Τρεις εναλλακτικές λύσεις για να μειώσετε την αυξημένη τιμή του καφέ

Τρεις εναλλακτικές λύσεις για να μειώσετε την αυξημένη τιμή του καφέ

Μπορεί η τιμή του καφέ να ανεβαίνει όμως είναι στο χέρι μας να την “κρατήσουμε” σε μειωμένα επίπεδα ακολουθώντας μερικές έξυπνες και πρακτικές συμβουλές.

 

Στα τέλη του περασμένου έτους, ειδικοί της βιομηχανίας καφέ προειδοποίησαν για τις αναμενόμενες ανατιμήσεις στον καφέ, με αφροφή των καταστροφικών καιρικών συνθηκών που έπληξαν την Βραζιλία και της ακόλουθης μείωσης της παραγωγής στην ευρύτερη περιοχή. Η πανδημία είχε επίσης αντίκτυπο στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού και για τους λάτρεις του καφέ, ήταν ένα ακόμη σημάδι ανατιμήσεων για το αγαπημένο τους ρόφημα. Γρήγορα οι τιμές στο τελικό προϊόν ανέβηκαν αισθητά και πολλοί είναι εκείνοι που αναζήτησαν εναλλακτικές μεθόδους για την κατανάλωσή του, με στόχο να εξοικονομήσουν κάποια χρήματα. Δείτε παρακάτω τρία tips προκειμένου να μην σας λείψει ποτέ η αγαπημένη σας δόση καφείνης, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε πολλά.

 

Φτιάξτε το δικό σας φλιτζάνι καφέ στο σπίτι

Μια επιλογή φυσικά είναι να φτιάξετε τον δικό σας καφέ. Καθώς μπαίνουμε στην καλοκαιρινή περίοδο, πολλοί επιλέγουν τα πιο κρύα ροφήματα, οπότε ήρθε μάλλον η ώρα να δοκιμάσετε να φτιάξετε τον δικό σας παγωμένο καφέ στο σπίτι. Φτιάχνοντας το δικό σας καφέ, είστε σίγουροι ότι θα εξοικονομήσετε κάποια ευρώ εφόσον τον παρασκευάσετε σωστά, ενώ θα έχει εξίσου καλή γεύση με τον αγαπημένο σας καφέ από το coffee shop της γειτονιάς σας. Εάν έχετε καφετιέρα, μπορείτε να βάλετε απλώς το γάλα της επιλογής σας στον αφροποιητή και να χρησιμοποιήσετε την κρύα ρύθμιση για να αποκτήσετε αυτή την κρεμώδη υφή, που παραπέμπει σε στυλ barista. Φυσικά, μπορείτε ακόμα να απολαύσετε τον τέλειο παγωμένο καφέ χωρίς να προσθέσετε αφρόγαλα- αρκεί να έχετε παγάκια. Και μιας και αναφερθήκαμε στα παγάκια, θυμηθείτε, μόλις έχετε έτοιμο το αφρόγαλά σας, φροντίστε να προσθέσετε άφθονο πάγο στο ποτήρι σας για να το διατηρήσετε κρύο. Για να έχετε πραγματικά την αίσθηση ενός επαγγελματικά προετοιμασμένου καφέ, μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας σιρόπι ή ακόμα και μέλι, αμέσως μετά τον πάγο για να έχετε μια έξτρα νότα γεύσης. Μετά από αυτό, προσθέστε το γάλα σας (αφρό ή άλλο) και να συνεχίζετε με το πιο σημαντικό βήμα για τον καφέ σας: Εάν χρησιμοποιείτε μηχανή, τοποθετήστε το γεμάτο φλιτζάνι σας από κάτω και αφήσετε τον καφέ να χυθεί πάνω από τον πάγο, το γάλα και το σιρόπι. Όπως κι αν επιλέξετε να τον παρασκευάσετε, ο πάγος θα φροντίσει να τον διατηρήσει δροσερό.

 

Επαναχρησιμοποιήσιμα κύπελλα

Αν δεν είστε ο τύπος που απολαμβάνει να φτιάχνει μόνος του τον καφέ στο σπίτι, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα μεταβαίνοντας σε κάποια καφετέρια. Υπάρχουν πολλά μέρη που παρέχουν στους πελάτες έκπτωση εάν φέρουν το δικό τους, επαναχρησιμοποιήσιμο κύπελλο, επομένως αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να κρατήσετε χαμηλά την τιμή ενός καφέ σε πακέτο, συμβάλλοντας παράλληλα στη μείωση της σπατάλης. Ας μην ξεχνάμε ότι με την νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία για το Περιβάλλον, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ενδεχομένως να επιβληθεί φόρος στα φλιτζάνια καφέ μιας χρήσης. Με δεδομένη τη επιβολή αυτού του φόρου, σίγουρα αξίζει να επενδύσετε σε ένα καλό επαναχρησιμοποιούμενο κύπελλο και υπάρχουν πολλές επιλογές εκεί έξω. Η δημοφιλής μάρκα KeepCup διαθέτει προς το παρόν επιλογές από 9,50 €, που είναι πιθανώς λίγο πάνω από την τιμή δύο καφέδων σε πακέτο αυτές τις μέρες – ανάλογα με το ρόφημα της επιλογής σας. Αλυσίδες καφέ, όπως η Starbucks, προσφέρουν επίσης τα δικά τους επαναχρησιμοποιήσιμα φλιτζάνια.

 

Εναλλακτικά ποτά

Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα αλλά και να μειώσετε την κατανάλωση καφέ, η αναζήτηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας μπορεί επίσης να είναι μια επιλογή. Φυσικά, η καφεΐνη μπορεί να βρεθεί και στο τσάι, μια ομολογουμένως πολύ φθηνότερη επιλογή και ένα άλλο ρόφημα που μπορείτε να παρασκευάσετε στο σπίτι. Ενώ το πράσινο τσάι έχει λιγότερη καφεΐνη από ένα φλιτζάνι καφέ, μπορεί επίσης να σας γεμίσει με ενέργεια. Οι μπανάνες είναι μια άλλη εξαιρετική πηγή ενέργειας και θα μπορούσαν να είναι η τέλεια προσθήκη σε ένα πρωινό smoothie.