Kolor: βάζοντας χρώμα στον καφέ

Kolor: βάζοντας χρώμα στον καφέ

Ένα ολόφρεσκο, κατάλευκο coffee shop του κέντρου.

 

Κατεβαίνοντας μια πρόσφατη βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στην Εμμανούηλ Μπενάκη, πέσαμε πάνω σε ένα καινούργιο coffee shop που μας τράβηξε την προσοχή με την απλότητα του. Ο λόγος για το κατάλευκό Kolor, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του πριν από μερικές εβδομάδες.

 

Το Kolor είναι ένα μικρό, γωνιακό μαγαζί με μοντέρνα φωτιστικά,  μίνιμαλ εσωτερικό χώρος, ο οποίος διαθέτει μόνο ένα ψηλό πάγκο για να καθίσετε και όλο το υπόλοιπο μέρος του καταλαμβάνει η μπάρα του καφέ σε σχήμα πι. Σε αυτή έχει τοποθετήσει μια άσπρη, επίσης, εσπρεσομηχανή και τρείς μύλους άλεσης. Περιτριγυρίζεται από τζαμαρίες, οι οποίες ανεβαίνουν και έτσι συνδέουν το εσωτερικό με τα τραπεζάκια που βγάζει έξω στο πλατύ πεζοδρόμιο και στην παρακείμενη στοά. Πίσω από αυτό το φρέσκο coffee shop θα βρούμε μέρος της ομάδας του καφέ Τwodoors στον Άλιμο.

 

Τι θα δοκιμάσουμε εδώ; Αρχικά να σας αναφέρουμε ότι καβουρδίζουν μόνοι τους τον καφέ και αυτό που θέλουν να παρουσιάζουν στο κοινό κάθε φορά είναι μια διαφορετική πρόταση. Μια πρόταση για το πως βλέπουν κι απολαμβάνουν τον καφέ οι ίδιοι. Έτσι, λοιπόν, αρχικά θα βρείτε το βασικό blend τους που είναι μια μίξη από δύο διαφορετικούς καφέδες από τη Βραζιλία. Έχει ήπιο, ισορροπημένο χαρακτήρα και δίνει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα στο φλιτζάνι. Ταιριάζει πολύ και με το γάλα όποτε σας τον προτείνουμε να τον απολαύσετε τόσο σκέτο σε espresso όσο και σε cappuccino. Αυτό το διάστημα, διαθέτουν επίσης και έναν καφές από την Κόστα Ρίκα που είχε περισσότερο ενδιαφέρον. Γλυκός με νότες από αποξηραμένα φρούτα και κανέλα, έχει πιο δυναμικό προφίλ και ωραίο γευστικό αποτέλεσμα. Ο τρίτος που διαθέτουν είναι από την Αιθιοπία, και θα σας τον προτείναμε να τον δοκιμάσετε σε φίλτρου. Είχε ήπιες οξύτητες, γλυκιά γεύση με πολλά κόκκινα φρούτα στο τελείωμα του. Όσο μένει στο φλιτζάνι και κρυώνει, γίνεται ακόμα πιο γλυκός και πιο αρωματικός.

 

Το Kolor όμως, έκτος από καφέ, σερβίρει και κάποια ποτό. Μην φανταστείτε πολλά, τρία τέσσερα για τις απογευματινές ώρες που πατάνε πάνω στην φιλοσοφία του aperitivo. Επίσης, σιγά σιγά εμπλουτίζουν και την γκάμα τους τόσο σε αλμυρές όσο και σε γλυκές επιλογές για να μπορείτε να συνοδέψετε τον καφέ σας.

 

Εμμανουήλ Μπενάκη 7, Αθήνα, τηλ. 2103810017