4 Single-Serve καφετιέρες που δίνουν έμφαση… στη βιωσιμότητα

4 Single-Serve καφετιέρες που δίνουν έμφαση… στη βιωσιμότητα

Οι τέσσερις πιο eco-friendly μηχανές καφέ – μονής μερίδας- που δεν απαιτούν τη χρήση πλαστικής κάψουλας.

 

Για τους περισσότερους από εμάς, ο καφές αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Συχνά διαπιστώνουμε όμως, πως η παρασκευή μεγάλης ποσότητας είναι μάταιη, καθώς δεν καταφέρνουμε να την καναταλώσουμε. Για τον λόγο αυτό οι καφετιέρες μoνής μερίδας (single-serve) θεωρούνται υπερβολικά βολικές, όντας εύκολες στη χρήση—ανοίγετε μία κάψουλα, πατάτε ένα κουμπί και έχετε έτοιμο ένα τέλειο φλιτζάνι καφέ.  Ωστόσο, πολλές μηχανές βασίζονται στις πλαστικές κάψουλες για την παρασκευή καφέ, γεγονός που τις καθιστά εξιρετικά επιβαρυντικές για το περιβάλλον.

 

Είναι ενδεικτικό πως μόλις 9% περίπου του πλαστικού που υπάρχει στο περιβάλλον, τελικά ανακυκλώνεται. Πέραν αυτού, οι εν λόγω κάψουλες, στην πλειονότητά τους έχουν μεγάλο μέγεθος, με αποτέλεσμα συχνά να μην είναι πρακτικές και να καταλαμβάνουν πολύ χώρο στον πάγκο σας, παρόλο που παράγουν μόλις μια μερίδα καφέ έκαστη. Στο πρόβλημα της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος που προκαλείται από τις κάψουλες μιας χρήσης έρχονται να δώσουν απάντηση οι σύγχρονες, βιώσιμες καφετιέρες μίας μερίδας. Είναι εύκολες στη χρήση – πλην όμως δεν δημιουργούν όγκους σκουπιδιών από πλαστικές κάψουλες.

 

Πλήρως αυτόματη μηχανή καφέ Smeg — 799,00 $

 

Αυτή η όμορφη μηχανή από τη Smeg είναι αρκετά ακριβή όμως, είναι εξαιρετικά όμορφη και διαθέτει πολύ καλές λειτουργίες. Είναι εξοπλισμένη με ένα μύλο με γρέζια και παράγει πολλούς τύπους καφέ, συμπεριλαμβανομένων των καφέδων με τη μέθοδο drip και του espresso, με το πάτημα ενός κουμπιού. Επιπλέον, δεν υπάρχει μεγάλος χρόνος αναμονής όπως σε ορισμένες μηχανές single-serve, καθώς θερμαίνει το νερό σε δευτερόλεπτα. Διατίθεται σε μαύρο, κόκκινο και μπεζ. Υπάρχει επίσης μια έκδοση που συνοδεύεται με steamer φτάνει να διαθέσετε επιπλέον $200.

 

Ninja Hot and Cold Brewed System – 200,00 $

 

Με αυτήν την καφετιέρα έχετε δύο επιλογές: Η καφετιέρα  με σχεδίαση χωρίς κάψουλα μπορεί να παρασκευάσει ένα μόνο φλιτζάνι καφέ, ωστόσο σας δίνει και την επιλογή να παρασκευάσετε ένα ολόκληρο δοχείο. Μπορείτε επίσης να παρασκευάσετε μια σειρά από άλλα ροφήματα, όπως κρύο καφέ και τσάι.

 

Καφετιέρα Braun MultiServe Drip — 160,00 $

 

Πέραν της δυνατότηας προσαρμογής της ισχύος παρασκευής, η Braun MultiServe Drip σας επιτρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε επτά διαφορετικά μεγέθη σερβιρίσματος—που κυμαίνονται από 148 ml έως ένα πλήρες δοχείο. Καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο στον πάγκο σας και διαθέτει πιστοποίηση SCA, κάτι που σημαίνει ότι η Specialty Coffee Association πιστοποιεί ότι ο καφές σας θα έχει υπέροχη γεύση.

 

Καφετιέρα Cuisinart Premium για Μονό Σερβίρισμα — 150,00 $

 

Mε αυτή τη μηχανή μπορείτε να παρασκευάσετε πέντε διαφορετικά μεγέθη ροφημάτων, από 118 ml έως 355. Ενώ είναι συμβατη με K-cups, συνοδεύεται από επαναχρησιμοποιήσιμη κάψουλα που μπορείτε να γεμίσετε με τον δικό σας καφέ. Διατίθεται σε ασημί και μαύρο χρώμα και είναι εξοπλισμένη με φίλτρο νερού και λειτουργία για ξέβγαλμα που καθαρίζει τον θάλαμο παρασκευής.