Ανακοινώθηκαν τα Taipei World Coffee Championships για το 2023

Ανακοινώθηκαν τα Taipei World Coffee Championships για το 2023

Τρία παγκόσμια πρωταθλήματα θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του International Taiwan Coffee Show τον Νοέμβριο του 2023.

 

Στην ιστοσελίδα της Specialty Coffee Association ανακοινώθηκαν επίσημα τα Taipei World Coffee Championships για το έτος 2023.  Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τέχνης Latte 2023 (WLAC), το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καφέ Good Spirits (WCIGS) και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καβουρδίσματος Καφέ (WCRC) κατευθύνονται στη Διεθνή Έκθεση Καφέ της Ταϊβάν, που θα διεξαχθεί στις 17-20 Νοεμβρίου 2023.  Πρόκειται για τρία πρωταθλήματα που είχαν προγραμματιστεί για το 2021, ωστόσο αναβλήθηκαν λόγω της έξαρσης της covid-19.

 

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που θα πραγματοποιηθεί το WCRC κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Καφέ της Ταϊβάν και η Specialty Coffee Association δηλώνει ενθουσιασμένη που θα φιλοξενήσει ακόμη περισσότερους διαγωνισμούς στην εκπληκτική συγκέντρωση της κοινότητας του καφέ, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, που πραγματοποιείται στο Εκθεσιακό Κέντρο Nangang της Ταϊπέι.

 

Τα World Coffee Championships (WCC) διοργανώνονται από την World Coffee Events, θυγατρική της SCA. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τέχνης Latte (WLAC) διακρίνει τους καλύτερους καλλιτέχνες latte μέσα από σειρά δοκιμών διαφόρων ροφημάτων και σχεδίων που θα παρουσιάσουν, τόσο στη σκηνή όσο και στο κοινό στο Art Bar. Το World Coffee in Good Spirits Championship (WCIGS) αναδεικνύει τους καλύτερους συνδυασμούς καφέ και αλκοόλ, βραβεύοντας όσους συνδυάζουν καλύτερα την τέχνη του barista και του bartender. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καβουρδίσματος Καφέ (WCRC) είναι το νεότερο από τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Καφέ και εστιάζει στην τέχνη του ψήστη, παρέχοντας στους διαγωνιζόμενους αρκετές μέρες προκειμένου να δοκιμάσουν επιλογές καβουρδίσματος από ένα κοινό σετ πράσινου καφέ, να κάνουν σχέδια παραγωγής καβουρδίσματος και στη συνέχεια να εκτελέσουν τα roasts τους.

 

Η SCA “θα συνεργαστεί για άλλη μια φορά με την Taiwan Coffee Association και το Taiwan International Coffee Show καθώς το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καφέ επιστρέφει στην Ταϊβάν. Η Ταϊβάν έχει μια ισχυρή κουλτούρα specialty καφέ, με περίπου 4.000 roasters” σύμφωνα με την Ένωση Καφέ της Ταϊβάν. Παράλληλα, εκπροσωπείται από 16  φιναλίστ του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Καφέ, συμπεριλαμβανομένων των Berg Wu, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Barista 2016, Chad Wang, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Brewers Cup 2017, Pang-Yu Liu, 2014 World Cup Tasters Champion και Jacky Lai, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Καβουρδίσματος Καφέ 2014. Η Διεθνής Έκθεση Καφέ της Ταϊβάν θα συγκεντρώσει διαφορετικούς ανθρώπους από όλα τα μέρη της αλυσίδας του καφέ που θα έχουν την ευκαιρία να δουν τους καλύτερους διαγωνισζόμενους από όλο τον κόσμο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καφέ. Εάν θέλετε να παρευρεθείτε, παρακολουθήστε το chanchao.com.tw.

 

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καφέ της Ταϊπέι 2023 θα διεξαχθεί έπειτα από από τέσσερις διαγωνισμούς που θα πραγματοποιηθούν στην εμπορική έκθεση SCA World of Coffee στην Αθήνα, 22-24 Ιουνίου 2023: Tο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Barista, το World Brewers Cup, το World Cup Tasters Championship και το Cezve/Ibrik Championship.

 

Οι θαυμαστές σε όλο τον κόσμο θα μπορούν να παρακολουθούν ζωντανά όλους τους διαγωνισμούς μέσω του ιστότοπου του WCC και των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης. Για πληροφορίες ακολουθήστε το στο Facebook, το Instagram και στον ιστό στη διεύθυνση wcc.coffee.