Espressolab: To μεγαλύτερο experience centre καφέ της Ευρώπης, στην Κωνσταντινούπολη

Espressolab: To μεγαλύτερο experience centre καφέ της Ευρώπης, στην Κωνσταντινούπολη

To Espressolab Roastery συνδυάζει τις λειτουργίες coffee shop, roastery, workshop και bakery

 

Κάτω από μια στέγη, η Espressolab με έδρα την Κωνσταντινούπολη προσπάθησε να συγκεντρώσει τις λειτουργίες ενός coffee shop, roastery, workshop και bakery, σε ένα  experience centre αφιερωμένο στον καφέ.  Το Espressolab, που αυτοπροσδιορίζεται ως το μεγαλύτερο experience centre καφέ στην Ευρώπη, ανέφερε ότι η συνολική εγκατάσταση των 5 εκατομμυρίων ευρώ, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία καφέ μαζί με «θεωρητικές και πρακτικές πληροφορίες για τον καφέ, με εργαστήρια και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις».

 

Το Espressolab Roastery αναμένεται να αυξήσει την ικανότητα καβουρδίσματος καφέ της εταιρείας κατά 17% ανά μήνα και να της επιτρέψει να επιτύχει τον μακροπρόθεσμο στόχο της για την λειτουργία 500 καταστημάτων υπό την Espressolab.

 

“Το Espressolab Roastery είναι ένα πολύ σημαντικό έργο. Έχουμε δημιουργήσει το μεγαλύτερο κέντρο εμπειρίας καφέ στην Ευρώπη. Αυτή είναι επίσης μια καλή ευκαιρία να παρουσιάσουμε την αναπτυσσόμενη αγορά καφέ στην Τουρκία”, δήλωσε ο Ersin Kefeli. Υπεύθυνος Μάρκετινγκ και Εταιρικής Επικοινωνίας της Espressolab.

 

Η Espressolab άνοιξε το πρώτο της κατάστημα το 2014 στο Πανεπιστήμιο Bilgi της Κωνσταντινούπολης και τώρα λειτουργεί 165 καταστήματα παγκοσμίως. Το Espressolab Roastery σηματοδοτεί την 100η τοποθεσία της εταιρείας στην Τουρκία. Με σχέδια για λειτουργία 200 καταστημάτων μέχρι το τέλος του 2022, η Espressolab διαθέτει επίσης καταστήματα στην Κύπρο, την Αίγυπτο, τη Γερμανία, την Ιορδανία, το Ιράκ, το Μαρόκο, την Παλαιστίνη, την Πορτογαλία, το Κατάρ, τη Νότια Αφρική και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σύμφωνα με το World Coffee Portal η συνολική αγορά Turkish branded καφέ ανέρχεται σε 3.000 καταστήματα, καθιστώντας την Τουρκία την πέμπτη μεγαλύτερη αγορά από άποψη καταστημάτων σε όλη την Ευρώπη. Το Project Café Europe 2022 προβλέπει ότι η αγορά θα φτάσει τα 3.130 καταστήματα έως το 2027.