Παγωμένος καφές Japanese-style

Παγωμένος καφές Japanese-style

Ένα διαφορετικό cold brew

 

Ο Japanese-style παγωμένος καφές μπορεί να ακούγεται απλός ως προς την παρασκευή του, παρόλα αυτά είναι αρκετά… έξυπνος: Ο καφές παρασκευάζεται σε μια καφετιέρα ή σε καράφα γεμάτη πάγο, ενώ δεν απαιτεί πολλή ώρα εκχύλισης, όση τουλάχιστον απαιτεί η συνήθης κρύα παρασκευή.

 

Eιδικότερα, για να φτιάξετε παγωμένο καφέ ιαπωνικού στυλ θα χρειαστείτε οποιαδήποτε συσκευή που σας επιτρέπει να ρίχνετε με μη αυτόματο τρόπο ζεστό νερό πάνω από τον καφέ. Μια καλή πρόταση είναι η ανάλογη συσκευή Chemex, ωστόσο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν οποιονδήποτε pour-over dripper που θα τοποθετείται πάνω από ένα δοχείο αρκετά μεγάλο για να κρατήσει την τελική παρασκευή. Απλώς βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα κατάλληλο χάρτινο φίλτρο, ώστε η παρτίδα του παγωμένου καφέ σας να είναι απαλλαγμένη από κάθε ίζημα ή θολότητα.

 

Εκτός από τη συσκευή pour-over της επιλογής σας, θα χρειαστείτε ένα χάρτινο φίλτρο κατάλληλου μεγέθους, πάγο, βραστήρα και, φυσικά, καφέ. Αν και προτιμάται να έχετε μια ζυγαριά που μετρά σε γραμμάρια, κάτι τέτοιο δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Η επιλογή της ποσότητας είναι στην ευχέρειά σας, ωστόσο μια καλή αναλογία καφέ προς νερό σε περίπου 1:11. Πρόκειται για μια αναλογία αρκετά ισχυρή βέβαια, για όσους επιθυμούν έναν καφέ με δυνατό σώμα και γεύση, καθώς η πιο συνηθισμένη αναλογία είναι 1:16. Η ίδια η μέθοδος παράγει καφέ με δυνατή γεύση, ωστόσο εξακολουθεί να είναι τόσο βελούδινή όσο του cold brew.