Στις γειτονιές της Κωνσταντινούπολης για καφέ και brunch

Στις γειτονιές της Κωνσταντινούπολης για καφέ και brunch

Οι λάτρεις του καφέ και όσοι ακόμη αναζητούν μια ζεστή ατμόσφαιρα για να απολαύσουν το αγαπημένο τους ρόφημα, θα βρουν ένα καλό “απάγκιο” στις ιστορικές συνοικίες της Κωνσταντινούπολης.

 

Στα στενά της πόλης, που εξακολουθούν να κρύβουν μια ιδιαίτερη γοητεία, φιλοξενούνται μικρά, κρυμμένα καφέ που “παντρεύουν” μνήμες του παρελθόντος με τη ζωντάνια της σύγχρονης όψης της πόλης. Ας δούμε κάποια από τα πιο φημισμένα καφέ στις διάσημες συνοικίες της Κωνσταντινούπολης.

 

Viyana Kahvesi

 

Το Viyana Kahvesi προσφέρει μια μακρά λίστα επιλογών για καφέ. Γενικά τα υποκαταστήματα της αλυσίδας είναι συνήθως “overcrowded” ενώ ένα εξ αυτών βρίσκεται κοντά σε ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά σημεία της Κωνσταντινούπολης, τον Galata Kulesi, τον μεσαιωνικό, πέτρινο πύργο που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Κεράτιου Κόλπου.

 

Σε αυτή τη συνοικία εδράζει αυτό το ιδιαίτερο coffee shop που προσφέρει υπέροχα, κλασικά κρουασάν, με λεπτή γεύση πλούσιας βελγικής σοκολάτας και φρεσκοκομμένες φράουλες ή όμορφα κομμένες μπανάνες. Μια άλλη πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή είναι το “Lotus”, η οποία περιλαμβάνει κομμάτια από μπισκότα Lotus, με την προσθήκη μιας καραμελένιας πινελιάς στην απολαυστική αέρινη ζύμη του κρουασάν.

 

Συχνά είναι αδύνατο να βρείτε τραπέζι να καθίσετε, ωστόσο το ευγενικό προσωπικό, θα σας σερβίρει το κρουασάν της επιλογής σας σε ένα τεράστιο λευκό πιάτο, ώστε να μπορείτε να το φάτε ακόμη και όρθιοι.

 

La Lune

 

Με τα δύο υποκαταστήματά του στην πλευρά της Ανατολίας της Κωνσταντινούπολης, το La Lune είναι μια σχετικά νέα προσθήκη στη λίστα με τα αγαπημένα μέρη για καφέ και brunch. To La Lune στο Üsküdar, είναι ένα με προσωπικότητα καθώς αποπνέει κομψότητα που μπορεί να συγκριθεί με αυτή των παριζιάνικων μπιστρό.

 

Με την αίσθηση ενός καφέ δυτικού τύπου, που βρίσκεται σχεδόν στη σκιά ενός από τα πιο εμβληματικά τζαμιά της περιοχής, το Valide-i Cedid Camii που χτίστηκε στις αρχές του 18ου αιώνα, το La Lune προσφέρει μια μεγάλη λίστα με ζεστά ροφήματα, όπως εκλεκτοί καφέδες και αφεψήματα από βότανα, καθώς και κρουασάν που μπορούν να εκπληρώσουν γενναία τον ρόλο του ως ενός τέλειου πρωινού ή brunch. Σε αυτό το κατάστημα θα βρείτε αλμυρά κρουασάν, γεμισμένα με αβοκάντο, ομελέτα και παστράμι.

 

Η “γερμανική” εκδοχή ενός αλμυρού κρουασάν με λουκάνικο, ή “wurst” όπως λέγεται, είναι ένα έδεσμα που αξίζει να απολαύσετε.

 

Mill Bakery

 

Κρυμμένο σε έναν γραφικό και στενό δρόμο, δίπλα στη ζωντανή συνοικία Rasimpaşa του Kadıköy, βρίσκεται το μαγικό Mill Bakery – ένα καταφύγιο για απαιτητικούς ουρανίσκους. Καθώς περιπλανιέστε στη μαγευτική γειτονιά Yeldeğirmen, θα σας προσελκύσει με την ακαταμάχητη γοητεία του αυτό το καφέ. Στο Mill Bakery μπορείτε να συνδυάσετε αβίαστα την εργασία και τον ελεύθερο χρόνο σας, και το κατάστημα αποτελεί ένα αγαπημένο στέκι της αστικής νεολαίας που έχει την ευκαιρία εκεί να απολαύσει ένα κρύο latte ενώ εργάζεται.

 

Το προσωπικό, ευγενικό και πρόθυμο να σας βοηθήσει με τις επιλογές του μενού, θα σας παροτρύνει να δοκιμάσετε τα πιο γευστικά εδέσματα, ανάμεσα σε αυτά, υπέροχα κρουασάν και αναζωογονητικούς καφέδες που προσφέρονται. Αφεθείτε στα κρεμώδη κρουασάν Berliner ή επιλέξτε τη δελεαστική γοητεία του κρουασάν “Black Forest”, που συνδυάζεται τέλεια με ένα φρεσκοκομμένο καπουτσίνο.

 

Όποιο μονοπάτι κι αν επιλέξετε στην Κωνσταντινούπολη, είναι βέβαιο ότι θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα εξαίσιο αισθητηριακό ταξίδι και μια αξέχαστη γευστική ανάμνηση που δεν θα ξεχάσετε ποτέ!

 

Mε πληροφορίες από την Daily Sabah