Brunch στην πόλη

Brunch στην πόλη

Οι νέες αφίξεις σε προσεγμένα brunch spots στην πόλη δίνουν πάντα τις καλύτερες αφορμές για βόλτες στα στενά και στις πλατείες της Αθήνας, με μπόλικο χάζι στην περαντζάδα και κουβεντολόι με την παρέα. Στη λίστα των τελευταίων αποκτημάτων της πρωτεύουσας προστέθηκε ένα γαστρομαγειρείο που συνδυάζει τις νοστιμιές της ελληνικής γης με τον καφέ και το brunch, ένα microbakery, ένας all-day χώρος με χαρούμενη και παιχνιδιάρικη διάθεση, ένα concept store ιδανικό για early και late brunch και, τέλος, ένα vegan café που αγαπά τις χειροποίητες λιχουδιές.

 

Από τον Βασίλη Δημαρά

 

Ρίνι

 

Ξεκινά από νωρίς το πρωί με καφέ και brunch και συνεχίζει με νόστιμα πιάτα που μοσχοβολούν Ελλάδα. Το Ρίνι, που υποδέχεται καθημερινά τις παρέες σε έναν ήσυχο πεζόδρομο στη σκιά του Αρχαιολογικού Μουσείου, είναι ένα δροσερό και οικείο γαστρομαγειρείο και café, που κινείται στον μινιμαλισμό της σκανδιναβικής αισθητικής. Άλλωστε, η ιδιοκτήτριά του, Μαρίνα (από το υποκοριστικό του ονόματός της προέκυψε η ονομασία Ρίνι), δούλευε στις κουζίνες της Σουηδίας πριν ανοίξει εδώ τον δικό της, σχεδόν κρυμμένο, γαστρονομικό παράδεισο. Όσο για το brunch, αυτό έχει το δικό του ξεχωριστό μενού, που συνοδεύεται αριστοτεχνικά από τους specialty καφέδες του The Underdog. Μεταξύ άλλων, σερβίρονται shakshuka, μια ανατολίτικη συνταγή με αβγά, πόριτζ με τραχανά, pancake μπομπότας με φέτα αλλά και αλευρόπιτα τοστάκι με μουχαμάρα. Τον κατάλογο συμπληρώνουν τα φρεσκοψημένα cookies και τα αφράτα κέικ. Πάντως, αν θέλετε περισσότερη δόση από Ρίνι, μείνετε και το μεσημέρι, για να απολαύσετε μερικά από τα comfort πιάτα του μενού ή περάστε μια βόλτα και το βράδυ, για περιποιημένα κοκτέιλ στην καρδιά της Αθήνας.

 

INFO
Ρεθύμνου 8, Αθήνα, τηλ. 210 88 36 781

 

Oven

 

Με έναν μεγαλύτερο «αδερφό» στη Βούλα, αυτό το δημοφιλές microbakery των νοτίων προαστίων αποφάσισε πρόσφατα να μπει και στις καρδιές των κατοίκων της Γλυφάδας, καθώς άνοιξε ένα νέο στέκι για brunch και light lunch, σε μία γωνία κοντά στην Πλατεία Εσπερίδων στη Γλυφάδα. Στα τραπέζια, λοιπόν, του Oven στη Γλυφάδα θα δοκιμάσετε, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 4.30 το μεσημέρι, καλοφτιαγμένα πιάτα με αβγά, όπως είναι το country plate με βραστό αβγό, γραβιέρα Νάξου, βούτυρο μυρωδικών και προζυμένιο ψωμί, γαλλικές ομελέτες, αλλά και avocado toast πάνω σε ψωμί dinkel. Φυσικά, ούτε και εδώ θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα σάντουιτς: Νew Υork breakfast sandwich, με scrambled eggs, μπέικον και τυρί σε προζυμένιο ψωμί, αλλά και truffle grilled cheese sandwich, με λιωμένα τυριά και πάστα μαύρης τρούφας. Όσο για τις επιλογές σε πιο γλυκές γεύσεις, αυτές μονοπωλούνται κυρίως από τα αφράτα banana bread αλλά και τα bun κάρδαμου, ενώ και τα κέικ, όπως και οι τάρτες, έχουν βρει πίσω από τις γυάλινες προθήκες τη θέση που τους αξίζει.

 

INFO
Αρτέμιδος 9, Γλυφάδα, τηλ. 210 96 81 275

 

Hippy Hippo Κουκάκι

 

Με όνομα θαρρείς βγαλμένο από παιδικό animation, αυτός ο all-day χώρος, στο Κουκάκι, δείχνει από νωρίς το πρωί το πιο χαρούμενο και ανέμελο πρόσωπό του στη γειτονιά, κάνοντας όσους τον επισκέπτονται να ξεκινούν αισιόδοξα και με χαμόγελο τη μέρα τους. Ελάτε από τις 10 το πρωί για λαχταριστό και απολύτως πληθωρικό brunch (σερβίρεται μέχρι τις 17.00) με avocado toast και scrambled eggs με smashed avocado, πάνω σε ζυμωτό ψωμί, αφράτα pancakes με μπέικον και maple syrup αλλά και mini pancakes με σπιτική μαρμελάδα wild blueberries. Αν ανήκετε στους αυστηρούς με τη διατροφή σας, προτιμήστε το Yogi Bowl, με βιολογικό γιαούρτι, μέλι και φρούτα εποχής. Αν, πάλι, οι θερμίδες δεν είναι θέμα για εσάς, βουτήξτε σε κάποιο από τα υπέροχα American cakes, που φέρουν την υπογραφή και το μεράκι της pastry chef Λούσυ Καραγιώργου. Μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε ένα κομμάτι από το vegan chocolate cake ή το αφράτο και ελαφρύ lemon poppy seed cake.

 

INFO
Αναστασίου Ζίννη 37, Κουκάκι, τηλ. 211 41 83 649

 

Wild Souls

 

Χαλβάς και ταχίνι σε πρώτο πλάνο. Σε αυτό το λιλιπούτειο και με girly ατμόσφαιρα concept store, η ρετρό αισθητική του παλιού παντοπωλείου συναντά τη μοντέρνα, χιπστερική Αθήνα που αναζητά ιντριγκαδόρικες γεύσεις και δημιουργικές ιδέες στο πιάτο. Στα ράφια του Wild Souls θα βρείτε τους αγαπημένους σας καρπούς σε βουτυρένια μορφή και στην πιο απλή, αγνή και ανεπεξέργαστη εκδοχή της, την ίδια στιγμή που πίσω από τις γυάλινες προθήκες ξεπροβάλλουν μεγαλοπρεπώς λογής λογής χαλβάδες: με αμύγδαλο, με κάσιους, με φιστίκι Αιγίνης, με σοκολάτα ή κακάο, ακόμα και με cranberries ή χουρμάδες. Φυσικά και το ταχίνι, εδώ, έχει την τιμητική του. Ευχάριστη έκπληξη το ταχίνι με ραδίκι, γλυκό και σούπερ υγιεινό, καθώς είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Όσο για το brunch menu; Και εδώ πρωταγωνιστές είναι, και πάλι, οι καρποί: σούπες, smoothies και energy bowls σάς δίνουν ευεξία και γεμίζουν γλυκά, αλμυρά ή πικάντικα τη μέρα σας.

 

INFO
Βουλής 36, Αθήνα, τηλ. 210 3231438

 

Mimi’s Vegan Café

 

Με αλμυρές vegan γεύσεις και χειροποίητες vegan γλυκές λιχουδιές, αυτό το all-day στέκι, ακριβώς πάνω στην κατάφυτη Πλατεία Αργεντινής (επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας), ξεφουρνίζει και σερβίρει καθημερινά homemade νοστιμιές. Από μαλακά μπισκότα, muffins και κέικ (εννοείται όλα vegan) μέχρι «κολασμένα» cinnamon rolls και χειροποίητες τορτίγιες. Αν δεν είστε φίλοι του καφέ, μελετήστε καλά τη λίστα με τους healthy χυμούς και δώστε μια ευκαιρία σε αυτόν που μιξάρει, δροσιστικά και επιδέξια, σέλερι, σπανάκι, μήλο και λάιμ. Αν ο χρόνος και το πρόγραμμά σας το επιτρέπουν, καθίστε και για τις πληθωρικές σαλάτες, τις μακαρονάδες, τα vegan bao buns αλλά και τα σάντουιτς και τα burger που εμφανίζει στα τραπέζια αργότερα το μεσημέρι. Τα ηλιόλουστα Σαββατοκύριακα πιάστε θέση έξω, για θέα και χάζι στην πλατεία, διαφορετικά προτιμήστε τη μίνιμαλ pop σάλα με τα ψηλά σκαμπό και τους λευκούς, ξύλινους πάγκους, που ενώνουν τις παρέες και χαρίζουν ανεπιτήδευτα μια αίσθηση σπιτικής θαλπωρής.

 

INFO
Πλ. Αργεντινής Δημοκρατίας 4, Αθήνα, τηλ. 210 64 12 000

 

Πηγή: Coffee and Brunch Magazine