Ν. Πάπας-Χ. Ψαρράς:«Η καινοτομία για εμάς δεν σταματά ποτέ»

Ν. Πάπας-Χ. Ψαρράς:«Η καινοτομία για εμάς δεν σταματά ποτέ»

Η διαδρομή τους στον κόσμο του καφέ δεν χωρά σε λέξεις και λόγια. Μέσα σε 26 χρόνια, οι ένδοξες στιγμές και οι διακρίσεις είναι πολλές, χωρίς όμως αυτό «να βάζει φρένο» στην ακατανίκητη ανάγκη τους για δημιουργία.

 

Όλα ξεκίνησαν το 1996, έτος ορόσημο, όταν ο επιχειρηματίας Νίκος Πάπας –o δάσκαλος του καφέ–, βλέποντας τον αντίκτυπο που είχε η γνωριμία του Έλληνα καταναλωτή με τον ιταλικό καφέ espresso, ίδρυσε την εταιρεία Espresse Profilo ΕΠΕ, με αποκλειστικό αντικείμενο την εισαγωγή και εμπορία της κορυφαίας ιταλικής μάρκας καφέ espresso Portioli, ροφημάτων καθώς και των μηχανών GIME, καλύπτοντας τις ανάγκες των κλάδων HORECA, OFFICE, HOME που ανήκουν στον όμιλο. Στη συνέχεια, η εταιρεία μετεξελίχθηκε στην Espresse SA, η οποία, μέχρι και σήμερα, είναι από τις ηγετικές εταιρείες καφέ στην ελληνική αγορά.

 

«Πάμε να σπάσουμε ρεκόρ το 2022, με στόχο τα 100.000.000 φλιτζάνια espresso Portioli» αναφέρουν ο Νίκος Πάπας (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Espresse) και ο Χαράλαμπος Ψαρράς (γενικός διευθυντής και εκτελεστικός διευθύνων σύμβουλος). «Είμαστε περήφανοι για όλα μας τα προϊόντα όπως είναι ένας γονιός για το παιδί του, αλλά αυτό που μας κάνει να υπερέχουμε και να σκάμε από υπερηφάνεια είναι ότι είμαστε ο καλύτερος συνεργάτης, ο οποίος θα σας κάνει να ξενοιάσετε από αυτό που λέγεται espresso μέσα στα μαγαζιά σας. Από το 1996, η εταιρεία μας χρησιμοποιεί όλους τους πόρους της για έναν και μόνο σκοπό: να παρέχει στο κανάλι HORECA τα καλύτερα blends και όλες τις υπηρεσίες που περιστρέφονται γύρω από τον κόσμο του espresso. Είμαστε πάντα δίπλα στον πελάτη με: εκπαιδεύσεις, κορυφαίο after sales service και υψηλά στάνταρ ποιότητας» επισημαίνουν οι δύο κύριοι.

 

Κοιτάζοντας πάντα μπροστά όμως, οι άνθρωποι της εταιρείας ήδη «έχουν βάλει μπρος τις μηχανές» με στόχους και δράσεις για το 2023. Ο βασικότερος στόχος τους είναι, τα επόμενα χρόνια, ο Portioli να πάρει στην ελληνική αγορά τα μερίδια που του αναλογούν. Να γίνει ο Νο 1 espresso στην Ελλάδα, αφενός ποσοτικά και αφετέρου να καθιερωθεί στη συνείδηση του Έλληνα καταναλωτή. Στο πλαίσιο αυτό, δίνουν μεγάλη έμφαση στο κομμάτι του Home Barista. «Είναι μέσα στην εταιρική πολιτική της εταιρείας. Ήδη έχουμε επενδύσει σε ανθρώπινο δυναμικό για να αναπτύξουμε την κατηγορία του Home Barista» επισημαίνουν ο Νίκος Πάπας και ο Χαράλαμπος Ψαρράς.

 

«Η καινοτομία για εμάς δεν σταματά ποτέ, μετά το λανσάρισμα του Portioli Espresso Gourmet Βαρελάκι 3 kg, ένα εκλεκτό μείγμα από 100% κόκκους καφέ Arabica, γλυκόπιοτο, με ντελικάτο άρωμα, κρεμώδη βελούδινη υφή και φρουτώδη γεύση, που, λόγω της συσκευασίας από κασσίτερο, διαφυλάσσει στο ακέραιο τη φρεσκάδα των κόκκων καφέ μέχρι και τον τελευταίο, θα συνεχίσουμε
να εκπλήσσουμε την αγορά. Το 2023, χωρίς να θέλω να αποκαλύψω τα στρατηγικά μας σχέδια, αλλά υπόσχομαι ότι θα είστε από τους πρώτους που θα τα ανακοινώσουμε, θα έχουμε πολύ δυνατά λανσαρίσματα, προσπαθώντας πάντα “να αναδεύουμε τα νερά” της κατηγορίας του καφέ espresso» υποστηρίζουν.

 

Κεφάλαιο περιβαλλοντικής βιωσιμότητας

 

Η οικογένεια Portioli και η εταιρεία Espresse δεν έπαψαν ποτέ να ενδιαφέρονται για θέματα όπως η περιβαλλοντική βιωσιμότητα και η εξοικονόμηση ενέργειας. «Δύο στόχοι που μας καθοδήγησαν στη δημιουργία του νέου Torrefazione/Εργοστασίου στο Μιλάνο, έκτασης 35.000 τ.μ. Πάρθηκαν μέτρα σημαντικής μείωσης ρύπων, κατανάλωσης ενέργειας, νερού και αποβλήτων, μεγαλώνοντας τη συνεισφορά μας στην προστασία του πλανήτη. Θέλω να σταθώ στον μοναδικό κατασκευαστικό σχεδιασμό της οροφής του, η οποία θυμίζει φτερά γλάρου. Κάτι που επιτρέπει στις ακτίνες του ηλίου να περάσουν στον εργοστασιακό χώρο, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας, δημιουργώντας μια εξαιρετική αίσθηση ευεξίας, φυσικού φωτισμού και σταθερής θερμοκρασίας, ώστε η πρώτη μας ύλη, ο καφές, να διατηρείται σε ιδανική θερμοκρασία κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Αφιερώθηκαν 13.500 τ.μ. πρασίνου ώστε να δώσουμε έναν παραπάνω “πνεύμονα” στην πόλη του Μιλάνου. Έχουμε δεσμευτεί μέχρι το τέλος του 2023 όλα τα εταιρικά αυτοκίνητα να είναι υβριδικά αλλά και τα φορτηγά μας να μειώσουν την κατανάλωσή τους κατά 50%! Κλείνοντας, θέλω να επισημάνω ότι η ανθρώπινη κληρονομιά και η δέσμευση για ένα υγιές αύριο είναι πραγματικά προστιθέμενη αξία για εμάς και απαραίτητο καθήκον» καταλήγει ο Νίκος Πάπας.

Aπό το περιοδικό Coffee&Brunch Magazine