Coffee sneakers για καλό σκοπό!

Coffee sneakers για καλό σκοπό!

Είναι cool, άνετα και δημιουργήθηκαν για έναν “ιερό” σκοπό!

 

Ο λόγος για τα νέα παπούτσια της Cxffeeblack , τα Pan-African Cxffeeblack Runners που κυκλοφορούν σε περιορισμένη έκδοση και αναμένεται να “χτυπήσουν” ρεκόρ πωλήσεων. Τα running shoes αποτελούν το αποτέλεσμα μιας ισχυρής συνεργασίας ανάμεσα στην Cxffeeblack, το brand που βρίσκεται πίσω από την αλυσίδα Anti Gentrification Cxffee Club και την SoGiv Shoes. Στόχος της επιτυχημένης συνεργασίας είναι τα έσοδα από τις πωλήσεις να διατεθούν για μια εμπειρία που θα αλλάξει τη ζωή στους εκκολαπτόμενους επαγγελματίες του καφέ σε ΗΠΑ και Αφρική.

 

Ειδικότερα τα έσοδα από τα παπούτσια θα διατεθούν ως «κύρια πηγή συγκέντρωσης κεφαλαίων για το πρόγραμμα ανταλλαγής Black barista», ένα πρόγραμμα που θα φέρει στις ΗΠΑ ανερχόμενους επαγγελματίες του καφέ από την Αφρική για περαιτέρω εκπαίδευση και αντίστοιχα, Αφροαμερικανούς από τις ΗΠΑ στον τόπο καταγωγής τους. Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει σε δύο φάσεις. Αρχικά, η Cxffeeblack θα φέρει σε αμερικανικό έδαφος τέσσερις Αφρικανούς baristas, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν στις εγκαταστάσεις του Anti-Gentrification Cxffee Club, στο Μέμφις του Τενεσί. Η εμπειρία θα ολοκληρωθεί με ένα ταξίδι στο Χιούστον του Τέξας κατά το οποίο οι τέσσερις θα συμμετάσχουν στο Συμπόσιο Color of Coffee που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2023. Αντίστοιχα, στη δεύτερη φάση του προγράμματος, 4 Αφροαμερικανοί barista θα ταξιδέψουν έως την Αφρική όπου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρισουν “από κοντά γηγενείς baristas, να μάθουν από την ιστορία και την εμπειρία τους, να μυηθούν στην κουλτούρα του καφέ, στην ίδια την πατρίδα τους”.

 

Οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει και τα Pan-African Cxffeeblack Runners πωλούνται προς το παρόν για 150 δολάρια μέσω του ιστότοπου της Cxffeeblack, με την αναμενόμενη ημερομηνία παράδοσης να προσδιορίζεται στα τέλη Δεκεμβρίου.

 

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά τους, πρόκειται για running shoes, το χρώμα που κυριαρχεί είναι το μαύρο ενώ το λογότυπο της CXFFEE καθώς και η λέξη BLACK στην κορυφή του παπουτσιού είναι σε έντονο κίτρινο χρωματισμό. Παράλληλα, χαρακτηριστικές είναι οι κόκκινες, λευκές και πράσινες πινελιές που διαθέτει καθώς και η κόκκινη ετικέτα στο πίσω μέρος του, όπου σκιαγραφούνται κόκκοι καφέ, σήμα-κατατεθέν της εταιρείας.