Ανθεί η αγορά του καφέ σε κάψουλες

Ανθεί η αγορά του καφέ σε κάψουλες

Ραγδαία αναμένεται να είναι η αύξηση της παγκόσμιας αγοράς καψουλών καφέ σε μια πενταετία σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Technavio που  εκτιμά ότι από το 2020 έως το 2025 θα καταγραφεί άνοδος κατά 8,53 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Ένας σημεντικός παράγοντας που  στηρίζει την αύξηση του μεριδίου αγοράς των pods καφέ είναι ο ολοένα και αυξανόμενος αριθμός συγχωνεύσεων και εξαγορών. Τα τελευταία χρόνια, μεγάλοι πωλητές έχουν συνάψει συμφωνίες M&A με μικρούς πωλητές που προσπαθούν να εισέλθουν στην αναδυόμενη αγορά των pods καφέ. Η έκθεση εκτιμά πως πολλοί μεγάλοι πωλητές θα αποκτήσουν μικρούς και περιφερειακούς προμηθευτές κατά την περίοδο της πρόβλεψης.

 

Coffee Pods Market: Σημαντικοί παράγοντες ανάπτυξης

Η ανάπτυξη της αγοράς καψουλών καφέ αναμένεται να καθοδηγηθεί από τους ακόλουθους παράγοντες, αναφέρει η Technavio:

-Ευκολία στη χρήση

-Αυξανόμενος αριθμός λανσαρισμάτων νέων προϊόντων

-Αυξανόμενη ζήτηση και διαθεσιμότητα στο οργανωμένο λιανεμπόριο

 

Coffee Pods Market: Περιφερειακή Ανάλυση και οι αρωγοί

-Το 45% της ανάπτυξης της αγοράς, αναφέρει η ίδια έκθεση, θα προέλθει από την Ευρώπη, όπου η Γαλλία, η Γερμανία και η Ολλανδία είναι οι βασικοί μεγάλοι πελάτες. Η ανάπτυξη της αγοράς σε αυτήν την περιοχή θα είναι ταχύτερη από εκείνη στις περιοχές της Νότιας Αμερικής και της ΜΕΑ.

-Οι λόγοι της μεγάλης ανάπτυξης στην Ευρώπη, είναι μεταξύ άλλων η αυξανόμενη δαπάνη των νοικοκυριών για τρόφιμα και ροφήματα στην περιοχή, σε συνδυασμό με την κυκλοφορία νέων προϊόντων.

 

Coffee Pods Market: Πηγές δημιουργίας εσόδων

-Η αύξηση του μεριδίου αγοράς των καψουλών καφέ στον τομέα των capsule and plastic cup-based coffee pods θα αποτελέσει μια σημαντική πηγή δημιουργίας εσόδων, αναφέρει η έκθεση.

-Η καινοτομία στα προϊόντα και ο αυξανόμενος αριθμός εμπόρων που προσφέρουν κομποστοποιήσιμες κάψουλες καφέ είναι οι κύριοι παράγοντες ενίσχυσης των πωλήσεων παγκοσμίως.  Αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη του ευρύτερου τομέα σύμφωνα με την ανάλυση.

 

Coffee Pods Market: Aνάλυση προμηθευτών

Η αγορά των pods καφέ είναι κατακερματισμένη, παρατηρεί η Technavio, και οι πωλητές εφαρμόζουν στρατηγικές ανάπτυξης, όπως η υιοθέτηση των τεχνολογικών εξελίξεων, για να ανταγωνιστούν στην αγορά.

Εκτενής αναφορά γίνεται σε προμηθευτές της αγοράς, όπως οι  illy cafe Spa, JAB Holding Co. Sarl, Luigi Lavazza Spa, Melitta Group Co., Nestle SA, Starbucks Corp., The J.M. Smucker Co. και The Kraft Heinz Co.

 

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση

 

Πηγή: finance.yahoo.com