Ένας μοναδικός καφές με “άρωμα Γαλλίας”

Ένας μοναδικός καφές με “άρωμα Γαλλίας”

Μια ιδιαίτερη συνταγή καφέ με γεύση crème brûlée

 

Η γαλλική κρέμα Crème brûlée είναι πεντανόστιμη μέσα στην απλότητά της. Χρειάζεται ελάχιστα υλικά για να ετοιμαστεί, αυγά, κρέμα, ζάχαρη και γάλα είναι τα βασικά συστατικά της. Το αποτέλεσμα είναι μια βελούδινη, θεική κρέμα που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει σε γεύση και υφή από το πιο περίτεχνο γλυκό. Όταν δε, σε αυτή προσθέσουμε καφέ εσπρέσο, το αποτέλεσμα είναι άρτιο. Μια συνταγή για λάτρεις των ιδιαίτερων γεύσεων στον καφέ:

 

Υλικά

2 κούπες κρέμα γάλακτος

1/4 της κούπας αλεσμένος καφές espresso

1 κούπα ζάχαρη

½ κούπα νερό

2 κούπες πλήρες γάλα

8 κρόκοι αυγού

λίγο αλάτι

5-6 κουταλιές ζάχαρη, για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράσε για λίγα λεπτά τη μία κούπα κρέμα γάλακτος μαζί με τον καφέ. Άφησέ τη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά και μετά σούρωσε τον καφέ. Σε χαμηλή θερμοκρασία ζέστανε 2/3 της κούπας ζάχαρη με ½ κούπα νερό, μέχρι να γίνει ένα σιρόπι. Πρόσθεσε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος στο σιρόπι και ανακάτεψε καλά. Ύστερα πρόσθεσε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος (αυτή που έχει πάρει τη γεύση του καφέ) και το γάλα, και ανακάτεψε. Χτύπα με ένα μίξερ χειρός τους κρόκους, το αλάτι και την υπόλοιπη ζάχαρη. Πρόσθεσε το μείγμα των αυγών στην κρέμα και ανακάτεψε. Σε ένα ταψί το οποίο έχεις γεμίσει με χλιαρό νερό, τοποθέτησε ατομικά μπολάκια στα οποία έχεις μοιράσει το μείγμα της κρέμας. Ψήσε για περίπου μία ώρα στους 160 βαθμούς στον αέρα. Όταν κρυώσουν πασπάλισέ τα με ζάχαρη και εάν έχεις φλόγιστρο καραμέλωσέ τα.

 

Mε πληροφορίες από skai.gr