Dathènes: Η νέα craft lager μπίρα της πόλης

Dathènes: Η νέα craft lager μπίρα της πόλης

Η Dathènes (ντατέν) είναι μια νέα craft lager μπίρα, αργής ζυθοποίησης, φτιαγμένη για τις ημέρες που απολαμβάνουμε αδιάκοπα τον ήλιο, για τις στιγμές που ατενίζουμε τη θάλασσα, για όλους τους λόγους που μας οδηγούν να ανακαλύψουμε την πόλη.

 

Με πλούσια γεύση, γλυκό φινίρισμα και επίγευση, η Dathènes προορίζεται για εκείνους που θέλουν να γευθούν την Αθήνα και να γνωρίσουν το φως και τον χαρακτήρα της.

 

H πρώτη craft lager της πόλης ξεχωρίζει όχι μόνο από τη γεύση, αλλά και από το design της. Με καθεμία από τις τρεις λωρίδες της ετικέτας της να συμβολίζουν, αντίστοιχα, τον ήλιο, τη θάλασσα και την πόλη, αναδεικνύει την πηγή έμπνευσής της και διηγείται σε όποιον κρατά ένα μπουκάλι Dathènes την ιστορία της. Απόλυτα ισορροπημένη, εκφραστική, απολαυστική.

 

H Dathènes διαθέτει σταρένιο χρώμα, φυσαλίδες με διάρκεια και πλούσιο συνεκτικό αφρό. Αρωματικά ξεκινάει με βυνώδη αίσθηση, αρκετά έντονες βοτανικές και ανθικές εκφράσεις από τους λυκίσκους και νότες γκρέιπφρουτ και ώριμου μάνγκο. Στο στόμα είναι γεμάτη, με πλούσια γεύση, στην οποία τα δημητριακά δίνουν τη θέση τους στην όμορφη πικράδα του λυκίσκου, προσφέροντας μια δροσιστική αίσθηση. Στο τελείωμά της αφήνει μια πικάντικη, καβουρδισμένη και βοτανική επίγευση.

 

Λίγα λόγια για την εταιρεία Deals

 

Πίσω από την Dathènes βρίσκεται η ομάδα της Deals, που ασχολείται από το 1986 με την εισαγωγή και τη διανομή των πιο εκλεκτών γαστρονομικών προϊόντων στις κατηγορίες του κρασιού, της μπίρας, των οινοπνευματωδών ποτών, των τροφίμων και του εξοπλισμού. Με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας και τεχνογνωσίας της αγοράς και των πρώτων υλών, στόχος της Deals είναι να εξυπηρετεί τα καλύτερα σημεία εστίασης και λιανικής πώλησης, ώστε να προσφέρει στον τελικό καταναλωτή μοναδικές γευστικές εμπειρίες.

 

Πηγή: Coffee&Brunch Magazine