Καφέ χωρίς κόκκους γίνεται; Κι όμως

Καφέ χωρίς κόκκους γίνεται; Κι όμως

Μια εταιρία, η Atomo Coffee, συγκέντρωσε ποσό-μαμούθ για την ανάπτυξη αυτής της πρωτοβουλίας και ξεκίνησε τις δοκιμές. 

 

Το ποσό των 40 εκατ. δολαρίων κατάφερε να εξασφαλίσει ως χρηματοδότηση η Atomo Coffee, Inc. Με στόχο να επεκτείνει την δραστηριοποίησή της στην ανάπτυξη καφέ της χωρίς κόκκους. Η Atomo ιδρύθηκε το 2019 και στοχεύει στην αναστροφή της μηχανικής του καφέ, χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα συστατικά. Εκθέσεις των τελευταίων ετών για το κλίμα, εκρουσαν τον κώσωνα του κινδύνου για τον κλάδο του καφέ, συμπεραίνοντας πως η κλιματική αλλαγή επηρεάζει σε τεράστιο βαθμό τις περιοχές καλλιέργειάς του παγκοσμίως.

 

Ζητήματα όπως η ξηρασία και ο παγετός καθώς και η άνοδος της θερμοκρασίας καθιστούν τις σημερινές περιοχές καλλιέργειας καφέ λιγότερο κατάλληλες, ωθώντας τους καλλιεργητές να αποψιλώσουν περιοχές παρθένων τροπικών δασών για να έχουν πρόσβαση σε πιο ανεκτά κλίματα για τις φυτείες τους. Η Atomo υποστηρίζει ότι η παρασκευή της χωρίς κόκκους παράγει 93% λιγότερες εκπομπές άνθρακα και απαιτεί 94% λιγότερο νερό από τον συμβατικό καφέ.

 

Με επικεφαλής τους S2G Ventures, AgFunder και Horizons Ventures, η συγκέντρωση των 40 εκατομμυρίων δολαρίων θα στηρίξει την κλίμακα παραγωγής και την επίσημη κυκλοφορία των ροφημάτων της εταιρείας από τους καταναλωτές, ξεκινώντας με δύο έτοιμα προς κατανάλωση cold brew σε κλασικές μαύρες και εξαιρετικά λείες ποικιλίες. Διαθέσιμα στο διαδίκτυο απευθείας στον καταναλωτή, τα προϊόντα παρασκευάζονται από φυτικά συστατικά και περιέχουν την ίδια ποσότητα καφεΐνης που αναζητούν οι καταναλωτές από τον παραδοσιακό καφέ, σύμφωνα με την εταιρεία.

 

Σε μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από τα National Food Labs, το Cold Brew της Atomo ξεπέρασε την κατάταξη των ανταγωνιστικών συμβατικών προϊόντων cold brew με προτίμηση 2:1. Οι συμμετέχοντες στην επιτροπή δεν μπόρεσαν να αναγνωρίσουν ότι το Atomo παρασκευάστηκε χωρίς κόκκους καφέ, δήλωσε ο Ed Hoehn, επικεφαλής ανάπτυξης της startup με έδρα το Σιάτλ. «Οι καταναλωτές εκπλήσσονται όταν τους λέμε ότι ο καφές μας παρασκευάζεται από ανακυκλωμένα φυτά που καλλιεργούνται στις ΗΠΑ και όχι από κόκκους καφέ», είπε. «Παρασκευάζουμε καφέ από βιώσιμα ανακυκλωμένα φυτά» κατέληξε ο ίδιος.

 

Πηγή: foodbusinessnews.net