Tα παπούτσια του.. barista

Tα παπούτσια του.. barista

Στον κόσμο του κλάδου των υπηρεσιών, ο “αφανής” ήρωας όσο κι αν μοιάζει απίστευτο, είναι τα… παπούτσια σας.

 

Η εύρεση των σωστών παπουτσιών για τη δουλειά σας, ιδιαίτερα εφόσον απασχολείστε στον κλάδο της καφεστίασης, δεν είναι ένα απλό εγχείρημα. Χρειάζεστε κάτι που να σμβαδίζει με το προσωπικό σας στυλ και την αισθητική σας, θέλετε προστατεύοντας παράλληλα την υγεία των αρθρώσεων και της μέσης. Και από τη στιγμή που αυτή η τέλεια ισορροπία ανάμεσα στο στυλ και την άνεση δεν είναι εύκολη υπόθεση ίσως κάτι χρειαστεί να θυσιάσετε.

 

Ειδικοί να απαντήσουν στο μεγάλο αυτό ερώτημα είναι οι barista, καθώς ένα οκτάωρο δουλειάς για εκείνους συνεπάγεται πολλές ώρες ορθοστασίας και επίπονης εργασίας. Οι “μετρ” του επαγγέλματος συνιστούν για καλή ισορροπία και άνεση τις μπότες, αλλά όχι οποιεσδήποτε μπότες.  Πρέπει να εδιαθέτουν χοντρές σόλες αφρού και να είναι ανθεκτικές. Έτσι ιδανικές για έναν barista προκρίνονται οι Doc Martens και οι Blundstones. Πέραν όμως της άνεσης η τελική επιλογή επαφίεται στο προσωπικό σας γούστο. Μπορεί να είναι για παράδειγμα ιδανικό για εσάς ένα Chelsea ή ένα αγγλικό oxford.

 

Όσοι πάλι δεν προτιμούν τα μποτάκια, στρέφονται στο “ταπεινό” sneaker τύπου Vans αλλά και αθλητικά παπούτσια όπως όλη η συλλογή της Nike ACG καθώς και τα παπούτσια πεζοπορίας Air Max, Merrell ή Salomon. Πολύ καλά θεωρούνται για το συγκεκριμένο πόστο και άλλα παπούτσια από διαφορετικά brands, όπως New Balance ή Saucony.

 

Μια άλλη εναλλακτική αποτελούν τα γνωστά σε όλους τσόκαρα- ή σαμπώ- ίσως τα πιο άνετα παπούτσια που θα σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση όταν πρόκειται για πολλές ώρες ορθοστασίας. Τα τσόκαρα τύπου Crocs θεωρούνται από πολλούς αρκετά χοντροκομμένα και καθόλου στιλάτα, για τον λόγο αυτό προτείνεται εναλλακτικά το Dansko, ως ένα πιο εκλεπτυσμένο παπούτσι. Το Croc βέβαια έχει το πλεονέκτημα ότι είναι πιο φθηνό, αλλά το Dansko διαθέτει ιδανικό βάρος και είναι πιο στιλάτο.

 

Παρόλες τις διαφορετικές απόψεις που επικρατούν, οι περισσοτεροι baristas συμφωνούν πως μία κακή επιλογή είναι δυστυχώς το κλασικό και -αγαπημένο κατα τ’άλλα- Converse Chuck Taylor All-Star. Πρόκειται για ένα εμβληματικό παπούτσι που το κλασικό του σχέδιο δεν έχει αλλάξει με το πέρασμα των δεκαετιών. Αν και σούπερ-μοντέρνο ακόμη και σήμερα, δυστυχώς δεν παρέχει καμία προστασία στο σώμα σας.

 

Ανεξάρτητα από το στυλ σας, είναι σίγουρο πως οι άνθρωποι του κλάδου των υπηρεσιών δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να φροντίσουν για την αγορά ενός άνετου παπουτσιού, καλής ποιότητας. Τα παπούτσια αυτά δεν είναι απαραίτητο να τα φοράτε πριν ή μετά τη δουλειά σας, αντίθετα μπορείτε να τα έχετε μαζί σας και να αλλάζετε μόνο όταν προσέρχεστε στον χώρο εργασίας.  Αυτά τα υποδήματα είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να παρέχουν την υποστήριξη και την άνεση που χρειάζεστε από το πρώτο λεπτό έως το τέλος της βάρδιάς σας.

 

Πηγή: sprudge.com