Αυτός είναι ο ακριβότερος καφές παγκοσμίως. Θα τον δοκιμάζατε;

Αυτός είναι ο ακριβότερος καφές παγκοσμίως. Θα τον δοκιμάζατε;

Ονομάζεται kopi luwak είναι ένα χαρμάνι, με μοναδικό άρωμα, ήπια αλλά πολύ χαρακτηριστική γεύση και σοκολατένια επίγευση.

 

Προέρχεται από την Ινδονησία και  σημαίνει ο «Καφές της luwak» (όπου luwak σας ενημερώνουμε ότι είναι ένα νυκτόβιο αιλουροειδές, μια αγριόγατα γνωστή ως civet cat, μοσχογαλή στα ελληνικά). Το όνομα δεν είναι τυχαίο καθώς επί της ουσίας ο καφές παρασκευάζεται από τα περιττώματα του συγκεκριμένου ζώου το οποίο κατά τη διάρκεια της νύχτας καταναλώνει τους πιο μυρωδάτους καρπούς από τα καφεόδεντρα της ποικιλίας Arabica. Όταν ο καρπός φτάσει στο στομάχι τους μέσω των οξέων και των υγρών του, αυξάνονται τα επίπεδα κιτρικού και μηλικού οξέως, προσδίδοντας στον καφέ εξαιρετικό άρωμα και γεύση. Όταν οι καρποί απορρίπτονται από το ζώο, οι παραγωγοί συλλέγουν τα κουκούτσια του καρπού, τα καθαρίζουν και προχωρούν στην διαδικασία του καβουρδίσματος.

 

Μπορεί να σας φαίνεται μια πολύ παράξενη τεχνική παρ’ όλα αυτά ο συγκεκριμένος καφές θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας και μάλιστα είναι πανάκριβος, καθ’ ότι σπάνιος. Ενδεικτικά στο λιανεμπόριο το κιλό πωλείται για 500-600 ευρώ, ενώ ένα φλιτζάνι σε κάποιο κατάστημα θα σας κοστίσει περί τα 60-70 ευρώ!