5 συστατικά για να προσθέσετε στον καφέ σας τον χειμώνα

5 συστατικά για να προσθέσετε στον καφέ σας τον χειμώνα

Αφήστε στην άκρη τα “βαρετά” ροφήματα καφέ και δοκιμάστε αυτά τα 5 συστατικά που θα δώσουν περισσότερο άρωμα και άλλο ενδιαφέρον στο φλιτζάνι σας. 

 

Τι θα λέγατε να προσθέσετε έξτρα υφή και γεύση στον καφέ που συνηθίζετε να πίνετε; Mπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε σοκολάτα, μέντα ακόμα και eggnog, συστατικά που θα απογειώσουν το ρόφημά σας. Ο Abhinav Mathur, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Something’s Brewing – ενός brand καφέ με έδρα την ινδική Bengaluru– μοιράστηκε μια λίστα με συστατικά που μπορείτε να προσθέσετε στον καφέ σας και να τον κάνετε… ακόμα πιο χειμωνιάτικο.

 

1. Κανέλα

Πασπαλίζοντας λίγη κανέλα πριν το σερβίρισμα μπορεί να δημιουργήσει ένα απολαυστικό ρόφημα. Ένα μικρό κόλπο είναι να προσθέσετε αλεσμένη κανέλα απευθείας στον αλεσμένο καφέ σας μέσα στην καφετιέρα.

 

2. Σοκολάτα

Τίποτα δεν συγκρίνεται τον χειμώνα όσο μια ζεστή σοκολάτα ή κακάο. Η προσθήκη σοκολάτας στον καφέ είναι η τέλεια λύση προκειμενου να συνδυάσετε τα δύο αγαπημένα ροφήματα. Δίνει μια γεύση μόκας στο ρόφημά σας, οπότε η προσθήκη ενός κομματιού σοκολάτας γάλακτος μπορεί είναι μια ιδανική προταση. Η σοκολάτα θα λιώσει σιγά σιγά στον καφέ σας αφήνοντας υπέροχες νότες κακάο και ζάχαρης.

 

3. Τζίντζερ

Ένας latte gingerbread ή πικάντικος καφές με τζίντζερ είναι ένα γευστικό πρόσθετο χαμηλής συντήρησης για την παρασκευή σας. Το τζίντζερ έχει πολλές τονωτικές ιδιότητες και σας κρατά ζεστούς.

 

4. Eggnog

Το eggnog είναι ένα κλασικό χειμωνιάτικο ρόφημα. Είναι κρεμώδες, γλυκό, μας θυμίζει Χριστούγεννα και είναι τέλειο για latte. Το eggnog στον καφέ λειτουργεί ως κρέμα και προσθέτοντας ένα τέταρτο του φλιτζανιού από αυτό στον καφέ σας μπορεί να προσθέσει έξτρα γεύση και υφή. Έξτρα “μπόνους” θα έχουν όσοι προσθέσουν μια πρέζα μοσχοκάρυδο.

 

5. Μέντα

Ένα απλό συστατικό, το σναπ μέντας είναι ένα μοναδικό συστατικό που “παντρεύεται” τέλεια με τον καφέ και την κρέμα. Προσθέστε και μερικά φύλλα μέντας για το τέλειο “πάντρεμα” και είστε έτοιμοι να απολαύσετε ένα μοναδικό χειμωνιάτικο ρόφημα.