Έρευνα: Οι Έλληνες κορυφαίοι καταναλωτές καφέ παγκοσμίως

Έρευνα: Οι Έλληνες κορυφαίοι καταναλωτές καφέ παγκοσμίως

Ο καφές είναι το πλέον αγαπημένο ρόφημα των Ελλήνων και ίσως το πιο δημοφιλές στον κόσμο.

 

Από τις δέκα κορυφαίες χώρες σε παραγωγή κόκκων καφέ μέχρι τους μεγαλύτερους καταναλωτές παγκοσμίως, η Pricefox έπειτα από έρευνα παρουσιάζει στατιστικά στοιχεία που θα αποκαλύψουν μια διαφορετική πλευρά του αγαπημένου σας ροφήματος.

 

Ποιες είναι οι 10 κορυφαίες χώρες σε παραγωγή κόκκων καφέ;

 

Δέκα χώρες σε όλον τον κόσμο παράγουν το 90% της παγκόσμιας αγοράς κόκκων καφέ.

 

Η Βραζιλία είναι με διαφορά η χώρα με τη μεγαλύτερη παραγωγή ξεπερνώντας της επόμενες τέσσερις μαζί με ετήσια παραγωγή 3,804 χιλιάδων τόνων και με σχεδόν το 38% της αγοράς. Το Βιετνάμ, η Κολομβία και η Ινδονησία είναι οι επόμενες τρεις μεγάλες χώρες-παραγωγοί με 3,318 χιλιάδες τόνους παραγωγής ετησίως.

 

Οι επόμενες 6 τροφοδοτούν λιγότερο από το 5% της αγοράς ως μεμονωμένοι παραγωγοί (20% αθροιστικά) με ετήσια παραγωγή μικρότερη των 500 χιλιάδων τόνων.

 

Οι 10 κορυφαίες χώρες-παραγωγοί καφέ

 

Συνολικά, η Νότια Αμερική προσφέρει το 50% της παγκόσμιας παραγωγής, ενώ η Ασία το 28%. Αξιοσημείωτο είναι ότι η Ευρώπη έχει μηδενική προσφορά στην παραγωγή καφέ, παρά τις υψηλές καταναλωτικές της ανάγκες.

 

Ποιοι πίνουν τον περισσότερο καφέ παγκοσμίως;

 

Ο καφές είναι μέρος της Ευρωπαϊκής κουλτούρας, αφού οι Ευρωπαίοι καταναλώνουν την μεγαλύτερη ποσότητα καφέ παγκοσμίως ξεπερνώντας τους 3.000.000 τόνους ετησίως.

 

Η Ευρώπη καταναλώνει σχεδόν το 1/3 της παγκόσμιας αγοράς και την ακολουθούν η Ασία με την Ωκεανία που καταναλώνουν το 1/5 της παγκόσμιας αγοράς καφέ.

 

Κατανάλωση κόκκων καφέ ανά ήπειρο

 

Η Φινλανδία χάνει για πρώτη φορά την παγκόσμια πρωτιά στην κατά κεφαλήν κατανάλωση καφέ. Οι Φινλανδοί που δεν χάνουν ευκαιρία να πιουν καφέ για να γιορτάσουν γενέθλια, ορκομωσίες και κάθε χαρούμενο γεγονός, παρέδωσαν την πρωτιά στους Λουξεμβουργιανούς που καταναλώνουν σχεδόν 10 κιλά καφέ ετησίως κατά κεφαλήν. Αντίθετα, οι Φινλανδοί βρίσκονται στα 6,6 κιλά καφέ.

 

Οι Έλληνες μπαίνουν στην κορυφαία δεκάδα με 3 κιλά καφέ κατά κεφαλήν ετήσια κατανάλωση. Ενώ η Ιταλία που είναι γνωστή για την εκλεπτυσμένη κουλτούρα της στον καφέ βρίσκεται στην 21η θέση στην κατάταξη με μόλις 2,5 κιλά καφέ κατα κεφαλήν.

 

Τρίτη στην κατάταξη έρχεται η Σουηδία με 4,8 κιλά καφέ και την ακολουθούν σε κατανάλωση η Νορβηγία με τη Δανία στα 3,9 και 3,7 κιλά καφέ αντιστοίχως.

 

Οι 37 κορυφαίες χώρες με την μεγαλύτερη κατά κεφαλήν κατανάλωση καφέ

 

 

Στον τέλος της κατάταξης βρίσκεται η Ρωσία με την κατα κεφαλήν ετήσια κατανάλωση καφέ να είναι κάτω από 1 κιλό. Αμέσως πιο πάνω στην κατάταξη είναι βρίσκονται οι ΤυνησίαΣλοβακία και Ρωσία με 1,2, 1,2 και 1,1 κιλά κατανάλωσης αντιστοίχως.