Ένα φουτουριστικό καφέ που παραπέμπει στη ζωή στον Άρη

Ένα φουτουριστικό καφέ που παραπέμπει στη ζωή στον Άρη

Το καφέ της… διαστημικής εποχής

 

Το νοτιοκορεατικό στούντιο ντιζάιν Unseenbird έχει σχεδιάσει ένα καφέ στο κέντρο της Σεούλ, όπου τα λαχανικά καλλιεργούνται σε έναν χώρο με υάλινη προθήκη πριν τα συλλέξουν, τα ετοιμάσουν και τα σερβίρουν στους πελάτες πάνω σε ιμάντα μεταφοράς.

 

Το καφέ Sik Mul Sung δημιούργησε η N. Thing, νεοφυής επιχείρηση αγροτεχνολογίας η οποία, στα περίχωρα της νοτιοκορεατικής πρωτεύουσας, λειτουργεί και μια κάθετη φάρμα ώστε να είναι απτή και προσβάσιμη στους καθημερινούς καταναλωτές η τεχνολογία της.

 

O σχεδιασμός του Unseenbird περιελάμβανε φύλλα ανοξειδωτου χάλυβα που καλύπτουν μεγάλα τμήματα των τοίχων, των πάγκων και των φωτιστικών, ενώ οι διακοσμητικοί κόκκινοι βράχοι και ένα δάπεδο από ασορτί βότσαλα, ενισχύουν το φιλόδοξο σχέδιο το καφέ να παραπέμπει σε μια κάθετη φάρμα στον Άρη. Το θέμα της διαστημικής εποχής του καφέ αντανακλάται επίσης στις φουτουριστικές πράσινες επιφάνειες perspex του, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί σε τοίχους από ανάγλυφο γύψο.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως τα τρόφιμα και τα ροφήματα παραδίδονται μέσω ενός κυλυόμενου ιμάντα που “τρέχει” κατά μήκος του καταστήματος. Το ίδιο το φαγητό παρουσιάζεται σε κυκλικές πλάκες που περιστρέφονται, παραπέμποντας σε πλανήτη που βρίσκεται σε τροχιά.