Βubble tea: Το ρόφημα που από την Ταϊβάν, ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο!

Βubble tea: Το ρόφημα που από την Ταϊβάν, ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο!

«Ικανοποιήστε τη λαχτάρα σας και φτιάξτε ένα πεντανόστιμο ποτήρι bubble tea στο σημερινό διαδραστικό Doodle, το οποίο περιλαμβάνει τον ιθαγενή Formosan Mountain Dog της Ταϊβάν καθώς και ένα πλήρωμα γνωστών χαρακτήρων Doodle!». 

 

Τα ανωτέρω ανέφερε η Google, στο σχετικό της αφιερωματικό doodle για το φημισμένο bubble tea.  Η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης παγκοσμίως, επέλεξε να γιορτάσει το Bubble Tea στις 30 Ιανουαρίου, καθώς συμπληρώνονται αισίως τρία χρόνια από τη μέρα που έγινε το λανσάρισμα του emoji του διάσημου ροφήματος.

 

 

Και μπορεί στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ το συγκεκριμένο ρόφημα να έγινε γνωστό πριν από λίγα χρόνια, ωστόσο, έχει τις ρίζες του στην παραδοσιακή ταϊβανέζικη κουλτούρα τσαγιού που χρονολογείται ήδη από τον 17ο αιώνα μ.Χ.

 

To bubble tea είναι ένα ρόφημα με βάση το τσάι που προέρχεται από την Ταϊβάν και ανάγεται χρονικά στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Μετανάστες από την Ταϊβάν το μετέφεραν στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1990, αρχικά στην Καλιφόρνια μέσω περιοχών όπως η κομητεία του Λος Άντζελες. Πλέον το εν λόγω ρόφημα έχει αγαπηθεί και από τους κατοίκους άλλων χωρών, όπου υπάρχει μεγάλος πληθυσμός της διασποράς της Ανατολικής Ασίας.

 

Το τσάι με φούσκα αποτελείται συνήθως από τσάι συνοδευόμενο από μαστιχωτές μπάλες ταπιόκας (“μπόμπα” ή “μαργαριτάρια”), αλλά μπορεί να παρασκευαστεί και με άλλες επικαλύψεις, όπως ζελέ από χόρτο, αλόη βέρα ή κόκκινο φασόλι. Έχει πολλές ποικιλίες και γεύσεις, αλλά οι δύο πιο δημοφιλείς είναι το pearl black milk tea and pearl green milk tea (το “μαργαριτάρι-pearl“ παραπέμπει στις μπάλες ταπιόκας που βρίσκονται στο κάτω μέρος του ποτηριού). Σερβίρεται συνήθως κρύο και με φαρδύ καλαμάκι για να μπορείς να απολαύσεις τις μπάλες ταπιόκα που βρίσκονται στον πάτο του ποτηριού.