Athens Coffee Festival: Τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και οι νικητές!

Athens Coffee Festival: Τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και οι νικητές!

Ταλαντούχοι και φιλόδοξοι baristas έδωσαν ραντεβού για τρεις ημέρες στο Athens Coffee Festival 2022 και αναμετρήθηκαν με στόχο την κορυφή στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Roasting και Coffee in Good Spirits του SCA Greece καθώς και την εκπροσώπηση της Ελλάδας στα αντίστοιχα παγκόσμια πρωταθλήματα.  

 

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου

 

Oι μάχες του… καφέ ξεκίνησαν σήμερα με το 5ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Roasting. Έντεκα διαγωνιζόμενοι έδειξαν τις ικανότητες τους με στόχο να διακριθούν στο απαιτητικό τερέν του coffee roasting, από τα αρχικά στάδια επεξεργασίας του ωμού καφέ μέχρι το καβούρδισμα των κόκκων. Ο νικητής θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο παγκόσμιο World Coffee Roasting Championship. 

 

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 

 

Η δεύτερη ημέρα του Athens Coffee Festival ήταν γεμάτη αγωνία, εκπλήξεις και συγκίνηση καθώς ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Coffee in Good Spirits, όπου την πρώτη θέση πήρε ο Χρήστος Κλουβάτος, την δεύτερη ο Παύλος Δεληγιάννης και την τρίτη ο Γιώργος Νικολόπουλος. Ο νικητής θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο World Coffee in Good Spirits Championship.

 

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 

 

Αυλαία έπεσε και για τα Πρωταθλήματα Καφέ από τον SCA Greece αφού μετά από δύο μέρες… ατελείωτου roasting ανακοινώθηκαν οι νικητές για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Roasting 2023 οι οποίοι είναι: Θανάσης Νικόλης (1η θέση), Αλέξανδρος Νεραντζής (2η θέση) και Τάσος Κοδέλας (3η θέση).   

 

 

5o Hellenic Aeropress Championship

 

Eπιπλέον, η μεγάλη γιορτή του καφέ υποδέχτηκε για ακόμα μία χρονιά τον πλέον καινοτόμο διαγωνισμό γεύσης και αρώματος, υποστηρίζοντας την καινοτομία και την δημιουργικότητα στον κλάδο του καφέ. Την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου το 6ο Athens Coffee Festival διεξήχθη το 5ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα AeroPress, που διοργανώνεται από την γνωστή εταιρεία καφέ Kudu Coffee Roasters. Ταλαντούχοι baristas έδωσαν την μάχη του αρώματος και της γεύσης με τον τελικό νικητή να παίρνει το χρίσμα του εκπροσώπου της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AeroPress

Μετά από μία ολόκληρη ημέρα με αγωνία, αναμετρήσεις, χαμόγελα, αισιοδοξία και μέσα σε μία άκρως φεστιβαλική διάθεση αναδείχθηκαν οι τρείς πρώτοι νικητές, οι οποίοι είναι: Μάριος Μάκαρης (1η θέση), Γιαννάκης Γεώργιος (2Η θέση) και Σπύρος Λάππας (3η θέση).  

Τι είναι η AeroPress

 

Πρόκειται για χειροκίνητη και φορητή μηχανή καφέ που προσφέρει τη μέγιστη δυνατή γεύση με μικρότερη οξύτητα ενώ ταυτόχρονα ελαχιστοποιεί τη φυσική, γευστικά πικρή χροιά του καφέ. Το μικροφιλτράρισμα εξασφαλίζει ένα καφέ χωρίς υπολείμματα ενώ η διαδικασία πίεσης διαρκεί μόλις 20 δευτερόλεπτα και αρκεί ένα λεπτό από την αρχή της διαδικασίας μέχρι την… απόλαυση του αποτελέσματος στο ποτήρι μας.