Mocha Cola: καφές, σοκολατούχο γάλα και αναψυκτικό μαζί;

Mocha Cola: καφές, σοκολατούχο γάλα και αναψυκτικό μαζί;

Ένας περίεργος και ασυνήθιστος συνδυασμός υλικών δημιουργεί ένα απολαυστικό, δροσιστικό ρόφημα με καταγωγή από την Βραζιλία.

 

Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που ακούτε τον πάντρεμα του αναψυκτικού cola με τον καφέ. Να σας αναφέρουμε ότι γνωστή εταιρία αναψυκτικών εδώ και πολλά χρόνια έχει στην γκάμα της ένα τέτοιο προϊόν που μάλιστα στις ΗΠΑ καταναλώνεται παρά πολύ. Όπως και να έχει το εν λόγω ρόφημα «κατάγεται» από την Βραζιλία και πείνεται μόνο παγωμένο.

 

Ο παγωμένος λοιπόν, Mocha cola φτιάχνεται με την μείξη καφέ, συνήθως cold brew, σοκολατούχου γάλακτος και αναψυκτικό Cola. Σερβίρεται με μπόλικα παγάκια και είναι ένα άκρος καλοκαιρινό, απολαυστικό και ξεδιψαστικό ρόφημα. Παράλληλα, λόγω της μεγάλης ποσότητας σε καφεΐνης που περιέχει, είναι πολύ αναζωογονητικό και τονοτικό. Επίσης, είναι και μια θερμιδική «βόμβα» μιας και συνηθίζεται να σερβίρεται με σαντιγί στην κορυφή.

 

Για να τον φτιάξετε, λοιπόν, θα χρειαστείτε:

1 κουτί αναψυκτικό τύπου Cola

250 ml cold brew

150 ml σοκολατούχο γάλα

Σαντιγί

Τριμμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα

*τα υλικά είναι για τέσσερις μερίδες

 

Εκτέλεση

Ανακατεύετε απαλά  τον καφέ με το αναψυκτικό και προσθέτετε το σοκολατούχο γάλα. Δεν χρειάζεται να κάνετε απότομές κινήσεις γιατί το ανθρακικό του αναψυκτικού μπορεί να προκαλέσει «εκρήξεις». Αφού ετοιμάσετε το μείγμα, το χωρίζετε σε τέσσερα ποτήρια στα οποία έχετε τοποθετήσει παγάκια και από πάνω γαρνίρετε με σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα.

 

Τον Mocha cola μπορείτε να τον φτιάξετε και με espresso. Σε αυτή την περίπτωση ετοιμάστε 4 freddo espresso. Ο καφές που θα επιλέξετε θα πρέπει να έχει ένα δυνατό γευστικό προφίλ με γήινα χαρακτηριστικά (ξηρούς καρπούς, σοκολάτα, κακάο κτλ) και μέτριες οξύτητες. Θα σας προτείναμε να αποφύγετε κάποιο blend που να περιέχει κάποιο ποσοστό Robusta γιατί έτσι θα ανεβάσετε κι άλλο την περιεκτικότητα του ροφήματος σε καφεΐνη. Η ζάχαρη φυσικά και δεν είναι απαραίτητη. Το συγκεκριμένο ρόφημα είναι αρκετά γλυκό από μόνο του.