Ο Γιώργος Σφακιανόπουλος και η Νίνα Kempter μας μιλούν για την Yoki Eco

Ο Γιώργος Σφακιανόπουλος και η Νίνα Kempter μας μιλούν για την Yoki Eco

Μία ομάδα ανθρώπων, με ανησυχίες για το μέλλον του πλανήτη και την προστασία του περιβάλλοντος σε συνδυασμό με την καλύτερη ποιότητα ζωής του ανθρώπου, ενώνουν τις δυνάμεις από το 2010.  

 

Έχουν ως φιλοσοφία τη χρήση οικολογικών πρώτων υλών, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση. Το 2017 επέκτειναν τις δραστηριότητές τους ανοίγοντας το δεύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα αλλά και φυσικό κατάστημα στην Κυψέλη (Κεφαλληνίας 7) με προϊόντα επαναχρησιμοποιούμενα καθημερινής χρήσης, φιλικά προς το περιβάλλον, μη τοξικά, σχεδιασμένα με υψηλή ποιότητα και λειτουργικότητα και μοναδικό αισθητικό design. Η εταιρεία «Yoki Eco» πρωτοπορεί στην εγχώρια αγορά, ενώ μεταξύ άλλων συνεργασιών έχει την αντιπροσωπεία στην Ελλάδα και Κύπρο της Αυστραλιανής εταιρείας ποτηριών πολλαπλών χρήσεων KeepCup, πρώτη στον κόσμο σε επαναχρησιμοποιήσιμα ποτήρια καφέ με barista standards. Βέβαια, οι ιδιοκτήτες Γιώργος Σφακιανόπουλος και Νίνα Kempter δεν έμειναν μόνο σε αυτά. Έγιναν αντιπρόσωποι της εταιρείας Made Sustained (ανοξείδωτα μπουκάλια νερού, δοχεία φαγητού, ανοξείδωτα καλαμάκια και τσάντες επαναχρησιμοποίησης), μιας νέας και δημιουργικής εταιρείας που διανέμει βιώσιμα και καινοτόμα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά.

 

«Τα  προϊόντα μας συναντούν τον σύγχρονο και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένο πολίτη, κάνοντας έτσι όλοι μαζί, ένα μικρό βήμα για μια μεγάλη αλλαγή… Άλλωστε, Yoki στα Ιαπωνικά σημαίνει προσδοκίες και οι δικές μας προσδοκίες είναι ρεαλιστικές, οικολογικές και βιώσιμες.  Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους να συμμετάσχουν στην επαναχρησιμοποίηση, ώστε με αυτό τον τρόπο όλοι μαζί να μειώσουμε τους τόνους από απόβλητα που συσσωρεύονται στον πλανήτη χωρίς λόγο και αιτία. Επειδή πιστεύουμε ότι μικρές αλλαγές κάθε μέρα μπορούν να κάνουν τις μεγάλες διαφορές», δηλώνουν γεμάτοι χαρά.  

 

Καινοτόμα & επαναχρησιμοποιούμενα  

Το επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι KeepCup είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στην Αυστραλία και έχει ήδη κατακτήσει τις καρδιές των ανθρώπων σε 65 χώρες του κόσμου! Τα ποτήρια είναι φτιαγμένα από οικολογικά υλικά όπως το γυαλί, η σιλικόνη, το πολυπροπυλένιο, ο φελλός, τα οποία είναι 100% ανακυκλώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον.  Το KeepCup original, αντίστοιχα, είναι κατασκευασμένο από πολυπροπυλένιο #5, ένα θερμοπλαστικό πολυμερές με υψηλό  σημείο τήξεως (160 βαθμών), είναι ανθεκτικό σε ζεστά υγρά χωρίς να διασπάται και χωρίς να απελευθερώνει τοξικές ουσίες στο περιεχόμενο   υγρό, όπως συμβαίνει με άλλα πλαστικά ποτήρια. Σε αντίθεση με άλλα πλαστικά, δεν περιέχει τοξικές ουσίες όπως BPA (Bisphenol A). Ελαφρύ και άθραυστο είναι κατάλληλο για το φούρνο μικροκυμάτων και το πλυντήριο πιάτων.

 

Διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σε μέγεθος από 4oz έως 16 oz. Επίσης, η νέα σειρά της KeepCup διαθέτει και το πρώτο ανοξείδωτο οικολογικό ποτήρι θερμός που είναι σχεδιασμένο για να διατηρεί το ρόφημά σας στην ιδανική θερμοκρασία, αλλά και ένα barista ανοξείδωτο ποτήρι take away με διπλό τοίχωμα και αεροστεγής θερμομόνωση.  

 

Ο Γιώργος Σφακιανόπουλος και η Νίνα Kempter εξηγούν, μάλιστα, τι κάνουν τα ποτήρια της εταιρείας τους να διαφοροποιούνται από τον ανταγωνισμό: «Είναι τα μόνα  που συνδυάζουν τις υψηλές προδιαγραφές barista standards με την πρακτικότητα και το στυλ. Είναι ιδανικά  για τη μεταφορά ζεστών αλλά και κρύων ροφημάτων και διατηρούν αναλλοίωτη τη γεύση τους. Είναι ειδικά σχεδιασμένα για on the go απόλαυση.  Tο επιστόμιο εξασφαλίζει τη βέλτιστη ροή του υγρού και την απελευθέρωση του αρώματος. Ευχάριστα για να πίνετε με το καπάκι ανοιχτό ή κλειστό, είναι ελαφριά, εύκολα στη μεταφορά και χωράνε άνετα στο χέρι και στις ποτηροθήκες σας. Το περιστρεφόμενο στόμιο, που ασφαλίζει, τα  καθιστά ιδιαίτερα ασφαλή ακόμη και για μικρά παιδιά ενώ η ποικιλία στα χρώματα και οι ατέλειωτοι συνδυασμοί τους τα κάνουν ιδιαίτερα… ελκυστικά! Κυρίως, όμως, είναι υγιεινά και εύκολα στη φροντίδα, ενώ αγοράζοντας ποτήρια KeepCup το 1% των παγκόσμιων εσόδων της εταιρείας πηγαίνει σε περιβαλλοντικούς  σκοπούς. Τέλος και πολύ σημαντικό, όλα τα ποτήρια της KeepCup είναι σχεδιασμένα για να διαρκούν και γι’ αυτό διαθέτουν ανταλλακτικά! Έτσι το ποτήρι που αγοράζετε όχι μόνο διαρκεί περισσότερο αλλά δεν καταλήγει εύκολα στα σκουπίδια». 

 

Η ελληνική νομοθεσία για τα πλαστικά ποτήρια 

«Το ελληνικό κράτος με νόμο απαγόρευσε από τις 5 Ιουλίου τη διάθεση πλαστικών ποτηριών μιας χρήσης. Στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε κι εμείς από την πλευρά μας τη χρήση επαναχρησιμοποιούμενων οικολογικών ποτηριών. Παρέχουμε προϊόντα βιώσιμης  κατασκευής που είναι κατάλληλα για το σκοπό αυτό στο πλαίσιο μιας θετικής παγκόσμιας εκστρατείας που προσπαθεί να κάνει τη διαφορά στον τρόπο που σκεφτόμαστε όσον αφορά την κουλτούρα της ευκολίας. Αλλά και οι επιχειρηματίες καφεστίασης θα πρέπει να καταλάβουν πως όσο η επαναχρησιμοποίηση κερδίζει έδαφος, τόσο περισσότερο τους συμφέρει κι εκείνους οικονομικά αφού τους απαλλάσσει από την αγορά τέτοιων αναλώσιμων προϊόντων. Αυτός είναι και ο λόγος που στο εξωτερικό τα καταστήματα που βάζουν καφέ σε δικό σου ποτήρι κάνουν μια μικρή έκπτωση  ώστε και ο πελάτης να έχει κέρδος από την επαναχρησιμοποίηση αφού και αυτοί γλιτώνουν τα έξοδα από τα αναλώσιμα ποτήρια μιας χρήσης! Tελικά με την επαναχρησιμοποίηση κερδίζουν όλοι, και το περιβάλλον και οι πελάτες αλλά και οι επιχειρηματίες καφεστίασης», εξηγούν οι ιδιοκτήτες της «Yoki Eco». 

 

Κεφαλληνίας 7, Κυψέλη, τηλ. 2152156626/ 2108238085 

eshop: www.yoki.gr 

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο 9ο τεύχος του περιοδικού Brunch + Coffee που κυκλοφορεί.