Aφράτα muffins με καφέ

Aφράτα muffins με καφέ

Αυτά τα muffins δεν είναι όπως όλα τα υπόλοιπα. Ζεστά, λαχταριστά, με πλούσια υφή, αυτή η γευστική μπουκιά έχει άρωμα καφέ και συνοδεύει τέλεια το πρωινό σας ρόφημα!

Υλικά
* 120γρ. βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο
* 130γρ. ζάχαρη
* 2 αβγά
* 200γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα σε πούδρα
* 100γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
* ½ φλιτζάνι γάλα
* 2 κουτ. σούπας καφέ στιγμιαίο

 

Πώς θα το φτιάξεις

-Αφήνεις τον φούρνο να προθερμανθεί στους 180οC. Ζεσταίνεις ελαφρώς το γάλα, να μην κάψει τελείως και στο ίδιο σκεύος ανακατεύεις τον καφέ. Στη συνέχεια αφήνεις να κρυώσει.

-Αναμειγνύεις την πούδρα αμυγδάλων με το αλεύρι.

-Βάζεις τμηματικά στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αβγά και ανακατεύεις σε μέτρια ταχύτητα. Περιμένεις μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και να φουσκώσει. Απαλά προσθέτεις το γάλα, εφόσον έχει κρυώσει και το μίγμα με το αλεύρι και την πούδρα.

-Παίρνεις μια φόρμα για 12 muffins και μοιράζεις το μίγμα. Στη συνέχεια βάζεις τη φόρμα στον φούρνο και ψήνειςγια περίπου 20-25 λεπτά.

-Μόλις ψηθούν αφήνεις τη φόρμα να κρυώσει και στη συνέχεια τα βγάζεις. Τα μuffins είναι έτοιμα!