Kέικ cappuccino με 2 βήματα και σε λιγότερο από μια ώρα

Kέικ cappuccino με 2 βήματα και σε λιγότερο από μια ώρα

Αυτό το κέικ με γεύση καπουτσίνο θα ξυπνήσει τις αισθήσεις σου το πρωί, ειδικά εάν συνοδευτεί με έναν καφέ καπουτσίνο. Φτιάχνεται με μόλις 2 βήματα και σε λιγότερο από μια ώρα.

 

Υλικά

250 γραμμάρια μαλακό βούτυρο, και έξτρα για την επάλειψη
280 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. ζάχαρη golden caster
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
150ml γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού πάστα ή εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη, συν επιπλέον για πασπάλισμα
100ml δυνατός καφές (τον φτιάξαμε με 2 κ.σ. κόκκους καφέ)

 

Για το γλάσο

 

140 γρ ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
350 γρ μασκαρπόνε ή μαλακό τυρί
λίγους κόκκους καφέ καλυμμένους με σοκολάτα

 

ΒΗΜΑ 1

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Λαδώνουμε μια φόρμα ψησίματος 20 x 30 εκ. και στρώνουμε μια λαδόκολλα. Για να φτιάξουμε το παντεσπάνι, χτυπάμε το βούτυρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τα αυγά, το γιαούρτι, τη βανίλια, το κακάο και τον μισό καφέ σε ένα μεγάλο μπολ με ένα ηλεκτρικό σύρμα μέχρι να εξαφανίσουμε τους σβόλους. Ρίχνουμε ένα κουτάλι στη φόρμα και στη συνέχεια ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει. Περιχύνουμε λίγο από τον υπόλοιπο καφέ.

ΒΗΜΑ 2

 

Αφήνουμε να κρυώσει ενώ παράλληλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με το μασκαρπόνε. Απλώνουμε πάνω από το κέικ που έχει κρυώσει, πασπαλίζουμε με λίγο κακάο και πασπαλίζουμε τους κόκκους του καφέ.

 

Καλή απόλαυση!