμάστε όσο προχωράει η παρασκευή. Ο στιγμιαίος καφές έχει συνήθως πιο σκληρή γεύση από τον στιγμιαίο espresso. Επίσης συνήθως προσθέτει αρκετή οξύτητα αν χρησιμοποιηθεί σε μεγάλες ποσότητες, γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή κατά τη χρήση του.