Ο καφές ήταν και παραμένει το πιο δημοφιλές ρόφημα

Ο καφές ήταν και παραμένει το πιο δημοφιλές ρόφημα

Εξαιρετικά δημοφιλής είναι ο καφές στην Αμερική, σύμφωνα με “σφυγμομέτρηση” της Εθνικής Ένωσης Καφέ των ΗΠΑ, η οποία διαπιστώνει ότι η κατανάλωση του είναι «στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο δεκαετιών».

 

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν την Τρίτη, 15 Μαρτίου, έπειτα από τη δημοσίευση της έκθεσης της NCA “Spring 2022 National Data Trends”  «μια αποκλειστική, εκ βαθέως σύνοψη της βιομηχανίας καφέ με βάση την έρευνα αγοράς». Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διεξήχθη ανάμεσα σε Αμερικανούς ηλικίας 18 ετών και άνω, το 66% του πληθυσμού πίνει καφέ καθημερινά. Αυτό συνεπάγεται πως η κατανάλωση καφέ ξεπερνά κάθε άλλο ρόφημα, συμπεριλαμβανομένου του τσαγιού, του χυμού, της σόδας και του νερού, τόσο εμφιαλωμένου όσο και βρύσης. Πρόκειται για ένα ποσοστό αυξημένο κατά 14% συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι και αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη αύξηση από έτος σε έτος από τότε που η NCA άρχισε να παρακολουθεί αυτά τα στοιχεία.

 

Η αύξηση της δημοτικότητάς του, αφορά τόσο την κατανάλωση στο σπίτι όσο και στις καφετέριες. Σύμφωνα με τα ευρήματα, η κατανάλωση καφέ στο σπίτι διατηρείται ισχυρή με το 84% των ανθρώπων να δηλώνουν ότι πίνουν καφέ στο σπίτι, ήτοι ποσοστό υψηλότερο κατά τέσσερις μονάδες από το ποσοστό που ίσχυε πριν την πανδημία. Από την άλλη, ο καφές που καταναλώνεται στα coffee shops καταγράφει αύξηση δημοτικότητας κατά 8% συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι, καταδεικνύοντας μια επιστροφή στην κανονικότητα, αν και το 27% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι δεν πηγαίνει για καφέ τόσο συχνά όσο πριν την πανδημία. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της NCA Bill Murray:

 

Δεδομένων των ανεξάρτητων επιστημονικών στοιχείων που πηγάζουν από έρευνες δεκαετιών, που αναφέρουν πως όσοι πίνουν καφέ ζουν περισσότερο από εκείνους που δεν πίνουν, είναι ορθό να πούμε ότι το κορυφαίο ρόφημα της Αμερικής αναδυκνύεται ακόμη πιο δημοφιλές μετά την COVID-19 τόσο όσον αφορά την κατανάλωση στο σπίτι, όσο κι εν κινήσει, στο γραφείο και στις καφετέριες.

 

Συνολικά, υπολογίζεται ότι καταναλώνονται καθημερινά 517 εκατομμύρια φλιτζάνια καφέ στην Αμερική, περίπου 1,6 φλιτζάνια για κάθε άτομο στη χώρα και 3,1 φλιτζάνια ανά καθημερινούς καταναλωτές. Ο καπουτσίνο και ο λάτε γίνονται απροσδόκητα τα πιο δημοφιλή ροφήματα με βάση τον εσπρέσο με ποσοστό 17% το καθένα, και οι καφετιέρες στάγδην είναι η προτιμώμενη μέθοδος οικιακής παρασκευής με ποσοστό 41%.

 

Ο μεγαλύτερος “νικητής” της έρευνας φαίνεται πάντως πως είναι ο specialty καφές. Η Έκθεση της NCA διαπιστώνει ότι το 43% των ατόμων που πίνουν καφέ επιλέγουν τον specialty. Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 20 μονάδων σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι και στο υψηλότερο επίπεδο ενδιαφέροντος μέχρι σήμερα. Ενώ πολλά από αυτά μπορεί «ακούγονται σωστά» με βάση την έρευνα αγοράς, είναι εντούτοις ενδιαφέρον να εξετάσουμε την ανάπτυξη του καφέ, ιδιαίτερα του τομέα των specialty προϊόντων, με αριθμητικό τρόπο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο του National Coffee Association.