Από 1η Μαΐου τέλος το πιστοποιητικό εμβολιασμού στους χώρους εστίασης

Από 1η Μαΐου τέλος το πιστοποιητικό εμβολιασμού στους χώρους εστίασης

Σταματά η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ενώ χωρητικότητα στο 100%  θα έχουν πλέον οι χώροι εστίασης από την  Πρωτομαγία.

 

Πιο συγκεκριμένα, τη διατήρηση της χρήσης μάσκας στους εσωτερικούς χώρους ανακοίνωσε την Πέμπτη η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του υπουργείου Υγείας. Το μέτρο θα επανεξεταστεί στις 31 Μαΐου. Ωστόσο, η χρήση της μάσκας συνιστάται σε εξωτερικούς χώρους που υπάρχει συνωστισμός. Η νέα κατάσταση αλλάζει και τα μέχρι τώρα δεδομένα στον τρόπο λειτουργίας της εστίασης.

 

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε ομόφωνα την αναστολή Covid pass από 1η Μαϊου και επαναφορά της χωρητικότητας στο 100%. Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει πως τόσο στην εστίαση, όσο και στα εμπορικά καταστήματα αλλά και σε όλες τις άλλες δραστηριότητες, δεν απαιτείται επίδειξη rapid test για τους ανεμβολίαστους, αλλά ούτε και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού/νόσησης. Ακόμη, στα καταστήματα, στα σούπερ μάρκετ, στην εστίαση και γενικότερα στην ψυχαγωγία η πληρότητα θα είναι 100%.

 

Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέτρα ισχύουν η αναστολή πιστοποιητικού EUDCC στις πύλες εισόδου της χώρας και 1 rapid τεστ την εβδομάδα (από δύο που ήταν ως τώρα) στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, εξαίρεση αποτελούν τα νοσοκομεία που παραμένουν τα 2 rapid τεστ την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους. Διευκρινίζεται ότι αυτό αφορά σε όσους εργαζομένους έχουν πάρει εξαίρεση από τον εμβολιασμό και τους συνοδούς ασθενών. Τέλος, 1 rapid τεστ (από 2 που ήταν ως τώρα) σε ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΔΕΠ.