5 εναλλακτικές εάν θέλετε να κάνετε ένα “διάλειμμα” από τον καφέ

5 εναλλακτικές εάν θέλετε να κάνετε ένα “διάλειμμα” από τον καφέ

Μηλόξυδο, τσάι matcha, ζεστή σοκολάτα, smoothie και golden milk είναι μερικά ροφήματα που μπορούν να αντικαταστήσουν τον καφέ και με αυτά να κάνετε μια νόστιμη και ευχάριστη παύση από το αγαπημένο σας ρόφημα.

 

Ο καφές είναι εύγευστος και αρωματικός, σας κρατά ξύπνιους και γεμάτους ενέργεια, όμως κάποιες φορές δεν είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Η υπερβολική του κατανάλωση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, όπως αυπνία ή άλλα θέματα που σχετίζονται με το “overdose” ζάχαρης και καφεΐνης. Ακολουθούν ορισμένες πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις.

 

Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο είναι ένα ρόφημα χαμηλών θερμίδων που όχι μόνο θα σας κρατήσει ξύπνιους αλλά θα βοηθήσει και στην απώλεια βάρους. Παρασκευάζεται με πρώτη ύλη τα μήλα που έχουν υποστεί ζύμωση και περιέχει μια ένωση που ονομάζεται οξικό οξύ, η οποία είναι ωφέλιμη για ασθενείς με διαβήτη, συνδράμοντας στη μείωση των επιπέδων σακχάρου. Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο σε ένα ζεστό ποτήρι νερό και πιείτε το αργά. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ½ κουταλάκι του γλυκού μέλι για να κάνετε το ρόφημα πιο γλυκό.

 

Τσάι Matcha

Το Matcha Tea είναι ένα ρόφημα πράσινου χρώματος που έχει χαρακτηριστεί ως το «καλύτερα κρυμμένο μυστικό της Ιαπωνίας». Το τσάι Matcha περιέχει καφεΐνη αλλά όχι τόση όση ο καφές. Η σκόνη matcha είναι μια πράσινη σκόνη που παρασκευάζεται μέσω της άλεσης matcha, ένα ποώδες φυτό. Το τσάι Matcha παρασκευάζεται αναμειγνύοντας 1-2 κουταλιές της σούπας σκόνη matcha σε βραστό νερό και στη συνέχεια ανακατεύοντάς το καλά.

 

Ζεστή σοκολάτα

Ποιος δεν λατρεύει να πίνει μια ζεστή κούπα ζεστή σοκολάτα σε μια κρύα χειμωνιάτικη νύχτα; Ο συνδυασμός κακάο και γάλακτος είναι μια εναλλακτική λύση χωρίς καφεΐνη. Η ζεστή σοκολάτα έχει παρόμοιους τόνους με τον καφέ και είναι το τέλειο ρόφημα για να σας ξυπνήσει.

 

Smoothie

Το Smoothie είναι από μόνο του ένα πλήρες γεύμα. Θέλετε να απολαύσετε ένα ελαφρύ δείπνο; Πιείτε ένα ποτήρι smoothie! Μπορείτε να φτιάξετε smoothies με βάση το γάλα ή με βάση το γιαούρτι, ανάλογα με τη συμπύκνωση που προτιμάτε. Φτιάξτε ένα ρόφημα συνδυάζοντας γάλα, μπανάνα και φυστικοβούτυρο το οποίο θα σας γεμίσει με ενέργεια και εγρήγορση για πολλή ώρα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μούρα, μήλα ή οποιοδήποτε αγαπημένο σας φρούτο.

 

Golden Milk

Το Golden milk είναι ένα παραδοσιακό ρόφημα της Ινδίας που παρέχει άμεσα ενέργεια. Το βασικό συστατικό που χρησιμοποιείται στο ρόφημα είναι ο κουρκουμάς, ένα εκπληκτικό αντιοξειδωτικό μπαχαρικό. Γνωστό και ως «Haldi Wala Doodh», το Golden Milk πρέπει να καταναλώνεται τη νύχτα καθώς βοηθά στην πέψη και την αποτοξίνωση του σώματος. Μπορείτε να προσθέσετε κανέλα, τζίντζερ, ακόμη και μαύρο πιπέρι σε σκόνη στο γάλα για να το κάνετε πιο νόστιμο.