Το νέο illy single origin Costa Rica ήρθε στην Ελλάδα

Το νέο illy single origin Costa Rica ήρθε στην Ελλάδα

Πριν από λίγες ημέρες έγινε στην Ελλάδα το πρώτο παγκόσμιο λανσάρισμα του καφέ illy Costa Rica που παράγει η illycaffè και διανέμει αποκλειστικά η KAFEA TERRA σε επαγγελματική συσκευασία μόνο για τα cafés.

 

Ο καταπράσινος κήπος του νεοκλασικού του 19ου αιώνα όπου στεγάζεται το εστιατόριο Monzu, στην Κηφισιά, είχε διαμορφωθεί αναλόγως ώστε να φιλοξενήσει το νέο καφέ μοναδικής προέλευσης της illy για να κάνει την παγκόσμια πρώτη του εμφάνιση. Μιλάμε για τον illy Costa Rica έναν καφέ, ο οποίος αποτελείται από 100% κόκκους Arabica. Είναι μια ακόμα επιλογή για τους λάτρεις του ποιοτικού καφέ και έρχεται να προστεθεί στην ευρεία γκάμα origins με την ονομασία Arabica Selection, που στην λιανική διατίθεται σε κάψουλες Iperespresso, σπυρί και σύντομα και σε αλεσμένο καφέ.

 

Ο νέος καφές illy Arabica Selection Costa Rica ξεχωρίζει για τις λεπτές νότες μελιού, καραμέλας, βανίλιας, καθώς για τα σοκολατένια χαρακτηριστικά του. Το γευστικό του προφίλ συμπληρώνουν τα στοιχεία από  εσπεριδοειδή και αποξηραμένα φρούτα. Είναι ιδανικός για τις κρύες παρασκευές espresso ή cappuccino. Ακόμα με συγκριτικό πλεονέκτημα τη μοναδική στον κόσμο συσκευασία υπό πίεση, που διαθέτει, κρατά αναλλοίωτα την φρεσκάδα του και τα γευστικά χαρακτηριστικά του κάνοντας έτσι ακόμα πιο απολαυστικό. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι το Costa Rica είναι το αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας που έχει η illycaffè  με την KAFEA TERRA, και του ειδικού βάρους που έχει η Ελληνική αγορά, για αυτό και η επίσημη πρώτη εμφάνιση του έγινε στην χώρα μας.

 

Οικοδεσπότες της εκδήλωσης, ήταν από την KAFEA TERRA, η κα. Καλλέργη Νιόβη Vice President and CMOκαι ο Χρήστος Ζαμανάκης, Education & Quality Manager, ο οποίος έκανε μια σύντομη παρουσίαση για του Arabica Selection Costa Rica για τον ξεχωριστό χαρακτήρα της χώρας προέλευσής του.

 

Οι καλεσμένοι που βρέθηκαν σε αυτό το μοναδικό event είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα βιωματικό γαστρονομικό ταξίδι στην Λατινική Αμερική μέσα από διαφορετικές εκδοχές ροφημάτων καφέ αλλά και τα πιάτα που είχε ετοιμάσει ο σεφ Γιάννης Λιόκας, εμπνευσμένος φυσικά από τον νέο καφέ illy Costa Rica. Στο τέλος της εκδήλωσης, ο illy προσέφερε σε όλους τους καλεσμένους το νέο CostaRica, σε ειδική συσκευασία, προκειμένου να το απολαύσουν και στον προσωπικό τους χώρο μαζί με την illy limited edition collection cups που φιλοτέχνησε η διάσημη σχεδιάστρια Mona Hatoum.

 

Ο νέος illy Arabica Selection Costa Rica, διατίθεται προς το παρόν μόνο σε επιλεγμένα cafés, ενώ πολύ σύντομα θα μπορούμε να το βρούμε και στη λιανική.