Άνθιμος Δημητριάδης: Η ψυχή της ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ 

Άνθιμος Δημητριάδης: Η ψυχή της ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ 

Πίσω από την τεράστια επιτυχία της εταιρείας ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ, βρίσκεται ο Άνθιμος Δημητριάδης, ένας άνθρωπος με μεράκι και πάθος για τον ελληνικό καφέ.

 

«Θέλω να αλλάξω την αντίληψη και τα στερεότυπα που έχουμε για αυτόν τον καφέ. Στο δικό μου βλέμμα δεν είναι μόνο η παράδοση και το μεράκι. Ελληνικός καφές δεν είναι μόνο κάτι που μας συνδέει με ένα εξιδανικευμένο παρελθόν που αφορά την ελληνική μας ταυτότητα. Δεν θεωρώ πως αφορά μόνο την ιστορία και τις νοσταλγικές σκέψεις. Ο ελληνικός καφές πρέπει να έρθει στο σήμερα, στο μέλλον και μπορεί να είναι μοντέρνος, ευγενικός, σύγχρονος, εκλεπτυσμένοςαρωματικός, γλυκός, αγαπησιάρικος και όπως πρέπει… Φτιαγμένος όπως πρέπει και σερβιρισμένος όμορφα και λειτουργικά. Πάνω από όλα όμως πρέπει να περιέχει επιλεγμένα χαρμάνια και αρωματικές ποιοτικά ανώτερες ποικιλίες, ευγενικά καβουρδισμένος και τέλεια επεξεργασμένος», δηλώνει ο ίδιος.  

  

Αναφορικά με τις καινοτομίες που προσφέρει στους πελάτες και την αγορά, ο κ. Δημητριάδης εξηγεί: «Έχω την πεποίθηση πως ο ελληνικός καφές ανήκει στον 21ο αιώνα και μπορεί να συμμετέχει στη  σύγχρονη καθημερινότητα μας. Κάθε φορά που βλέπω νέες και νέους να αναζητούν ένα νόημα στην καθημερινότητα τους να απολαμβάνουν έναν ελληνικό με χαρά και περηφάνια, νοιώθω πως θέλω να ενωθώ μαζί τους.  Να τους δώσω όλα εκείνα τα γνήσια υλικά και τα κατάλληλα εργαλεία για να ζήσουν  με τον καλύτερο τρόπο την εμπειρία της απόλαυσης ενός τέλειου ελληνικού. Εξάλλου αυτό έχουμε κάνει στην ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ! Έχουμε δημιουργήσει έναν ολόκληρο κόσμο για τον ελληνικό καφέ και σας καλούμε να τον ζήσετε».  

 

Οι στόχοι τους δεν είναι άλλοι από το να εργάζεται με την ομάδα του με πάθος για το όνειρο του, για τον ελληνικό καφέ, και να τον διαδώσει σε όλο τον κόσμο ώστε να βρει τη θέση που του ταιριάζει. «Όλοι ξέρουμε πως ο ελληνικός είναι υγιεινός καφές και ταιριάζει με την αναζήτηση της ευζωίας του σύγχρονου ανθρώπου. Οραματίζομαι για παράδειγμα να ξεκινούνε οι μέρες μας στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό με τον ελληνικό καφέ συνοδευόμενο με άλλες ελληνικές γαστρονομικές απολαύσεις. Να συνδυαστεί με οικείες και αγαπημένες γεύσεις που να συνιστούν αυτό που μπορεί να αποτελέσει το ελληνικό πρωινό και την ελληνική διατροφή. Να ξεκινούν οι μέρες πολλών ανθρώπων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με άρωμα ελληνικού καφέ και γεύση από Ελλάδα», αναφέρει.  

  

Τι σχεδιάζει, όμως, για το μέλλον; Ο Άνθιμος Δημητριάδης ξεκαθαρίζει: «Πρόσφατα γιορτάσαμε με την Camping Gaz τα 20 χρόνια της συνεργασίας μας. Αυτή η συνεργασία έχει έναν ήρωα και αυτός είναι η εστία ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ που αποτελεί συνώνυμο της ασφαλούς παρασκευής ροφημάτων και μικρών γευμάτων στο σπίτι.  Παρακολουθούμε λοιπόν την κατηγορία του ελληνικού καφέ εδώ και  20 χρόνια για να μπορούμε να  φτιάχνουμε και να βελτιώνουμε τα “εργαλεία” για την παρασκευή του. Μάλιστα καρπός αυτής της ενασχόλησης μας ήταν κάποια στιγμή το καμινετάκι Θεόφιλος (που τώρα ονομάζεται Ελ Γκρέκο classic) που είναι ειδικά κατασκευασμένο για να παρέχει φλόγα ιδανική για το ψήσιμο του ιδανικού ελληνικού καφέ. Το Ελ Γκρέκο μας συνδέει με 1,5 εκατομμύριο ελληνικά νοικοκυριά που φτιάχνουν τον καφέ τους με δικά μας εργαλεία και θέλουμε σε αυτούς τους ανθρώπους να τους προσφέρουμε όλη την γκάμα προϊόντων ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία στην απόλαυση του καφέ. Τόσο στο Ελ Γκρέκο όσο και σε άλλα πρότζεκτ που αφορούν την ελληνική ή την παγκόσμια αγορά όπως τα είδη θερινού κάμπινγκ Terra και τα είδη παραθαλάσσιας απόλαυσης Terranation αλλά και σε πρότζεκτ όπως η προσφορά υγιεινών σνακ για τους ανθρώπους σε κίνηση (TrueBites), αυτό που παραμένει σταθερό είναι η ανάγκη μου να βελτιώνω την καθημερινότητα της ζωής των ανθρώπων. Θέλω να τους βοηθήσω να απολαμβάνουν τη στιγμή, χωρίς να ανησυχούν για τις πρακτικές λεπτομέρειες, αυτές ας τις αφήσουν πάνω μας. Φροντίζω αυτό πάντα να γίνεται με τρόπο απλό, συμφέρον και λειτουργικό. Εγώ και η ομάδα μου παραμένουμε όλα αυτά τα χρόνια δημιουργικοί, αξιόπιστοι και καινοτόμοι. Αυτές είναι οι τρείς πυρηνικές μας αξίες και αποτελούν αρχές απαράβατες. Πρωτοπορούμε κάνοντας την απόλαυση απλή και προσιτή».  

 

Για τους χώρους εστίασης και τη συνεργασία με την ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ, καταλήγει: «Προφανώς το όραμα μας για τον σύγχρονο ελληνικό καφέ περιλαμβάνει και τους πολυάριθμους χώρους εστίασης. Ειδικά για αυτούς τους χώρους συνεργαζόμαστε με επαγγελματίες του καφέ από την Ελλάδα και το εξωτερικό και ήδη έχουμε λανσάρει σε συγκεκριμένα σημεία το Καφεσύστημα Ελ Γκρέκο που λειτουργεί με  κάψουλα. Η καφεκάψουλα όπως την ονομάζουμε, εκτός από κιβωτός του αρώματος και της γεύσης του φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ δίνει τη δυνατότητα για σταθερή γεύση, μετρήσιμες δόσεις και ταχύτητα στην παρασκευή χωρίς να σπαταλά άσκοπα πόρους σε υλικά και εργατοώρες. Έτσι οι επαγγελματίες της εστίασης μπορούν να υπολογίσουν αποθέματα και παραγγελίες, να μετρήσουν το κέρδος και τις καταναλώσεις, να παραμένουν σίγουροι για την σταθερή ποιότητα και γεύση του καφέ και να διαχειριστούν το χρόνο του προσωπικού τους και την ταχύτητα της παρασκευής».  

 

Όσον αφορά στην ομάδα του, που για τον ίδιο είναι εξαιρετικά σημαντική, λέει: «Το έργο μου είναι έργο της ομάδας μου, των συνεργατών μου στην RESOUL HELLAS στην οποία προεδρεύω.  Προσπαθούμε να είμαστε δημιουργικοί στη σκέψη και παθιασμένοι στην υλοποίηση. Σχεδιάζουμε προϊόντα και υπηρεσίες με αποτελεσματικό και λειτουργικό τρόπο, για ανθρώπους που είναι σαν κι εμάς. Στοχεύουμε σε ανθρώπους που αναζητούν την απόλαυση μέσα από τη δημιουργική έκφραση. Ανθρώπους που έχουν καλό γούστο και σύγχρονη αισθητική, που ξέρουν τι θέλουν και χρησιμοποιούν ή καλύτερα αξιοποιούν την τεχνολογία που τους προσφέρουμε για να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους. Μας ενδιαφέρουν όλες και όλοι όσες και όσοι εκτιμούν τη χαρά και την ομορφιά των στιγμών, που αναζητούν συνεχώς το νόημα στη ζωή τους».  

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Coffee + Brunch που κυκλοφορεί.