Οι top υγιεινές τάσεις για το 2022 στο χώρο του καφέ

Οι top υγιεινές τάσεις για το 2022 στο χώρο του καφέ

Οι Eυρωπαίοι επικεφαλής της βιομηχανίας του καφέ αποκαλύπτουν τις κορυφαίες τάσεις υπέρ της υγείας των καταναλωτών: ροφήματα χωρίς ζάχαρη, γλουτένη και γαλακτοκομικά. 

 

Μία ενδιαφέρουσα έρευνα διεξήγαγε το World Coffee Portal στο πλαίσιο της έκθεσης Project Café Europe 2022, η οποία αποκαλύπτει τις κορυφαίες υγιεινές τάσεις στον κλάδο, για τους Ευρωπαίους καταναλωτές. Η μελέτη διαξήχθη ανάμεσα σε περισσότερους από 250 ηγέτες του κλάδου του καφέ και αποκάλυψε τις κορυφαίες τάσεις αφορούν τις επιλογές: χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, γλουτένη και γαλακτοκομικά.

 

Ο specialty coffee κερδίζει επίσης έδαφος στις ευρωπαϊκές αγορές, σύμφωνα με τους ερωτηθέντες ηγέτες του κλάδου. Η πλειοψηφία (65%) πιστεύει ότι η προτίμηση των καταναλωτών σε specialty καφέ έχει αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους 12 μήνες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 15% από το 2021.

 

Τα ευρήματα αποκαλύπτουν μια ευρύτερη προτίμηση προς τις επιλογές υγιεινών τροφίμων και ροφημάτων και προς τον καφέ υψηλής ποιότητας που παρασκευάζεται σε ανεπτυγμένες αγορές την τελευταία δεκαετία. Στο μεταξύ, με το ζήτημα της βιωσιμότητας να βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο μετά την πανδημία, οι ερωτηθέντες ανέφεραν ότι η συσκευασία και τα απορρίμματα τροφίμων είναι τα βασικά θέματα αειφορίας που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

 

Τα επώνυμα brands καφέ της Ευρώπης έχουν ανακάμψει σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία. Bάσει του World Coffee Portal 29 από τις 40  μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές αναπτύχθηκαν περαιτέρω τους τελευταίους 12 μήνες. Το Project Café Europe 2022 καταδεικνύει ότι η συνολική ευρωπαϊκή αγορά επώνυμων brands καφέ αυξήθηκε κατά 3,2% τους τελευταίους 12 μήνες και ξεπέρασε τα 40.600 καταστήματα.