Μια νέα συνδρομή καφέ που στηρίζει τις γυναίκες roasters

Μια νέα συνδρομή καφέ που στηρίζει τις γυναίκες roasters

Το Sueños Coffee είναι μια νέα συνδρομητική υπηρεσία καφέ που προσφέρει κόκκους από γυναίκες roasters.

 

Η αύξηση στην κατανάλωση καφέ στο σπίτι τα χρόνια της πανδημίας είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα μεγάλο πλήθος συνδρομητικών εταιρειών καφέ. Πλέον είναι πιο εύκολο από ποτέ να βρείτε μια υπηρεσία καφέ που να ταιριάζει στις γευστικές σας προτιμήσεις και να βάλετε ένα θετικό κοινωνικό πρόσημο μέσω των επιλογών σας – η Sueños Coffee είναι μια από αυτές τις εταιρείες που συνδράμουν σε αυτό τον σκοπό. Η επιχείρηση ξεκίνησε να λειτουργεί το φθινόπωρο του 2021 ως συνδρομητική υπηρεσία που παρέχει καβουρδισμένο καφέ από γυναίκες micro-roasters που ενισχύουν χρηματικά τις κοινότητές τους. Είναι ένα έργο που έγινε πάθος για την εκπαιδευτικό και επιχειρηματία του κλάδου του καφέ, Jiselle O’Neal, η οποία άντλησε την έμπνευση για τη δημιουργία της εταιρείας από τα παιδικά, οικογενειακά της βιώματα. «Δεν υπάρχουν καλύτερες αναμνήσεις από αυτές που μοιράστηκα με τη γιαγιά μου (ήδη στα 7 μου) πίνοντας καφέ που συνοδευόταν με βουτυρωμένα κράκερ, ενώ άκουγα να εξιστορεί το πώς μεγάλωσε στο Πουέρτο Ρίκο», ανέφερε η Jiselle. «Αυτή ήταν μια παράδοση που μοιραζόμασταν μαζί μέχρι τον θάνατό της πριν από τέσσερα χρόνια, και θα τη λατρεύω πάντα!» πρόσθεσε. Η Jiselle πιστώνει επίσης την απόφαση να ξεκινήσει τη Sueños στον καθημερινό καφέ που «φτιάχνει» μαζί με τα παιδιά της.

 

Πώς λειτουργεί η Sueños Coffee

Η Jiselle επέλεξε να ασχοληθεί με αυτό το είδος επιχείρησης λόγω της απλότητας και της ευκολίας που θα μπορούσε να προσφέρει σε άλλους ανρώπους. «Ως μαμά που ψάχνει τρόπους να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα αυτοματοποιημένα, ώστε να μπορώ να έχω ελεύθερο χρόνο, αντιλήφθηκα ότι μια συνδρομή καφέ ήταν καλή ιδέα», εξηγεί. Το στυλ της συνδρομής είναι απλό, επιτρέποντας στον χρήστη να δοκιμάσει πολλούς διαφορετικούς καφέδες καβουρδισμένους από γυναικεία brands. Eσείς πρέπει απλώς να επιλέξτε ανάμεσα σε ανοιχτόχρωμα, μεσαία ή σκούρα roasts,  προαιρετικό μέγεθος άλεσης καθώς και συχνότητα αποστολής, κάθε δύο, τέσσερις ή έξι εβδομάδες. Για όσους δεν είναι ακόμα έτοιμοι να δεσμευτούν με μια συνδρομή, μπορούν να ξεκινήσουν με μια δέσμη δύο πακέτων της ίδιας επιλογής.

 

Μια συνδρομή καφέ που υποστηρίζει εκείνους που κάνουν την αλλαγή

Αν και η Sueños ξεκίνησε να λειτουργεί μόλις τον Σεπτέμβριο, η λίστα των roasters που βάζουν το λιθαράκι τους για την επίτευξη στόχων με θετικό κοινωνικό πρόσημο, είναι μακρά. Η τρέχουσα σειρά περιλαμβάνει τα Little Waves Coffee, Cafecita, Kahawa 1893 και Cute Coffee. Όταν η Jiselle είχε να επιλέξει επρόκειτο τους συνεργάτες της, επικεντρώθηκε σε on-boarding brands που ευθυγραμμίζονται με τις αξίες της. «Ήξερα ότι ήθελα να συνεργαστώ με γυναίκες που όχι μόνο παρείχαν ποιοτικό καφέ, αλλά είχαν επενδύσει πραγματικά στον κοινωνικό αντίκτυπο της βιομηχανίας του καφέ στο σύνολό της», εξηγεί.

 

Oι συνεργάτιδές της θα πρέπει «να επιδιώκουν τις καλές σχέσεις με παραγωγούς και άλλες περιθωριοποιημένες ομάδες στην αλυσίδα εφοδιασμού αλλά και να μεριμνούν και να ανταποδίδουν στις κοινότητές τους.» Μέχρι στιγμής, οι προσδοκίες της Jiselle έχουν ξεπεραστεί σε μεγάλο βαθμό. «Ένα από τα πιο ικανοποιητικά πράγματα ήταν τα σχόλια που έλαβα από μερικές εκ των γυναικών με τις οποίες έχω συνεργαστεί, οι οποίες αισθάνονται ότι αυτός είναι ένας χώρος όπου αισθάνονται πραγματικά ευπρόσδεκτες, και όπου έχουν αναπτυχθεί άριστες μεταξύ μας σχέσεις».

 

Ένα θερμό καλωσόρισμα

Ως νεότερο μέλος της βιομηχανίας του καφέ, η Jiselle νιώθει κι εκείνη απίστευτα ευπρόσδεκτη από την κοινότητα. Μετά από εκτενή έρευνα για την ιστορία και την παραγωγή του καφέ, η Jiselle διαγωνίστηκε επίσης στο Glitter Cat DiGi2TiON, όπου είχε την ευκαιρία να αποκτήσει άφθονη εμπειρία στην παρασκευή καφέ, στην γευσιγνωσία, στο cupping κ.ο.κ. «Ομολογώ ότι ένιωθα μεγάλη νευρικότητα στην ιδέα να ξεκινήσω στον χώρο ως κάποια που δεν είχε επαγγελματική εμπειρία στον καφέ. Η κοινότητα όμως που γνώρισα από τότε που ξεκίνησα, ήταν πολύ υποστηρικτική και φιλόξενη!», είπε.

 

Το Sueños Coffee είναι μια συνδρομιτική υπηρεσία καφέ που όχι μόνο υποστηρίζει άλλες γυναικείες επιχειρήσεις, αλλά και γυναικείους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Ένα μέρος των εσόδων κάθε τρίμηνο διοχετεύεται σε τοπικούς και εθνικούς οργανισμούς που υποστηρίζουν τoυς νέους ανθρώπους σε υποεξυπηρετούμενες κοινότητες. Η πρώτη τους καμπάνια δωρεών δόθηκε στο FAIR Girls, το οποίο παρέχει ολιστική φροντίδα σε γυναίκες που επιζούν από κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων.

 

Το sueños σημαίνει «όνειρα» στα ισπανικά, κάτι που εμπνέει αμέτρητες άλλες γυναίκες που εργάζονται στον κλάδο καφέ. «Ανυπομονώ να τα καταφέρω να συνεργαστώ με περισσότερες γυναίκες roasters και να συνεχίσω να ενισχύω τις γυναίκες σε αυτόν τον χώρο!» λέει χαρακτηριστικά. «Συνολικά, στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας χώρος όπου όσοι παραδοσιακά αισθάνονται ‘περιθωριακοί’ στον κλάδο του specialty coffee, συνήθως γυναίκες και παραδοσιακά περιθωριοποιημένοι άνθρωποι, να έχουν ένα καταφύγιο. Αυτό πρεσβεύει η Sueños».