Γνωριμία με το Coffee & Tonic

Γνωριμία με το Coffee & Tonic

H ιστορία ενός απρόσμενα γευστικού συνδυασμού με πολλές χρήσεις

 

Η προέλευση του Coffee & Tonic χρονολογείται από το 2007, όταν η καφετέρια The Koppi coffee roasters στο Helsingborg της Σουηδίας έβαλε για πρώτη φορά το «Kaffe Tonic» στο μενού του. Ο συνδυασμός έγινε δημοφιλής κυρίως στη Σκανδιναβία από την αρχή, αλλά αμέσως μετά η απήχησή του επεκτάθηκε στις ΗΠΑ και σε άλλα μέρη του κόσμου που διατηρούν έντονα την κουλτούρα του καφέ.

 

Παρόλα αυτά στη Ν. Ζηλανδία, μια χώρα με μεγάλη παράδοση στον καφέ άρχισε να εντάσσει το Coffee & Tonic ως μια άλλη επιλογή πολύ αργότερα, το έτος 2015. Σε αυτό συνετέλεσε τόσο το γεγονός πως οι Νεοζηλανδοί εμμένουν στα παραδοσιακά στυλ κατανάλωσης καφέ όσο και στην έλλειψη εκπαίδευσης.

 

Το Coffee & Tonic μας βγάζει από το “comfort zone”  της καθημερινής μας ρουτίνας. Μας κάνει να αλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο αποκτάμε γευστικές εμπειρίες, καθώς και τις συνήθειές μας, όσον αφορά τον καφέ. Ο συνδυασμός κινίνης, ελαίου εσπεριδοειδών και καφέ είναι εξαιρετικά γευστικός, παρόλο που κάποιοι θα τον έβρισκαν παράταιρο. Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειώσουμε πως μεγάλο ρόλο για το τελικό αποτέλεσμα διαδραματίζουν οι ισορροπίες. Πρέπει να έχουμε κατά νου πως το αποτέλεσμα θα είναι αρμονικό μόνο όταν και τα δύο βασικά στοιχεία, ο καφές και το tonic είναι στην ίδια περίπου ποσότητα.  Ο κύριος λόγος που το Coffee & Tonic συνδυάζεται αρμονικά έγκειται στην ισορροπία της πικρής γεύσης, της οξύτητας και αλλά και στην υφή. Τόσο η κινίνη όσο και ο καφές είναι εκ φύσεως πικρές ουσίες, ενώ τα έλαια εσπεριδοειδών προσθέτουν όξινες νότες καθώς και μια υπέροχη υφή.

 

Όλοι αγαπάμε το Espresso Martini, αλλά πώς αλλιώς μπορείτε να εντάξετε τον καφέ σε κοκτέιλ;

 

Ο καφές είναι εξαιρετικά ευπροσάρμοστος στα ποτά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτικός παράγοντας για πικρές νότες, ως γλυκαντικό ή ακόμα και για να βοηθήσει στη γαλακτωματοποίηση και τον αφρισμό. Οι κόκκοι καφέ μπορούν να προσφέρουν ζεστασιά και να λειτουργήσουν ως μπαχαρικό σε κοκτέιλ όπως το old fashioned ή το Manhattan σας, να προσφέρουν φρεσκάδα και υφή σε συνδυασμό με φρέσκα φρούτα όπως ανανά και γκρέιπφρουτ. Παράλληλα συνδυάζεται τέλεια με κρέμες και ελαφρά αποστάγματα για πολυτελή κοκτέιλ σε στυλ επιδόρπιου.

 

Υπάρχουν πολλές ακόμη δυνατότητες για να αξιοπιήσετε τον καφέ και το τόνικ για την παρασκευή κοκτέιλ. Έα γλυκό Βερμούτ με Καφέ & Τόνικ είναι ιδανικό για τα απογεύματά σας, διαφορετικά, το βράδυ επιλέξτε σκούρο ρούμι με καφέ και τόνικ.