The Manila Brew: το μικρότερο coffee shop του Λονδίνου

 The Manila Brew: το μικρότερο coffee shop του Λονδίνου

Μπορεί ένας τηλεφωνικός θάλαμος να γίνει coffee shop και μάλιστα στην καρδιά του Λονδίνου; Ένας Φιλιππινέζος το έκανε πραγματικότητα.

 

Λένε ότι το μέγεθος δεν μετράει. Αυτή την έκφραση φαίνεται πως είχε κατά νου ο Φιλιππινέζος επιχειρηματίας και πρώην σεφ Joel Carlos, ο οποίος ξεκίνησε μια δική του επιχείρηση, ένα μικροσκοπικό καφέ στο Λονδίνο συνολικής έκτασης… μόλις 0,3 τμ! Το καφέ που ονομάζεται “The Manila Brew”, περιορίζεται στην ουσία στα όρια ενός κόκκινου τηλεφωνικού θαλάμου, εμβληματικού συμβόλου της πόλης του Λονδίνου. Εάν αναρωτιέστε πώς είναι δυνατόν να λειτουργήσει μια επιχείρηση σε έναν τόσο μικροσκοπικό χώρο, ο Carlos αποδεικνύει ότι το μόνο που χρειάζεται είναι αγάπη και ευρηματικότητα.

 

Το Manila Brew, σερβίρει το συνηθισμένο μενού ενός καφέ, όπως espresso, lattes, macchiatos όπως και το… αιώνιο ρόφημα του Ηνωμένου Βασιλείου, το τσάι. Πέραν αυτών, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μια πλειάδα μη γαλακτοκομικών επιλογών εάν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη. Σημαντική προσθήκη είναι και ζεστή σοκολάτα που προσφέρει, ενώ το μενού περιλαμβάνει ακόμα αναψυκτικα και εμφιαλωμένο νερό.

 

Από το coffee shop του Carlos δεν θα μπορούσαν να λείψουν και τα σνακ. Το κατάστημα προσφέρει μπισκότα αλλά και ensaymadas, δηλαδή αρτοσκευάσματα μαλακής και γλυκιάς ζύμης που καλύπτονται με βούτυρο και ζάχαρη και στη συνέχεια καλύπτονται με τριμμένο τυρί. Μπορείτε να βρείτε το μικροσοπικό αυτό coffee shop σε κομβικό σημείο του Λονδίνου, στη Sicily Avenue, η οποία απέχει μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από το Βρετανικό Μουσείο.

 

Μιλώντας στο Yummy.PH, ο Carlos εξιστόρησε ότι μετακόμισε στο Λονδίνο το 2013. Εκείνη την εποχή, άρχισε να εργάζεται ως σεφ και διαδικτυακός λέκτορας πανεπιστημίου για το Πολυτεχνείο των Φιλιππίνων. “Αν και έχω μεγάλη εμπειρία στη βιομηχανία τροφίμων, δεν είμαι τόσο καλός στον τομέα των ποτών/ροφημάτων. Η μάθηση δεν τελειώνει ποτέ. Εγώ (ακόμα μαθαίνω) την τέχνη της παρασκευής καφέ και τσαγιού. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός εδώ. Πρέπει να φτιάξουμε κάτι διαφορετικό», δήλωσε.

 

Αφού εγκατέλειψε την καριέρα του σεφ, ο Carlos ήθελε να ανοίξει τη δική του επιχείρηση, αλλά δεν ήθελε να υποστεί το έντονο άγχος και την ταλαιπωρία που συνεπάγεται ένα μεγάλο κατάστημα. Έψαξε λοιπόν να βρει την κατάλληλη λύση «κάτι που θα απαιτούσε λιγότερο εξοπλισμό και λιγότερο απόθεμα», όπως εξηγεί. Έτσι γεννήθηκε το The Manila Brew. Το κατάστημα άνοιξε τον Φεβρουάριο του 2022, και με την τρέχουσα δυναμική που δείχνει, φαίνεται πως επρόκειτο για μια πολύ έξυπνη επιχειρηματική κίνηση.

Sicilian Ave, London WC1B 4AR, Ηνωμένο Βασίλειο

 

Πηγή: sea.mashable.com