Όταν η μόδα συναντά γαστρονομία και καφέ

Όταν η μόδα συναντά γαστρονομία και καφέ

Η επιτυχία τους και οι περγαμηνές που έχουν στον χώρο της υψηλής ραπτικής συνδυάζονται με την υψηλή γαστρονομία σε απαράμιλλης αισθητικής restaurants και café ανά τον κόσμο.

 

Gucci Osteria

 

Μια σειρά από σύγχρονα ιταλικά εστιατόρια, που βρίσκονται σε πόλεις του κόσμου με ποικίλες και διαφορετικές ταυτότητες, ανοίγουν τις πόρτες τους και υποδέχονται τους fashionistas αλλά και τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας. Από το 2018, η Gucci Osteria στη Φλωρεντία ενσαρκώνει τις ίδιες αξίες υψηλής δημιουργικότητας, έμπνευσης και περιεκτικότητας με τον οίκο Gucci. Οι άνθρωποι του εστιατορίου μοιράζονται μια γαστρονομική φιλοσοφία με βασικό άξονα τη δημιουργικότητα. «Τα καλύτερα προϊόντα της Τοσκάνης και της Ιταλίας είναι, φυσικά, η βάση της κουζίνας μου. Αλλά αυτό που με εμπνέει βαθιά είναι το φως και τα χρώματα. Οι αποχρώσεις της ώχρας και οι αποχρώσεις του καφέ των τοίχων. Τα ιστορικά ανάκτορα της Φλωρεντίας, τα οποία είναι τα εμβλήματα αυτής της πόλης τέχνης και πολιτισμού, μοναδικής στον κόσμο, και με τα οποία ασχολούμαι, οπτικά, καθημερινά» δηλώνει ο σεφ Karime Lopez.

 

The Blue Box Café

 

Εμπνευσμένο από την εμβληματική κληρονομιά του Tiffany, το The Blue Box Café προσφέρει μια ξεχωριστή εικόνα και εμπειρία, που αντανακλά την πολυτέλεια του οίκου. Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ της Νέας Υόρκης Daniel Boulud και ο Raphaelle Bergeon φέρνουν ένα εποχικό μενού, που περιλαμβάνει πρωινό και φυσικά τσάι, αλλά και μια επιλογή à la carte. Ο χώρος του, που έχει σχεδιαστεί από τον Peter Marino, περιλαμβάνει, πλέον, ιδιωτική τραπεζαρία, καφέ και μπαρ και διαθέτει προσαρμοσμένες εγκαταστάσεις τέχνης καθώς και τη χαρακτηριστική απόχρωση του μπλε. Οι εσωτερικοί του χώροι αποτελούν φόρο τιμής στην κληρονομιά του διάσημου οίκου κοσμημάτων, με στοιχεία από πέτρα αμαζονίτη. Να σημειωθεί ότι το The Blue Box Café έχει ανοίξει και στο Λονδίνο.

 

Emporio Armani Caffè

 

Από το Μιλάνο μέχρι τις Κάννες και από την Ντόχα μέχρι το Κάιρο, ο οίκος Armani ήταν ένας από τους πρώτους που μπήκαν στον χώρο της εστίασης. Στο Μιλάνο άνοιξε το 2000, ο χώρος έχει ανακαινιστεί πλήρως και είναι, πλέον, ανοιχτός από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Στο ισόγειο υπάρχει ένας μεγάλος χώρος καφέ, όπου μπορεί κανείς να δοκιμάσει αρτοσκευάσματα και άλλες λιχουδιές, καθώς και ένα lounge, στο οποίο μπορείτε να φάτε ένα γρήγορο γεύμα, για να δοκιμάσετε πιάτα από το ολοήμερο μενού, ή ακόμα και να απολαύσετε ένα χαλαρωτικό απεριτίφ. Στον πρώτο όροφο υπάρχει το εστιατόριο, με ένα νέο «μπαρ σαμπάνιας» που βρίσκεται στην είσοδο.

 

Prada Caffè

 

O οίκος μόδας σερβίρει πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, μικρές μπουκιές απόλαυσης και aperitivo. Εμπνευσμένο από τα πιο διάσημα καταστήματα της Prada –συμπεριλαμβανομένης της πρώτης της μπουτίκ, που άνοιξε στην Galleria Vittorio Emanuele II το 1913–, το Prada Caffè υπόσχεται μια γεύση από το Μιλάνο στο Knightsbridge. Το ασπρόμαυρο καρό δάπεδο, που απηχεί τα χαρακτηριστικά μονόχρωμα σχέδια της μάρκας, ανοίγει τον δρόμο σε κομψούς βελούδινους καναπέδες. Στον εξωτερικό χώρο, σας περιμένει μια υπέροχη βεράντα, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον ήλιο με ένα παγωτό spritz. Το μενού υπόσχεται μια μοντέρνα εικόνα της ιταλικής παράδοσης, μια μεγάλη ποικιλία από γλυκά και αλμυρά πιάτα. Για πρωινό, ο ιταλικός καφές συνοδεύει τέλεια αβγά ποσέ και σφολιάτες, ενώ το μεσημεριανό μενού περιλαμβάνει ορεκτικά και κυρίως πιάτα, από burrata και κολοκυθάκια μέχρι κανελόνια σπανάκι και ρικότα με μαύρη τρούφα.

 

Ralph Lauren Café

 

Το πρώτο καφέ του Ralph Lauren άνοιξε το 2014 στη Νέα Υόρκη. Με θέα στην Πέμπτη Λεωφόρο, σε ένα ιστορικό κτήριο στη γωνία της 55ης οδού, το Ralph’s Coffee ξύπνησε την αίσθηση του διαχρονικού αμερικανικού πνεύματος της μάρκας σε μια φρέσκια, φωτεινή, αυθεντική ατμόσφαιρα. Με τη γοητευτική vintage αισθητική του, το Ralph’s Coffee παρείχε έναν φιλόξενο και αναπαυτικό χώρο στους πολυάσχολους Νεοϋορκέζους και επισκέπτες για να απολαύσουν ένα φλιτζάνι καφέ. Από το 2014 ο Ralph Lauren άνοιξε καφετέριες και «βανάκια» Ralph’s Coffee σε όλο τον κόσμο, που συνεχίζουν να φέρνουν κοντά τους ανθρώπους και να αναδεικνύουν το πραγματικό νόημα της φιλοξενίας.

 

Le Café V

 

Άνοιξε το πρώτο του café restaurant στην Οσάκα και έκτοτε έχουν ακολουθήσει αρκετά hot spots, ανά τον κόσμο, σε κοσμικούς προορισμούς. Στεγαζόμενο στον τέταρτο (και τελευταίο) όροφο του Sugalabo V, υποδέχεται τους fashion lovers και προσωπικότητες του τζετ σετ. Το μοντέρνο αυτό παλάτι, με τους φωτεινούς χώρους και τα χρώματα που δίνουν άλλη διάσταση, τα πολυτελή υφάσματα και τις λεπτομέρειες, χαρίζει στο κοινό μια εμπειρία που δεν θα συναντήσει πουθενά αλλού στον κόσμο.

 

Πηγή: Coffee&Brunch Magazine