Τέσσερις τρόποι για να κάνετε τον καφέ σας πιο υγιεινό

Τέσσερις τρόποι για να κάνετε τον καφέ σας πιο υγιεινό

Μάθετε τι άλλο μπορείτε να προσθέσετε στον καφέ σας για να τον κάνετε πιο υγιεινό και νόστιμο.

 

Tα τελευταία χρόνια, επικρατεί μια διαρκής συζήτηση για το αν ο καφές είναι πραγματικά υγιεινός ή όχι. Μια σύντομη απάντηση σε αυτό το αέναο ερώτημα είναι ότι τα οφέλη του ροφήματος διαφέρουν από άτομο σε άτομο.  Παρόλ’ αυτά οι food/drink specialists και οι διαιτολόγοι που έχουν ασχοληθεί ενδελεχώς με το θέμα είναι σε θέση να προτείνουν hacks και “κόλπα” για να κάνετε τον καφέ σας εξαιρετικά εύγευστο και υγιεινό. Ιδιαίτερα η προσθήκη superfoods είναι πολύ ευεργετική για τη γενική εικόνα της υγείας σας.

 

Προσθέστε κανέλα

Η κανέλα είναι ένα νόστιμο ινδικό μπαχαρικό που “παντρεύεται” πολύ καλά με τον καφέ και ενισχύει περαιτέρω τη γεύση του. Σύμφωνα με το PubMed Central, η κανέλα βοηθά στη μείωση της γλυκόζης στο αίμα, της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων σε ασθενείς με διαβήτη.

 

Σκόνη κακάο

Το κακάο είναι γνωστό για τη γεύση και τα οφέλη του στην υγεία. Έχει δε πολλά αντιοξειδωτικά και συνδέεται με διάφορα οφέλη για την υγεία. Για παράδειγμα, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Δοκιμάστε λοιπόν να προσθέσετε μια δόση κακάο σε σκόνη στον καφέ σας για κάποια πρόσθετη γεύση και πολλά οφέλη στην υγεία. Μια εκδοχή του Cafe latte είναι το Cafe mocha, με γεύση σοκολάτας, που σερβίρεται σε διάφορα coffee shops. Ωστόσο, το Cafe mocha συνήθως περιέχει ζάχαρη και είναι καλό να την αποφύγετε για επιπλέον οφέλη στην υγεία.

 

Βούτυρο στον καφέ

Η προσθήκη βουτύρου στον καφέ αποτελεί πλέον μια παλιά πρακτική, γνωστή ως bulletproof coffee. O καφές με ανάλατο βούτυρο καταναλώνεται αντί πρωινού από άτομα που ακολουθούν την δίαιτα κέτο, μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες και πλούσια σε λιπαρά. Σύμφωνα με το Healthline, ο καφές με βούτυρο παρέχει σταθερά ενέργεια για αρκετές ώρες, χωρίς να διαπιστώνεται απότομη πτώση του σακχάρου στο αίμα. Επιπλέον, καθώς το λίπος επιβραδύνει την πέψη, η καφεΐνη στον καφέ απορροφάται πιο αργά και παρέχει ενέργεια μεγαλύτερης διάρκειας.

 

Λάδι MCT

Ο καφές με λάδι MCT αποτελεί επίσης μέρος της δημοφιλούς δίαιτας κέτο. Το έλαιο MCT στον καφέ βοηθά στον περιορισμό του αισθήματος της πείνας και μπορεί να είναι μια καλή επιλογή ροφήματος εάν πεινάτε πριν το μεσημέρι και πριν σχολάσετε από τη δουλειά σας. Σύμφωνα με μια μελέτη του European Journal of Clinical Nutrition, η προσθήκη ελαίου MCT στον καφέ βοηθά στην ενίσχυση της ορμόνης λεπτίνης που καταστέλλει την πείνα.

 

Πηγή: thequint.com