Δοκιμάζοντας τη ζυγαριά Rearl της Acaia

Δοκιμάζοντας τη ζυγαριά Rearl της Acaia

Εντυπωσιακά ακριβής, επαναφορτιζόμενη και με πολλές λειτουργίες που κάνουν τη ζωή των baristi πιο εύκολη, η ζυγαριά αυτή μπήκε στο μικροσκόπιο μας και να τα συμπεράσματα μας. 

 

Όποιος παρασκευάζει καφέ με pour-over γνωρίζει ότι μια ζυγαριά είναι απαραίτητη για να μετρηθεί η σωστή ποσότητα καφέ, νερού και η αναλογία καφέ-νερού για την τέλεια παρασκευή. Οποιαδήποτε παλιά ζυγαριά μπορεί να σας βοηθήσει αλλά υπάρχει μία που για πολλούς επαγγελματίες είναι ιδανική: Πρόκειται για την Pearl της Acaia η οποία κοστίζει 150 $.

 

Τα  θετικά

Εντυπωσιακή ακρίβεια

Το πιο σημαντικό πράγμα για μια ζυγαριά – ειδικά μια ζυγαριά καφέ στην οποία κάθε γραμμάριο έχει σημασία – είναι η ακρίβειά της. Η Pearl είναι ακριβής ακόμη και στο δέκατο του γραμμαρίου, ενώ ορισμένες άλλες ζυγαριές μπορεί να μην είναι τόσο μικροσκοπικές με τις μετρήσεις τους. Ένα άλλο τεράστιο πλεονέκτημα της Pearl είναι το πόσο γρήγορα καταγράφει το βάρος — ο χρόνος απόκρισής της είναι ένας από τους ταχύτερους στην αγορά, ειδικά σε σύγκριση με τις ζυγαριές καφέ χαμηλότερης ποιότητας. Επιπλέον, τα βάρη σταθεροποιούνται πιο γρήγορα, επομένως δεν χρειάζεται να αφιερώσετε πολλή ώρα για να βεβαιωθείτε ότι η ζυγαριά εμφανίζει πραγματικά το σωστό βάρος των κόκκων.

 

Ζυγαριά για τους λάτρεις του καφέ

Η ζυγαριά της Acaia έχει σχεδιαστεί ιδανικά ώστε να μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των δεξιοτήτων σας κατά την παρασκευή καφέ. Η οθόνη διαθέτει ένδειξη ταχύτητας ροής σε πραγματικό χρόνο, η οποία σας ενημερώνει εάν ρίχνετε νερό πολύ γρήγορα ή πολύ αργά. Η οθόνη διαθέτει ακόμη σημάνσεις για τους λεγόμενους σωστούς ρυθμούς ροής, τους οποίους χρησιμοποιούν οι baristas για να υπολογίσουν πόσο καλά θα γίνει η εκχύλιση.

 

Η Pearl διαθέτει επίσης πολλές λειτουργίες που βοηθούν στη βελτίωση των δεξιοτήτων σας ως barista. Η λειτουργία διπλής οθόνης – η πιο κοινή ρύθμιση για όλες τις ζυγαριές καφέ – σας επιτρέπει να βλέπετε το βάρος και τον χρονοδιακόπτη. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τη λειτουργία χρονοδιακόπτη αυτόματης εκκίνησης, η οποία καταγράφει όταν αρχίζετε να ρίχνετε νερό και ενεργοποιεί αυτόματα το χρονόμετρο. Στη λειτουργία Beverage, η Pearl σας καθοδηγεί σε όλη τη διαδικασία pour-over, από την τοποθέτηση του φλιτζανιού ή της καράφας στη ζυγαριά, μέχρι την αφαίρεση του φίλτρου στο τέλος της παρασκευής. Και για όσους αγαπούν τις εφαρμογές, η Pearl χρησιμοποιεί Bluetooth για να συνδεθεί με smartphone, η οποία σας επιτρέπει να αποθηκεύετε συνταγές παρασκευής, να ενημερώνετε το λογισμικό και να χρησιμοποιείτε άλλες λειτουργίες.

 

Η Pearl είναι επαναφορτιζόμενη

Στα “συν” της ζυγαριάς εντάσσεται και το γεγονός ότι είναι επαναφορτιζόμενη.Η Pearl φορτίζεται μέσω USB Type-C και ενώ μαζί με το Pearl περιλαμβάνεται και φορτιστής, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον φορτιστή του τηλεφώνου σας. Αυτή η ζυγαριά καφέ χρειάζεται να φορτίζεται μόλις κάθε λίγους μήνες, σύμφωνα με την Acaia.

 

Τα αρνητικά

Κόστος

Είναι δύσκολο να αγνοήσετε την τιμή των 150 $ της Pearl – ειδικά όταν μπορείτε να αγοράσετε μια “αξιοπρεπή” ζυγαριά καφέ με πολύ λιγότερα χρήματα. Πρόκειται όμως για μια επένδυση που αφορά όσους πραγματικά παίρνουν τον καφέ τους στα σοβαρά. Αν απλώς προσπαθείτε να παρασκευάσετε έναν απλό καφέ το πρωί για να ξεκινήσετε τη μέρα σας, η αγορά της Pearl αποτελεί μάλλον μια μεγάλη σπατάλη. Ωστόσο, πολλοί λάτρεις του καφέ αγαπούν να πειραματίζονται με την παρασκευή του. Εάν είστε ένας από αυτούς, η ζυγαριά της Acaia θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τις τεχνικές σας στην παρασκευή.

 

Δύσχρηστο περιβάλλον εργασίας

Η Pearl έχει μόνο δύο κουμπιά: ένα κουμπί λειτουργίας και ένα κουμπί απόβαρου. Είναι ιδιαίτερα μινιμαλιστική, ωστόσο αυτά τα δύο κουμπιά είναι το μόνο που έχετε για να ελέγξετε το βάρος. Η πλοήγηση στις ρυθμίσεις απαιτεί έναν συνδυασμό πίεσης των κουμπιών αυτών— μακρύ ή/και σύντομο — και για τον λόγο αυτό οφείλετε να θυμάστε αυτούς τους συνδυασμούς προς αποφυγή λαθών. Εκτός συσκευασίας, η Pearl έχει μόνο δύο από τις λειτουργίες της προς χρήση: ζύγιση και διπλή οθόνη για βάρος και χρόνο. Για κάποιο λόγο, η Acaia σας αναγκάζει να μεταβείτε στις ρυθμίσεις — και πάλι, είναι δύσκολο να τις βρείτε — για να ενεργοποιήσετε (ή να απενεργοποιήσετε) τις διάφορες λειτουργίες.

 

Δεν μπορείτε να συνεχίσετε το χρονόμετρο

Ένα από τα μεγαλύτερα “default” της ζυγαριάς είναι το χρονόμετρο. Ναι μεν μετράει πολύ καλά, αλλά μόλις το σταματήσετε, δεν υπάρχει τρόπος να το συνεχίσετε — το χρονόμετρο επιστρέφει στο μηδέν. Και επειδή πρόκειται για ένα κουμπί αφής, είναι εύκολο να το διακόψετε κατά λάθος. Έτσι, καθώς δεν μπορείτε να επαναφέρετε τον αριθμό, μπορεί να χαλάσετε ολόκληρη τη συνταγή παρασκευής καφέ όταν ξεχάσετε πόσος χρόνος έχει απομείνει.

 

Ετυμηγορία

Πρόκειται για μια υπέροχη ζυγαριά, που μετρά με απόλυτη ακρίβεια αλλά είναι παράλληλα και εξαιρετικά δαπανηρή. Εάν δεν σκοπεύετε να διαγωνιστείτε ως barista, μάλλον αυτή η ζυγαριά αποτελεί ένα προϊόν πολυτελείας που θα μπορούσατε να αποφύγετε. Ωστόσο, ένας πραγματικός λάτρης του καφέ σίγουρα θα εκτιμούσε την Pearl ως δώρο, αλλά είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί η τιμή όταν μια ζυγαριά καφέ 50 $ θα μπορούσε να κάνει όλη τη δουλειά.