iRm: όταν το καβούρδισμα αλλάζει επίπεδο

iRm: όταν το καβούρδισμα αλλάζει επίπεδο

Μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2013 που ανατρέπει τα δεδομένα στον χώρο της επεξεργασίας και του καβουρδίσματος του ωμού καφέ.

 

Τα ψηστικά μηχανήματα iRm 2ης γενιάς, που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά εδώ και αρκετούς μήνες, αποδεικνύουν ότι η προσπάθεια εξέλιξης της IP αποδίδει καρπούς και σπάει δεδομένα χρόνων. Είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από inox, σχεδιασμένο με ακρίβεια χιλιοστού (SolidworksDassault), με πέντε κατοχυρωμένες καινοτομίες στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Διαθέτει σταθερό τύμπανο με απευθείας εισαγωγή του θερμού αέρα από το κάτω μέρος του, ώστε να αγκαλιάζει απευθείας τον ωμό καφέ.

 

Η μεικτή γεωμετρία του τυμπάνου, όπως χαρακτηριστικά μας αναφέρει ο κ.Παπαδόπουλος Ιωάννης, ιδιοκτήτης της εταιρίας IPCC και σχεδιαστής του μηχανήματος, συμβάλλει, ώστε ο καφές να αποκτά μία μοναδική δυναμική και να επιτυγχάνεται η ολοκληρωμένη φρύξη του από το εσωτερικό του καρπού προς το εξωτερικό του. Κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας blowers κρύου αέρα εσωτερικά στο τύμπανο «φροντίζουν», ώστε ο ψημένος πλέον καφές να εξέλθει στο αλώνι κρύωσης σε μόλις 4-5 δευτερόλεπτα με αποτέλεσμα να θωρακίζονται όλες οι γεύσεις στον καρπό. Στην ομάδα R&D της εταιρίας συμβάλλει ενεργά και ο παγκόσμια διακεκριμένος , SCA authorised trainer και κάτοχος του coffee diploma Σταύρος Λαμπρινίδης, ο οποίος χαρακτηριστικά αναφέρει ότι ο ψημένος καφές σε μηχανήματα iRm παρουσιάζει μοναδική καθαρότητα γεύσεων και ολική έλλειψη καπνικών στοιχείων. Επιπρόσθετα στα μηχανήματά μας η έλλειψη θερμοχωρητικότητας σε σχέση με τα όλα τα αντίστοιχα drum roaster, τα οποία εσωτερικά στο τύμπανο διαθέτουν μαντεμένια (χυτά) εξαρτήματα και η χειρουργική απόκριση εντολών σε καυστήρα, στροφές τυμπάνου και ταχύτητα θερμού αέρα καθιστούν τη διαδικασία καβουρντίσματος απόλυτα ελεγχόμενη και κυριολεκτικά απλή.

 

Με τα καβουρδιστίρια νέας γενιάς  iRm της ελληνικής εταιρίας IPCC,  η κατανάλωση καυσίμου μειώνεται στο 50%. Ταυτόχρονα η νέα έκδοση της μηχανής αυτής είναι αναβαθμισμένη στο εσωτερικό της σε όλα τα συστήματα, πνευματικά, μηχανικά και ηλεκτρονικά. Η διαδικασία ψησίματος έγινε ακόμα πιο απλή καθιστώντας τη χρήση του μηχανήματος εύκολη και ασφαλή ακόμη και για κάποιον που κάνει τα πρώτα του βήματα στον χώρο του roasting. Επίσης οι άνθρωποι της IP-CC διαπίστωσαν ότι η συγκέντρωση ακρυλαμιδίου στον ψημένο με iRm καφέ είναι μειωμένη  κατά 20%, δεδομένο που αφορά πια την παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων. Τέλος δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι τα μηχανήματα της σειράς iRm μπορούν να λειτουργούν αδιάκοπα σε εικοσιτετράωρη λειτουργία.