Γνωριμία με τη Breville Barista Express

Γνωριμία με τη Breville Barista Express

Πρόκιεται για την πιο προσιτή επιλογή του brand που παρέχει ενσωματωμένο μύλο, προσφέροντας ένα πλήρες πακέτο προετοιμασίας και παρασκευής καφέ. Κοινώς αυτή η μηχανή τα κάνει όλα!

 

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι υπάρχει μια τεχνική στον χειροκίνητο espresso που δεν μπορείτε να επιτύχετε με τις αντίστοιχες υπερ-αυτόματες μηχανές espresso. Στα αυτόματα μηχανήματα τα πράγματα είναι απλά: πατάτε ένα κουμπί και απλώς παρακολουθείτε τον εσπρέσο να παρασκευάζεται κατευθείαν στο φλιτζάνι σας… Με το Breville Barista Express μπορείτε να “πειράξετε” τις ρυθμίσεις προκειμένου να παρασκευάσετε το ιδανικό για εσάς φλιτζάνι καφέ  και θα μπορείτε να το φτιάξετε ξανά και ξανά.

 

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τις λειτουργίες των μηχανών espresso επαγγελματικού επιπέδου, η τιμή των 699 $ μπορεί να φαίνεται εξωφρενική. Ωστόσο, η τιμή αυτή αντιστοιχεί σε ένα μηχάνημα με προηγμένη τεχνολογία, όπως άλεσμα με έλεγχο δόσης και ρυθμιζόμενο μέγεθος αλέσματος, ψηφιακό έλεγχο θερμοκρασίας που φέρνει το νερό στην κατάλληλη θερμοκρασία και μια ράβδο ατμού που μπορεί να παράξει τον καλύτερο αφρό. Επιπλέον, περιλαμβάνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά των καλύτερων μηχανών της αγοράς – όπως όμορφα, στιβαρά εξαρτήματα από ανοξείδωτο χάλυβα και μεγάλη ισχύ – με πίεση αντλίας 15 bar.

 

H Breville Barista Express κατασκευάστηκε με βάση τη φόρμουλα Breville 4 Keys, για την παρασκευή ποιοτικού καφέ στο σπίτι και ειδικότερα:

Η πλούσια γεμάτη γεύση επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας τη σωστή δόση 18-22 g φρεσκοαλεσμένων κόκκων.

-Η σωστή πίεση για γλυκό, κρεμώδη εσπρέσο ξεκινά με χαμηλής πίεσης προέγχυση που εμποτίζει τους αλεσμένους κόκκους, επιτρέποντας στο νερό να περάσει ομοιόμορφα μέσα από τον καφέ κατά τη διαδικασία εκχύλισης υψηλής πίεσης (9 bar), που παρέχεται μέσω του συστήματος πίεσης 15 bar.

-Η τεχνολογία ψηφιακού ελέγχου θερμοκρασίας (PID) ελέγχει με ακρίβεια τη θερμοκρασία του νερού για μια τέλεια ισορροπημένη εκχύλιση καφέ, με έλεγχο και συνέπεια.

-Ο μικροαφρός ενισχύει την ωραία αίσθηση στο στόμα και στην υφή

 

Το εξελιγμένο αυτό μηχάνημα έχει ένα σώμα από ανοξείδωτο χάλυβα, και η δεξαμενή νερού χωρητικότητας 2 λίτρων είναι διακριτικά τοποθετημένη στο πίσω μέρος του. Τα χειριστήρια είναι αρκετά απλά, ένα κουμπί λειτουργίας, επιλογή ποσότητας grind, επιλογή μεγέθους φίλτρου, πρόγραμμα και κουμπιά μονής και διπλής κούπας, το καθένα με φωτισμό. Το κεντρικό μανόμετρο αντιμετωπίζει την πίεση που διαπερνά το μηχάνημα. Άλλα αξιοσημείωτα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά αφορούν έναν δίσκο θέρμανσης φλιτζανιών στο επάνω μέρος, έναν κρυφό δίσκο αποθήκευσης που φιλοξενεί επιπλέον αξεσουάρ και μια ένδειξη πλήρωσης του δίσκου.

 

Η Barista Express περιλαμβάνει μια σειρά από αξεσουάρ, όπως καλάθια φίλτρου μονής και διπλής κούπας, καλάθια φίλτρου διπλού τοιχώματος για προαλεσμένο καφέ, κούπα γάλακτος από ανοξείδωτο χάλυβα, βάση φίλτρου νερού, σέσουλα για καφέ, βούρτσα καθαρισμού και ψαλιδωτή δόσης ακριβείας.