Circular & Co και Roll’ Eat: Ασπίδες στη βιωσιμότητα και το περιβάλλον  

Circular & Co και Roll’ Eat: Ασπίδες στη βιωσιμότητα και το περιβάλλον  

Μια έξυπνη λύση για να μπορούμε να απολαμβάνουμε τον καφέ ή οποιαδήποτε ρόφημα ζεστό ή κρύο χωρίς να επιβαρύνουμε το περιβάλλον.

 

Ο καφές αναμφίβολα αποτελεί για εκατομμύρια ανθρώπους πάνω στον πλανήτη, μία από τις μεγαλύτερες και πιο προσιτές καθημερινές απολαύσεις. Όταν όμως αυτή η απόλαυση συνοδεύεται από πλαστικά ποτήρια ή μπουκάλια μίας χρήσης, τότε ο τελικός όγκος των απορρήτων που συγκεντρώνεται, όχι απλά επιβαρύνει το περιβάλλον αλλά τρέφει και μία από τις πιο απειλητικές αιτίες μόλυνσης της γης. 

  

Η χλωρίδα και η πανίδα ζημιώνονται σε ανεπανόρθωτο βαθμό και φυσικά οι ζωές πολλών ζώων σε θάλασσα και στεριά τίθενται αυτομάτως σε εξαιρετικό κίνδυνο. Τα προϊόντα Circular & Co, από ανακυκλωµένα υλικά, που στην Ελλάδα εισάγονται αποκλειστικά από την εταιρία Theofylaktos, βάζουν τέλος σε αυτήν την καταστροφική για τον πλανήτη μας, συνθήκη, συμβάλλοντας ενεργά και αποφασιστικά στη µείωση των παγκόσμιων ρύπων. Πρωτοστατούν και συνδράμουν στην οικουμενική οικολογική τάση που φαίνεται να κατακλύζει τα τελευταία χρόνια και το κομμάτι της εστίασης και δη του καφέ, φέρνοντας την επανάσταση που αξίζει ο κόσμος μας για ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο αύριο.   

 

Το Circular Cup είναι η πρώτη κούπα που παράγεται αποκλειστικά από ανακυκλωµένα ποτήρια µίας χρήσης και είναι πλήρως ανακυκλώσιμο. Όμως, δεν είναι οι μοναδικοί λόγοι που το καθιστούν ως το ιδανικό αξεσουάρ καθημερινής χρήσης. Κάθε circular cup προορίζεται για 10 έτη καθηµερινής χρήσης, επιτρέποντας την εύκολη, ασφαλή και ποιοτική μεταφορά κάθε ροφήματος. Άλλωστε, ο ειδικός πρωτοποριακός σχεδιασμός του, εγγυάται 100% στεγανότητα, προφυλάσσοντας από τυχόν ανεπιθύμητες διαρροές, ενώ ταυτόχρονα, απολαμβάνουμε αναλλοίωτο το πραγματικό άρωμα του ροφήματός μας. Στα συν, επίσης, ο εύκολος μηχανισμός του που επιτρέπει το άνοιγµα και το κλείσιμο µε ένα µόνο πάτημα, αλλά και η εσωτερική του ενίσχυση, με διπλό τοίχωμα, που όχι μόνο προστατεύει το χέρι από την υψηλή θερμοκρασία, αλλά φροντίζει ώστε το ρόφημά μας να παραμένει, ζεστό ή κρύο, για 90 λεπτά. 

 

Κυκλοφορεί στην αγορά σε 5 διαφορετικές χρωματικές επιλογές και σε δύο διαφορετικά μεγέθη (μεγάλο και μικρό), των 227ml και των 330 ml.  Στην ίδια σειρά ανήκει και το NOW Cup, που παρασκευάζεται αποκλειστικά από ανακυκλωµένα κύπελλα µίας χρήσης και έχει και αυτό σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει τα οικεία χάρτινα φλιτζάνια που τα χρησιμοποιούμε μία φορά και έπειτα τα πετάμε. Πλένεται εύκολα στο πλυντήριο πιάτων, έχει διάρκεια ζωής 5 χρόνια και είναι 100% ανακυκλώσιµο. Κυκλοφορεί σε ένα μέγεθος και σε τρεις διαφορετικές αποχρώσεις ( Coral, Mint και Black). 

 

Είναι εντυπωσιακές οι μετρήσεις, σύμφωνα με ενδελεχείς υπολογισμούς, που θέλουν για κάθε 10 χρόνια ζωής μίας Circular Cup, 187 εκατομμύρια κύπελα μίας χρήσης να βρίσκονται ξανά στα χέρια μας, σε διαφορετική, ανακυκλώσιμη μορφή, κρατώντας καθαρούς τους ωκεανούς και τα ποτάμια του πλανήτη μας. Μέχρι στιγμής, στην Circular & Co, έχουν ανακυκλωθεί 5,4 εκατομμύρια κύπελα μία χρήσης και έχουν μετατραπεί σε Cirular Cups. Από αυτά, ήδη το 1 εκατομμύριο έχει πουληθεί στη Μ.Βρετανία.  

 

Με οικολογική συνείδηση και στα snacks 

Τον δρόμο για ένα βιώσιμο μοντέλο ζωής που αναβαθμίζει απόλυτα την ποιότητα της καθημερινότητάς μας και προάγει, ταυτόχρονα, την προστασία του περιβάλλοντος, ανοίγει και η Roll’Eat. Με συσκευασίες τροφίμων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά, εξασφαλίζοντας μάλιστα υψηλή αντιμικροβιακή προστασία, η Roll’ Eat βάζει τέλος στην επιβαρυντική για το περιβάλλον και την υγεία μας, χρήση του αλουμινόχαρτου και θέτει τις βάσεις για έναν ισχυρό πράσινο πλανήτη.  

 

Στην αγορά κυκλοφορούν το επαναχρησιμοποιήσιμο, ελαφρύ και πολύ εύκολο στον καθαρισμό, Snack’n’ Go, που είναι ιδανικό για σάντουιτς, σνακς και άλλες αγαπημένες λιχουδιές, αλλά και το Boc’n’Roll που προσαρμόζεται σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη τροφίμων, είναι πολύ βολικό, φιλικό στο περιβάλλον και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και ως ατομικό σουπλά.