Παρασκευάστε κι εσείς ένα signature beverage του World Barista Championship!

Παρασκευάστε κι εσείς ένα signature beverage του World Barista Championship!

Μια μεγάλη έκπληξη επεφύλασσε για τους fans της η διάσημη barista Morgan Eckroth!

 

H ταλαντούχα barista Morgan Eckroth, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Youtube, παρασκεύασε και παρουσίασε το signature beverage που είχε δημιουργήσει στο πλαίσιο του φετινού World Barista Championship. Πρόκειται για έναν shaken espresso με νότες εσπεριδοειδούς, τον οποίο παρασκεύασε η ίδια με το σκεπτικό να τον φτιάξει έτσι ώστε να είναι όσο πιο προσιτός γινόταν για το ευρύ κοινό και για τη παρασκευή στο σπίτι. 

 

Για τον λόγο αυτό η barista και η ομάδα της αναζήτησαν πρώτες ύλες που θα ήταν προσιτές στο κοινό, και ανάλογες εύκολες σχετικά τεχνικές.  Στο βίντεο, παρουσιάζοντας την αυθεντική συνταγή, η Eckroth έδωσε συμβουλές για εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να παρασκευάσετε ένα ανάλογο ρόφημα στο σπίτι.

 

Η διάσημη barista χρησιμοποίησε απλό σιρόπι που παρασκεύασε η ίδια, αναμιγνύοντας ελαφρώς επεξεργασμένη ζάχαρη Demerara και νερό, ως γλυκαντική βάση για το ρόφημα. H δοσολογία είναι 1 προς 1 (σ.σ. 50 gr ζάχαρη, 50 ζεστό νερό, σε σημείο βρασμού). Μετά από ελαφρύ ανακάτεμα και αφού η ζάχαρη αρχίζει να λιώνει αφήνει το σκεύος στην άκρη.  Η παρασκευή συνεχίζεται με δύο διπλές δόσεις εσπρέσσο (σ.σ. περίπου 80 γρ. Εσπρέσσο συνολικά). Η Eckroth χρησιμοποίησε στον διαγωνισμό την ποικιλία Sudan Rume, που έχει υποβληθεί σε αναερόβια ζύμωση. Για την παρασκευή στο σπίτι, προτείνεται o καφές σας να είναι light roast, φυσικά επεξεργασμένος, να είναι φρουτώδης και όξινος. Είναι επίσης προτιμητέο να επιλέξετε κόκκο από την νότια ή την Κεντρική Αμερική.

 

Η Eckroth χρησιμοποιεί εν συνεχεία ένα Hyper Chiller το οποίο ψύχει τον εσπρέσσο που παρασκεύασε.  Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στάδια είναι η παρασκευή ενός ακόμη συστατικού, που συνδέεται με τις νότες του εσπεριδοειδούς. Η ίδια χρησιμοποιεί το lulo, ένα εσπεριδοειδές που εντοπίζεται συχνά σε χώρες της Νοτίου και Κεντρικής Αμερικής, ωστόσο είναι σπάνιο στην Ευρώπη. Οπως εξηγεί η barista, στον διαγωνισμό χρησιμοποίησε το lulo pulp and juice (https://a.co/d/dvSr0hc) το οποίο ανέμειξε με νερό για να καταφέρει να επαναφέρει την αυθεντική γεύση του lulo (85 γρ. lulo pulp and juice και 200 γραμ. νερό).

 

Δείτε την απολαυστική συνέχεια εδώ: