illycaffè, Milano: Όταν η ιταλική φινέτσα συναντά τον καφέ

illycaffè, Milano: Όταν η ιταλική φινέτσα συναντά τον καφέ

Το (ανανεωμένο) παλάτι της illy στη Via Montenapoleone του Μιλάνου

 

Προ ολίγων εβδομάδων, η illy άνοιξε τις πύλες του ανανεωμένου, εμβληματικού της καφέ στο Μιλάνο της Ιταλίας. Σχεδιασμένο από την ACPV ARCHITECTS, το illycaffè στη 19 Via Monte Napoleone εδράζει στην “καρδιά” της πρωτεύουσας της μόδας, την περιοχή Via Montenapoleone.

 

Οι αρχιτέκτονες Antonio Citterio και Patricia Viel δημιούργησαν «μια πολυαισθητηριακή εμπειρία για να βοηθήσουν τον κόσμο να ανακαλύψει το σύμπαν της illy». Oι αρχιτέκτονες “έντυσαν” το κατάστημα με την αγαπημένη απόχρωση του brand, το κόκκινο, και το διακόσμησαν με αντικείμενα που “στρέφουν τα φώτα στον κόσμο του καφέ». Το industrial στιλ στο οποίο παραπέμππουν τα μηχανήματα παρασκευής καφέ “παντρεύεται” αρμονικά με τα φυσικά υλικά που κοσμούν το καλαίσθητο αυτό coffee shop, όπως το ξύλο. Παράλληλα, η μιλανέζικη φινέτσα του αποτυπώνεται στα χειροποίητα δάπεδα terrazzo και τα ψηφιδωτά πλακάκια από ανακυκλωμένο γυαλί. Εκτός από τον εσωτερικό χώρο, το illycaffè διαθέτει εξωτερική αυλή με δρύινα παγκάκια.

 

Δύο αίθουσες είναι αφιερωμένες στη Συλλογή Τέχνης illy, όπου εκτίθεται μια πληθώρα έργων τα οποία φέρουν την υπογραφή  των πιο διάσημων σύγχρονων καλλιτεχνών από το 1992 κι έπειτα.

 

«Ένα σημείο συνάντησης για όλους τους λάτρεις της γεύσης και της τέχνης», σχολιάζει σχετικά ο Antonio Citterio. «Το εμβληματικό κατάστημα προσφέρει πλούσιες και διαφοροποιημένες υπηρεσίες οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Ο καφές, ως απόλυτος πρωταγωνιστής, συναντά την ιταλική παράδοση του catering, τη φινέτσα και την υψηλή ποιότητα των παρασκευασμάτων του», καταλήγει.