Γρανίτα καφέ με δύο υλικά

Γρανίτα καφέ με δύο υλικά

Μια εύκολη και δροσερή λύση για ένα απογευματινό γλυκό γεμάτο ενέργεια που φτιάχνεται μόνο με espresso και ζάχαρη.

 

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, και το θερμόμετρο πιάνει την ανιούσα. Ο freddo espresso και cappuccino αλλά και οι κρύες παρασκευές του καφέ φίλτρου έχουν την τιμητική τους. Όμως, υπάρχουν στιγμές που δεν θέλετε να πιείτε άλλο καφέ άλλα ταυτόχρονα επιζητάτε την ενέργεια και την γεύση του. Εμείς σας έχουμε μια εύκολη και απολαυστική λύση που ακούει στο όνομα: γρανίτα καφέ. Φτιάχνεται με μόνο δύο υλικά και είναι μια γλυκιά και απολαυστική επιλογή.

 

Υλικά

½ φλιτζάνι ζάχαρη
9 δόσεις espresso

 

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τον καφέ. Αν χρησιμοποιείτε κάψουλες τότε θα χρειαστείτε 9 κάψουλες  ακόμα κι αν πρόκειται για εκείνες για την παρασκευή κρύου espresso. Αφού φτιάξετε τον καφέ, προσθέτετε την ζάχαρη και αναμειγνύετε καλά. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια το βάζετε σε ένα μεγάλο τάπερ, το σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και το βάζετε στην κατάψυξη. Το αφήνετε για μισή με μια ώρα και στη συνέχεια το ανακατεύετε ανά διαστήματα μέχρι να αρχίσει να σχηματίζει τους πρώτους κρυστάλλους. Τότε θα καταλάβετε ότι η γρανίτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

 

Tips

Μπορείτε αν θέλετε πριν την προσφέρετε να της βάλετε μια φύλλα από μέντα ή τριμμένη σοκολάτα ή και σαντιγί. Ακόμα, αν θέλετε να τις δώσετε μια μπαχαράτη αίσθηση μπορείτε να προσθέσετε κατά την διάρκεια της ετοιμασίας της κανέλα ή καρδάμαμο ακόμα και τζίντζερ.