Σύσσωμος ο κόσμος του καφέ παρέχει αρωγή στην Ουκρανία

Σύσσωμος ο κόσμος του καφέ παρέχει αρωγή στην Ουκρανία

Όπως συμβαίνει συχνά σε περιόδους κρίσης, η παγκόσμια κοινότητα του καφέ συσπειρώθηκε για ακόμη μια φορά προκειμένου να βοηθήσει την χώρα της Ουκρανίας που δοκιμάζεται από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς.

 

Εταιρείες καφέ από όλο τον κόσμο διοργανώνουν εράνους ή δωρίζουν μέρος των πωλήσεών τους στις επιχειρήσεις βοήθειας προς τον λαό της  Ουκρανίας. Δείτε παρακάτω ποιες εταιρείες συνδράμουν στο πολύτιμο αυτό έργο και με ποιον τρόπο:

 

Dark Arts Coffee: H εταιρεία αυτή του Ηνωμένου Βασιλείου κυκλοφόρησε έναν καφέ single-origin, τον “Russian Warship Go Fuck Yourself”. Έχοντας πάρει το όνομά του από μια από τις πιο διάσημες ανταλλαγές μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων στρατιωτών, η Dark Arts θα δωρίσει 2 £ για κάθε σακούλα του καφέ των £ 10,00 που πωλείται για να «υποστηρίξει τα θύματα και τους πρόσφυγες που εκτοπίστηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία».

 

Hard Beans Coffee: Στη γειτονική Πολωνία, η Opole’s Hard Beans Coffee Roasters εργάζεται ως χώρος συλλογής ειδών δωρεάς αγαθών που έχουν απεγνωσμένα ανάγκη οι Ουκρανοί πρόσφυγες. Σύμφωνα με την ανάρτησή τους στο Instagram, τα είδη περιλαμβάνουν: νερό, τσάι, πλιγούρι βρώμης, ζυμαρικά, παιδικές τροφές, ζεστά ρούχα, προϊόντα προσωπικής υγιεινής, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα και μαγειρικά σκεύη. Στη συνέχεια, η Hard Beans θα μεταφέρει όλα τα αντικείμενα στον κύριο χώρο συλλογής για διανομή.

 

Coffeedesk: Ο πολωνικός διανομέας καφέ και ειδών Coffeedesk δωρίζει το 10% όλων των πωλήσεων των πολωνικών roasts σε ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία. Η Coffeedesk πρόσθεσε πρόσφατα έναν νέο καφέ που δώρισε ο εισαγωγέας Bero Polska και καβουρδίστηκε από πέντε διαφορετικούς Πολωνούς roasters, με το 100% των διαδικασιών να δωρίζονται στην Πολωνική Ανθρωπιστική Δράση.

 

Περιοδικό Caffeine: Στο Λονδίνο, το Caffeine Magazine δωρίζει το σύνολο των πωλήσεών του από το απόθεμα των posters του Τμήματος Βrewology υπέρ του ουκρανικού λαού.

 

Specialty Coffee Association: Η SCA ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει το 100% των εσόδων από τις πωλήσεις εισιτηρίων για το World of Coffee Warsaw για να υποστηρίξει “προσπάθειες παροχής βοήθειας προς τις ουκρανικές επιχειρήσεις καφέ και τους επαγγελματίες του καφέ”.

 

Bell Lane Coffee: Η Bell Lane Coffee της Ιρλανδίας θα δωρίσει το 100% των πωλήσεών της σε φυσικά επεξεργασμένο καφέ της Colombia Los Alpes στη Unicef και στο τμήμα που συνδράμει στην αρωγή της Ουκρανίας. Μπορείτε να αγοράσετε σακούλες με 25 € μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Bell Lane.

 

Java Coffee Roasters: Οι πολωνικές Java Coffee Roasters θα δωρίσουν το 5% από όλες τις διαδικτυακές πωλήσεις καφέ στηρίζοντας το έργο της Πολωνικής Ανθρωπιστικής Δράσης που συνδράμει την Ουκρανία.

 

Department of Brewology: Με μια ενημερωμένη έκδοση του σχεδίου αφίσας «Make Coffee Not War» που περιλαμβάνει τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας, το Department of Brewology θα δωρίσει το 100% των εσόδων από τις πωλήσεις στη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης. Οι αφίσες είναι σε προπαραγγελία τώρα και θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται στις 25 Μαρτίου.