Aστόρια: Ένα καφέ με χαρακτήρα

Aστόρια: Ένα καφέ με χαρακτήρα

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει ένα καφέ που μας ταξιδεύει

 

Αυτοαπροσδιορίζεται ως καφενείο, ωστόσο είναι κάτι πολύ παραπάνω από αυτό…Το Αστόρια, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Ναυαρίνου είναι ένα καφέ με ιστορία, ένας πολιτιστικός πολυχώρος όπου διαδραματίζονται πλήθος εκδηλώσεων, συναυλιών κλπ., ένα κατάστημα με χαρακτήρα και μακρά ιστορία, που αντέχει στον χρόνο… Το καφενείο βρίσκεται στην ίδια θέση εδώ και 54 συναπτά έτη, και αποτελεί στέκι για ανθρώπους των γραμμάτων, της τέχνης και όχι μόνο…

 

Δεν υπάρχει φοιτητής που να μην το έχει επισκεφθεί, ενώ οι fans της εναλλακτικής σκηνής, αλλά και της ρεμπέτικης και της λαϊκής το τιμούν συχνά, καθώς φιλοξενεί στη σκηνή του εδώ και χρόνια διαφορετικά γκρουπ και τραγουδοποιούς.

 

Ο διάκοσμος στο εσωτερικό του Αστόρια είναι εντυπωσιακός, εκπέμποντας μια αίγλη από… τα παλιά που “παντρεύεται” αρμονικά με την μουσική σκηνή, καθώς οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με αφίσες που αναπαριστούν είδωλα της ροκ. Χαμηλός φωτισμός, έπιπλα και πατώματα από ξύλο, καθρέπτες σε διαφορετικά μοτίβα και λαμπιόνια δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα στο μοναδικό αυτό καφέ που μας ταξιδεύει στο χρόνο.

 

Ο καφές Dimello που προσφέρει αποτελεί “εγγύηση” ακόμη και για τους μεγαλύτερους… snobs του καφέ, και συνοδεύεται πάντα από μπισκότο με γεύση κανέλα.

 

Εκεί μπορείτε να απολαύσετε μια σπιτική λεμονάδα και άλλα ροφήματα με γλυκό του κουταλιού, παραδοσιακή βυσσινάδα, ένα δροσερό υποβρύχιο μιας και το καλοκαίρι πλησιάζει, να δοκιμάσετε ρακή καθώς και μικρά σνακς.

 

Ο χρόνος στο Αστόρια σταματά και είναι το ιδανικό μέρος για να πάτε λίγο πιο… χαλαρά: Απολαύστε ακριβώς απέναντί σας τον αρχαιολογικό χώρο των ανακτόρων του Γαλέριου, παίξτε με την παρέα σας παιχνίδια όπως σκάκι και τάβλι, αφήστε την αύρα του Θερμαϊκού που βρίσκεται κοντά να σας χαϊδέψει το πρόσωπο και χαθείτε στον μοναδικό κόσμο της μουσικής.

 

Αυτό το καφενείο αν μη τι άλλο, μας ταξιδεύει!