I. Σμυρλής στα Coffee Business Awards 2021: Πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα στον καφέ

I. Σμυρλής στα Coffee Business Awards 2021: Πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα στον καφέ

Θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε στα Coffee Business Awards 2021 (#coba21) ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής.

 

O κ. Σμυρλής  αφού συνεχάρη τους υπευθύνους για αυτήν την διοργάνωση, οι οποίοι στηρίζουν τον αγώνα που κάνουν οι εταιρείες εστίασης και καφέ, σχολίασε: “Πράγματι περάσαμε μια δύσκολη χρονιά, αλλά η εστίαση άντεξε, με μαγαζιά κλειστά, το κράτος να προσπαθεί να βρει λύσειςΝομίζω ότι τα lockdown δεν θα ξανάρθουν, το 2022 θα το δούμε πιο αισιόδοξα, όλα τα μέτρα προστασίας τηρήθηκαν και αυτό δίνει το έναυσμα στην κυβέρνηση να σχεδιάσει την επόμενη μέρα. Ο κλάδος της εστίασης είναι ένας εξωστρεφής τομέας. Ο καφές στην Ελλάδα είναι διασκέδαση, αλλά και ένα μέσο κοινωνικοποίησης και οφείλουμε να σας στηρίξουμε μέχρι τέλους. Διαθέτουμε ψηφιακά εργαλεία, πρέπει να ενισχύσουμε τις εξαγωγές.

 

Ο κλάδος του καφέ μπορεί να πάει ένα βήμα πιο πέρα, πρέπει να βγουμε με brands και labels στο εξωτερικό. Στην μεγαλύτερη έκθεση που πραγματοποιείται αυτήν την στιγμή, διά ζώσης, Dubai Expo, το ελληνικό περίπτερο παρουσιάζει έναν σύγχρονο τρόπο παραγωγής, τον ελληνικό freddo. Αυτή η εικόνα δεν έχει καμία σχέση με την παλιά εικόνα της Ελλάδας (ελληνικός καφές με το μπρίκι), χωρίς να θέλω να θίξω τον ελληνικό καφέ, αλλά πρέπει να πάμε πιο πέρα”.

 

Τα Coffee Business Awards, η διοργάνωση θεσμός των επαγγελματιών του καφέ και της καφεστίασης, επέστρεψε φέτος, για 3η χρονιά, επιβραβεύοντας τους κορυφαίους του κλάδου. Η πολυαναμενόμενη Τελετή Απονομής των Coffee Business Awards 2021 (#coba21) διεξήχθη υβριδικά, σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο. Ψηφιακά μέσα από την χρήση της ολοκληρωμένης πλατφόρμας Ψηφιακής Επικοινωνίας και Εκδηλώσεων, και το καινοτόμο 3D εκθεσιακό και συνεδριακό της κέντρο, το LiveOn Expo Complex, και με φυσική παρουσία, στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso.