Ηλίας & Πέτρος Γούλας: Το Maestro blend είναι “παιδί” μας

Ηλίας & Πέτρος Γούλας: Το Maestro blend είναι “παιδί” μας

Το 1994, μια εταιρεία γεννήθηκε, μετρώντας πλέον τριάντα χρόνια στο ενεργητικό της. Εκείνη την εποχή, η αφοσίωσή τους είχε μετατραπεί σε αληθινό πάθος. Ένα πάθος που ρίζωσε μέσα τους από παιδιά, όταν παρακολουθούσαν τον πατέρα τους γεμάτο όνειρα, αυτοπεποίθηση, ενέργεια και πίστη, να ξεκινά αυτό το εγχείρημα που ονομάζεται Gentracom. Το μέλημα, πλέον, του Ηλία και του Πέτρου Γούλα δεν είναι άλλο από τη γνωστική και την τεχνολογική, φυσικά, εξέλιξη.

 

«Είχαμε πλήρη εμπιστοσύνη στην εξέλιξη αυτή. Τίποτα δεν ήταν εύκολο και τίποτα δεν μας προσφέρθηκε χωρίς κόπο. Η προσπάθεια είναι συνεχής, αλλά όταν αγαπάς αυτό που κάνεις και το πιστεύεις βαθύτατα, τότε τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως, τα τελευταία χρόνια, έχουμε διακριθεί στα Coffee Business Awards (COBA) πολλάκις, με διακρίσεις όπως το Top Athens Coffee Importer, Top Coffee Importer Brand, Top Innovative Coffee Importer, Top Coffee Importer Social Media Strategy, Top Coffee Importer in After Sales και βεβαίως το Top Coffee Entrepreneur, και “last but not least” το Top Athens Coffee Importer» εξηγούν τα δύο αδέλφια στην αρχή της συζήτησης.  Κάθε χρόνος που περνά αποτελεί και έναν σημαντικό σταθμό στην πορεία τους, καθώς φέρνει νέες εμπειρίες, νέα προϊόντα και νέες ιδέες.

 

Ο πρώτος σταθμός αυτού του ταξιδιού ήταν η δημιουργία των ιδιόκτητων εγκαταστάσεων στην πόλη της Αθήνας το 2006. Επιπλέον, η επέκταση στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο της Κρήτης, περιλαμβάνοντας γραφεία, αποθήκη logistics και μονάδα υπηρεσίας, αποτελεί άλλο ένα σημαντικό ορόσημο. Στη συνέχεια, ένας από τους σημαντικούς μετασχηματισμούς που έζησε η εταιρεία αφορά τη δημιουργία του Τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης, το οποίο προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας ελέγχου και τεχνικής υποστήριξης. «Ο πιο πρόσφατος για μας σημαντικός σταθμός ήταν η δημιουργία μιας σύγχρονης μονάδας επεξεργασίας και τυποποίησης καφέ στη Θεσσαλονίκη, εφοδιασμένη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός νέου προϊόντος στην αγορά του καφέ, του Maestro blend. Ένα blend γεμάτο γεύση, αρώματα, απόλυτα ισορροπημένο και ιδανικό για τον πιο απαιτητικό coffee lover. Ο Maestro είναι “παιδί” μας», προσθέτουν.

 

«Είμαστε οι αποκλειστικοί αντιπρόσωποι δύο εκ των μεγαλύτερων ιταλικών οίκων στον χώρο του καφέ, της Caffe Molinari SpΑ και της Le Piantagioni Del Caffè (specialty espresso), καθώς και πολλών άλλων κορυφαίων εργοστασίων του εξωτερικού. Προσφέρουμε μια πλούσια γκάμα προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων καφέ φίλτρου, σοκολάτας και άλλων δευτερευόντων προϊόντων που σχετίζονται με τον χώρο της καφεστίασης. Φυσικά, διαθέτουμε και κάψουλες όλων των τύπων (Nespresso, ESE).

 

Επιπλέον, στην Gentracom παρέχουμε στους πελάτες μας τη δυνατότητα δημιουργίας ιδιωτικής ετικέτας (Private Label – PL). Και, φυσικά, δεν μπορούμε να παραλείψουμε να αναφερθούμε στο δικό μας roastery, όπου εκεί δημιουργούνται δύο αγαπημένα brands, το Maestro και το Terra. Αυτά τα χαρακτηριστικά καταδεικνύουν την αβίαστη ηγετική μας θέση στον κλάδο, όπου η δέσμευση στην υψηλή ποιότητα και η διαρκής καινοτομία διαμορφώνουν την επιχειρηματική σκηνή» υποστηρίζουν.

 

Νέα σχέδια και προκλήσεις

 

Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής εξέλιξης, τα τελευταία χρόνια, έχουν εστιαστεί στη βελτίωση της παραγωγής ως στρατηγικό στόχο. Ο στόχος αυτός περιλαμβάνει την αύξηση της παραγωγικότητας, την ενίσχυση της ποιότητας των προϊόντων και τη βελτίωση της απόδοσης των διαδικασιών παραγωγής. Επιπλέον, όπως λένε, τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα η δυνατότητα δημιουργίας Ιδιωτικής Ετικέτας (Private Label – PL). Η δυνατότητα αυτή επιτρέπει να προσφέρουν εξατομικευμένες λύσεις στους πελάτες, προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους και με τη σφραγίδα της εταιρικής τους ταυτότητας.

 

Επιπροσθέτως, έχουν στα άμεσα σχέδιά τους την επέκταση σε όλο το φάσμα της παραγωγής καφέ. Αυτό περιλαμβάνει την παραγωγή καφέ φίλτρου, μονοποικιλιακών καφέδων, καθώς και καψουλών. Ο στόχος μας είναι να καλύψουμε όλες τις απαιτήσεις των πελατών μας και να επεκτείνουμε την παρουσία μας σε όλους τους τομείς της παραγωγής καφέ.

 

Όσον αφορά τις προκλήσεις, ο Ηλίας και ο Πέτρος Γούλας εξηγούν: «Στον χώρο της επιχείρησής μας, το να προσφέρουμε στον κάθε οικιακό barista τον καλύτερο καφέ είναι μια συναρπαστική πρόκληση! Ως επαγγελματίες, ασχολούμαστε με το επιστημονικό κομμάτι που αφορά στον τρόπο της παρασκευής καφέ στο σπίτι. Μελετάμε τις διάφορες μεθόδους εκχύλισης, τον ρόλο της θερμοκρασίας και της πίεσης στη γεύση, ακόμα και τη χημεία πίσω από όλη αυτή τη διαδικασία. Προσαρμόζουμε την προετοιμασία του καφέ στις προτιμήσεις των πελατών μας, διασφαλίζοντας ότι κάθε φλιτζάνι είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Ο στόχος μας είναι να κάνουμε την καθημερινή σας παρέα με τον καφέ ακόμη καλύτερη και πιο απολαυστική. Έτσι αναλύουμε, εφαρμόζουμε επιστημονικές αρχές και μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας για τη βελτίωση των διαδικασιών παρασκευής και παρουσίασης του αγαπημένου σας καφέ στο σπίτι».

Ένας ακόμη κεντρικός στόχος είναι η ανάπτυξη του roastery, προσφέροντας υψηλότερη ποιότητα καφέ σε ακόμα πιο ανταγωνιστικές τιμές. «Ταυτόχρονα, επιδιώκουμε την αύξηση των εξαγωγών μας και συνεργαζόμαστε με μεγάλους οίκους καταναλωτικών προϊόντων. Επιπλέον, δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη του τομέα home barista, επεκτείνοντας την γκάμα μας σε προϊόντα και υπηρεσίες για τους λάτρεις του καφέ που θέλουν να δημιουργήσουν τον τέλειο καφέ στο σπίτι τους. Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες αντιπροσωπεύουν το πάθος μας για τον καλύτερο καφέ και την απόλυτη εξυπηρέτηση των πελατών μας, ενώ συνεχίζουμε να πρωτοστατούμε στον χώρο μας με διαρκή ανάπτυξη και καινοτομία» λένε.

 

Τα μυστικά της επιτυχίας

 

«Στον χώρο της βιομηχανίας του καφέ έχουμε καταφέρει να ξεχωρίσουμε μέσα από μερικά σημαντικά μυστικά επιτυχίας:

 

Υψηλή ποιότητα καφέ: Το κυριότερο μυστικό είναι η αφοσίωσή μας στην υψηλή ποιότητα του καφέ. Επενδύουμε σε επιλεγμένους κόκκους, προμήθειες υψηλής ποιότητας και προσεκτικό ψήσιμο, για να δημιουργήσουμε έναν αξιόλογο καφέ.
Πείρα και εμπειρία: Η πολυετής πείρα και η συνεχής εκπαίδευση είναι θεμέλιο για την επιτυχία μας. Παρακολουθούμε στενά τις νέες τάσεις και εφαρμόζουμε τεχνικές καινοτομίας.

Σχέσεις με τους προμηθευτές: Η διατήρηση στενών σχέσεων με τους προμηθευτές μας είναι απαραίτητη για την πρόσβασή μας σε υψηλής ποιότητας καφέ.

 

Αφοσίωση στην εξυπηρέτηση των πελατών: Η προσφορά αξιόλογης εξυπηρέτησης στους πελάτες μας είναι κρίσιμη. Πάντα προσπαθούμε να κατανοήσουμε τις ανάγκες τους.

 

Καινοτομία: Είμαστε ανοιχτοί στην καινοτομία και συνεχώς αναζητούμε νέες ιδέες για τη βελτίωση της ποιότητας του καφέ μας και την επέκταση της επιχείρησής μας. Αυτά τα μυστικά συνθέτουν τη συνταγή της επιτυχίας μας στη βιομηχανία του καφέ» καταλήγουν.

 

Aπό το Coffee&Brunch Magazine