Apple Pie Spice Latte 

Apple Pie Spice Latte 

Ένα πλούσιο γευστικό ρόφημα latte, που θυμίζει… μηλόπιτα.

 

Πολλοί από εμάς, λατρεύουμε να απολαμβάνουμε το πρωινό μας ξύπνημα με μια κούπα latte στο χέρι, σε ένα ζεστό και οικείο περιβάλλον – πού αλλού, στο σπίτι μας. Τι θα λέγατε εάν αυτό το αγαπημένο πρωινό ρόφημα εμπλουτίζονταν με μια έξτρα, άκρως χειμωνιάτικη γεύση; Ένα νέο, “instagramικό” ρόφημα που υπόσχεται να ξυπνήσει όλες τις αισθήσεις σας με τον πιο γλυκό τρόπο είναι το Apple Pie Spice Latte, “διάδοχος” του Pumpkin Spice Latte, ένας καφές με επίγευση σιροπιού μήλου! Food bloggers και χρήστες των social media υμνούν την γεύση και το άρωμά του, καθώς όπως αναφέρουν, το “πάντρεμα” του latte με το μήλο είναι ιδανικό.

 

Υλικά

2 δόσεις espresso ή 1/2 φλιτζάνι καφέ φίλτρου

5 κουταλιές σιρόπι apple pie spice

1 φλιτζάνι αφρόγαλα

για το Apple Pie Spice Syrup

1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα

1 φλιτζάνι χυμό μήλου

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο

 

Εκτέλεση

Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε την  ζάχαρη, το κορν φλάουρ και την κανέλα. Προσθέτουμε το χυμό μήλου και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε το μίγμα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει βράση και να πήξει. Στη συνέχεια το αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε και πάλι και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Το φυλάσσουμε σε βάζο εώς και μια εβδομάδα.

Για το latte τώρα, σε μια κούπα βάζουμε 5 κουταλίες της σούπας από το σιρόπι, προσθέτουμε τον καφέ και στο τέλος το αφρόγαλα. Αν θέλουμε γαρνίρουμε με σαντιγί και λίγο μοσχοκάρυδο ή κανέλα.